ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα εκδοχή της επίμαχης ταινίας στην Τουρκία

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος κατηγορεί αρθρογράφο αρμενικής καταγωγής για εξύβριση του Μωάμεθ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Μια νέα εκδοχή της επίμαχης αμερικανικής ταινίας με τίτλο «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» λαμβάνει σάρκα και οστά κατά τις τελευταίες ώρες στη γειτονική Τουρκία. Τις τελευταίες ώρες, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ενορχηστρώνουν ένα μεγάλο κύμα «επιθέσεων» και «ιδεολογικού λιντσαρίσματος» κατά ενός Αρμένιου αρθρογράφου.

Στο σύνολό τους, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πραγματοποιούν σφοδρές ιδεολογικού περιεχομένου επιθέσεις στον πρώην αρθρογράφο της τουρκικής εφημερίδας «Ταράφ», Σεβάν Νισανγιάν. Ο κ. Νισανγιάν είναι αρμενικής καταγωγής Τούρκος πολίτης και πριν από λίγο καιρό αρθρογραφούσε στην τουρκική εφημερίδα «Ταράφ», η οποία ξεχωρίζει για τη φιλελεύθερη γραμμή της.

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος πραγματοποιεί αναφορά σε μια πρόσφατη ανάρτηση του κ. Νισανγιάν στον προσωπικό του ιστοχώρο. Τα τουρκικά μέσα ισχυρίζονται ότι, με αφορμή τη νέα, επίμαχη αμερικανική ταινία, ο Αρμένιος αρθρογράφος πραγματοποίησε «ιδεολογική και λεκτική επίθεση» κατά του Προφήτη Μωάμεθ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σήμερα, η ιστοσελίδα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ» αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στη συγκεκριμένη επίθεση και ισχυρίζεται ότι ο Αρμένιος αρθρογράφος δεν σέβεται τις ιερές αρχές του Ισλάμ.

Οι απόψεις τις οποίες εκφράζει ο κ. Νισανγιάν στο προσωπικό του blog δεν συμβαδίζουν με τους ισχυρισμούς του φιλοκυβερνητικού Τύπου της γειτονικής χώρας. Ο Αρμένιος αρθρογράφος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει θετική άποψη για το Ισλάμ. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό όλων των μουσουλμάνων, στον κοινό αγώνα για την ελευθερία της πίστης και της έκφρασης. Σύμφωνα με τον κ. Νισανγιάν, στον 21ο αιώνα, όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική σε ιστορικές προσωπικότητες όπως λ.χ. ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Ιησούς και ο Μωάμεθ.

Η νέα ενορχηστρωμένη επίθεση του τουρκικού φιλοκυβερνητικού Τύπου κατά του Αρμένιου αρθρογράφου έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους κόλπους της μικρής αρμενικής κοινότητας της Τουρκίας, η οποία πλέον εκφράζει έντονο προβληματισμό για ενδεχόμενες «επιθέσεις εκδίκησης» από φανατικούς ισλαμιστές.

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση