ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στον ΟΤΕ οι μεταδόσεις ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

Σημαντική συμφωνία για την επόμενη τριετία - Μάχη ΝΕΡΙΤ - ΑΝΤ1 για τους ελεύθερους αγώνες

Kathimerini.gr

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Στον ΟΤΕ περιήλθαν και επισήμως τα δικαιώματα μετάδοσης των διοργανώσεων ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ και ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ για την τριετία 2015-2018. Οπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΟΤΕ, ο οργανισμός ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία Team Marketing της Ελβετίας και από την ερχόμενη σεζόν (2015/16), η δορυφορική υπηρεσία ΟΤΕ TV θα μεταδίδει αποκλειστικά τους 337 από τους 350 αγώνες των δύο διοργανώσεων. Οι υπόλοιποι 13 αγώνες θα μεταδίδονται σε παράλληλη μετάδοση του ΟΤΕ TV με κανάλι ελεύθερης μετάδοσης.

Σε ό,τι αφορά τους τελευταίους αγώνες, η σύγκρουση διεξάγεται μεταξύ της ΝΕΡΙΤ και του Antenna TV (Ant1TV). Η προσφορά της πρώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, πάσχει στο προσφερόμενο τίμημα, ενώ η προσφορά του δεύτερου πάσχει στην ποιότητα μετάδοσης. Καλά πληροφορημένες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ως φαβορί τον Αnt1TV με την υπόσχεση όμως ότι θα μεταβάλει τα χαρακτηριστικά της μετάδοσης των συγκεκριμένων 13 αγώνων.

Σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα του ΟΤΕ, η σχετική συμφωνία με την Team Marketing οριστικοποιήθηκε χθες, ένα μήνα μετά τη διαγωνιστική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος, κατά τη συνήθη πρακτική των δύο αντισυμβαλλόμενων πλευρών, δεν γνωστοποιήθηκε. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι ανέρχεται μεταξύ 30 και 35 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Για τα αντίστοιχα δικαιώματα της περιόδου 2012-15 εκτιμάται ότι ανέρχονταν σε περίπου 22 εκατ. ευρώ ετησίως και καλύπτονταν από τρεις φορείς, τη Nova (Forthnet), την ΕΡΤ και τον AntTV.

Ο ΟΤΕ, παρά την οικονομική κρίση, έβαλε «το χέρι στην τσέπη», ποντάροντας αφενός μεν στην οικονομική ισχύ του, αφετέρου δε στην προσπάθειά του να καταστήσει λιγότερο ελκυστική τη Forthnet στους ανταγωνιστές της, Vodafone/Wind, που ενδιαφέρονται για την εξαγορά της. Και αυτό ώς ένα βαθμό ισχύει, δεδομένου ότι καλά πληροφορημένες πηγές φέρνουν τις Vodafone/Wind να αναθεωρούν τα προσφερόμενα τιμήματα προς τα κάτω. Παράλληλα και ο ΟΤΕ δείχνει να μην ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον οικονομικό και νομικό έλεγχο (due dilligence) της Nova.

Επίσης η σύγκρουση αυτή, παρά το γεγονός ότι ο ΟΤΕ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, δείχνει να έχει περισσότερο ευρωπαϊκό -παρά τοπικό- χαρακτήρα. Συνιστά δε περισσότερο σύγκρουση μεταξύ της Deutsche Telekom και του Vodafone Group για την επόμενη ημέρα στις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες. Και η επόμενη ημέρα, όπως έδειξε η αγορά στις ΗΠΑ, επιβάλλει να έχει βασικό ρόλο στη διάθεση τηλεπικοινωνιακών πακέτων υπηρεσιών το τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Σε ό,τι αφορά τα νέα δικαιώματα, σύμφωνα με τον ΟΤΕ, στο Τσάμπιονς Λιγκ η υπηρεσία ΟΤΕ TV θα μεταδίδει αποκλειστικά τους 133, σε σύνολο 146 αγώνες. Συγκεκριμένα θα μεταδίδει όλους τους αγώνες (play-off) της διοργάνωσης και τις δύο αγωνιστικές ημέρες, όλους τους αγώνες της Τρίτης μέχρι και τον τελικό και όλους τους αγώνες της Τετάρτης, πλην ενός. Οπως αναφέρει ο ΟΤΕ, ο αγώνας της Τετάρτης θα προβάλλεται σε παράλληλη μετάδοση από τον OTE TV και ένα κανάλι ελεύθερης μετάδοσης. Το ίδιο ισχύει και για τον τελικό της διοργάνωσης, όπως έχει υποχρέωση η ΟΥΕΦΑ από κοινοτική οδηγία. Στο Γιουρόπα Λιγκ, ο ΟΤΕ έχει εξασφαλίσει σε αποκλειστικότητα και τους 204 αγώνες της διοργάνωσης μέχρι τον τελικό. Ο τελικός αγώνας θα μεταδίδεται επίσης από κανάλι ελεύθερης μετάδοσης. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ σύντομα θα διαθέσει 2 νέα αθλητικά κανάλια στην υπηρεσία OTE Sport και θα αναβαθμίσει όλα τα κανάλια της σχετικής υπηρεσίας για λήψη σε σήμα υψηλής ευκρίνειας (high definition). Ετσι όλοι οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ θα μεταδοθούν με σήμα υψηλής ευκρίνειας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση