ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναβάλλεται στη Θεσμών η συζήτηση για την FBME

Θα στείλουν εμπιστευτικό ερωτηματολόγιο στον Γενικό Εισαγγελέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Κόκκινο φως βλέπει η Επιτροπή Θεσμών στη συζήτηση του εγγραφέντος ζητήματος που αφορά τις ενέργειες των θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την Federal Bank of Middle East (FBME) και το πιθανόν πλήγμα στο δημόσιο συμφέρον.
Η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε για τρίτη φορά μετά και την απουσία του Γενικού Εισαγγελέα αλλά και εκπροσώπων της ΜΟΚΑΣ, αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρη Συλλούρη χωρίς την παρουσία των εν λόγω αξιωματούχων δε μπορεί να γίνει συζήτηση.

Ενοχλημένη η Θεσμών
Σύμφωνα με τον κ. Συλλούρη η Επιτροπή Θεσμών αποφάσισε να αποστείλει γραπτό και εμπιστευτικό ερωτηματολόγιο στον Γενικό Εισαγγελέα στο οποίο θα ζητά ενημέρωση για τις επόμενες ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας επί του θέματος.  «Τέτοιες προσεγγίσεις μειώνουν την καλή λειτουργία της βουλής» ανέφερε ενοχλημένος από την απουσία των αξιωματούχων ο κ. Συλλούρης προσθέτοντας πως η πρόθεση των αξιωματούχων δεν είναι αγαθή.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σε επιστολή του παλαιότερα είχε αναφέρει πως δεν πρόκειται να παραστεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για το ζήτημα ούτως ώστε να μην επηρεαστούν οι δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κοινοβουλευτικών μελών.

Το θέμα με την FBME προέκυψε τον περασμένου Ιούλιο κατά την οποία η Κεντρική Τράπεζα την έθεσε υπό καθεστώς εξυγίανσης «με σκοπό την πώληση εργασιών του υποκαταστήματος και στόχο την προστασία των καταθετών».

Στην Επιτροπή Θεσμών παρευρέθηκε η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη τα μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας  Φίλιππος Μαννάρης, Σταύρος Ζένιος και ο Νίκος Κωνσταντίνου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X