ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

'Αρχισαν στην Αγ. Νάπα οι εκδηλώσεις για το 2ο Συμπόσιο Γλυπτικής

Οι εκδηλώσεις θα διεξάγονται στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα»

ΚΥΠΕ

Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις εικαστικών τεχνών και διαλέξεις είναι μερικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στα πλαίσια του 2ου Συμποσίου Γλυπτικής της Αγίας Νάπας που άρχισε και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Μαΐου. Οι εκδηλώσεις θα διεξάγονται στον εσωτερικό και υπαίθριο χώρο του Δημοτικού Μουσείου «Θάλασσα».

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι την Τρίτη 5 Μαΐου θα τελεστούν τα εγκαίνια της έκθεσης Ψηφιδωτού και Βυζαντινής Αγιογραφίας του Μιχάλη Βραχίμη. Την Πέμπτη 7 Μαΐου, η Αυστριακή επιμελήτρια, Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης Ursula Maria Probst, θα δώσει στις 8.00 το βράδυ διάλεξη με θέμα «Η Γλυπτική σήμερα, μία τέχνη σε διευρυμένο πεδίο».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «σημαντική και ενδιαφέρουσα είναι η προτελευταία εκδήλωση του καλλιτεχνικού μέρους του Συμποσίου, κυρίως για τους δημότες της Αγίας Νάπας, αφού θα γίνει η παρουσίαση του Γενεαλογικού Δέντρου των κατοίκων του Δήμου. Επίσης θα γίνει βράβευση  μαθητών που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και διακρίθηκαν τη σχολική περίοδο 2013-2014».

Το Σάββατο 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής η τελετή λήξης του 2ου Συμποσίου Γλυπτικής, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλίες από το Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο και τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Κίκη Κωνσταντίνου, απονομή αναμνηστικών δώρων και βραβείων στους καλλιτέχνες και σε άτομα που με την ενεργό δράση και εθελοντική τους προσφορά συνέβαλαν στη διοργάνωση του 2ου Συμποσίου Γλυπτικής.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση