ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στροφή Λιλλήκα προς Μνημόνιο

«Θα υπογράψουμε κι’ εμείς μνημόνιο, αλλά…» λέει το επιτελείο. NAI και στις μετοχοποιήσεις.

Στροφή 180 μοιρών κάνει το επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα ως προς την στάση του υποψηφίου τους έναντι του Μνημονίου με την Τρόικα. Δύο στελέχη του επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και Μαρίνος Σιζόπουλοs, το τελευταίο 24ωρο με δηλώσεις τους σημείωσαν χωρίς περιστροφές ότι και ο δικός τους υποψήφιος θα υπογράψει το Μνημόνιο με την Τρόικα.

Η πρώτη αναφορά έγινε από τον κ. Μιχαηλίδη από το στούντιο του ΜΕΓΑ, το βράδυ της Δευτέρας (21/1) κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Δημοσκόπησης του καναλιού. Ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι και ο δικός του υποψήφιος, ο Γιώργος Λιλλήκας, θα υπογράψει το Μνημόνιο αλλά όπως είπε το Πλάνο Β’ του κ. Λιλλήκα είναι να αποδεσμεύσει στο μέλλον την Κυπριακή Δημοκρατία από τη Δανειακή Σύμβαση μέσω της πρότασης του για προπώληση μέρους του Φυσικού Αερίου.

Η δεύτερη αναφορά έγινε την Τρίτη το πρωί, στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του ΡΙΚ, όπου ο Μαρίνος Σιζόπουλος σημείωσε επίσης την πρόθεση του κ. Λιλλήκα να υπογράψει το Μνημόνιο αλλά υπό τον όρο ότι δεν θα υπάρχουν πρόνοιες, οι οποίες να περιορίζουν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Φυσικό Αέριο.

Ο κ. Σιζόπουλος προχώρησε και ένα βήμα παρά πέρα λέγοντας πως ο κ. Λιλλήκας αποδέχεται και την μετοχοποίηση των Ημικρατικών «υπό την προυπόθεση ότι το πλειοψηφικό πακέτο και ο έλεγχος θα παραμείνει στα χέρια του κράτους». Μια θέση, η οποία είναι σχεδόν ταυτόσημη με αυτή του ΔΗΣΥ.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το βράδυ της Δευτέρας ο Γιώργος Λιλλήκας σε ομιλία του στη Λεμεσό δεν ανάφερε το παραμικρό ως προς τις δύο πιο πάνω θέσεις αλλά τουναντίον χρησιμοποίησε «σκληρή αντιμνημονιακή γλώσσα».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση