ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στρατιωτική θητεία 14 μήνες στην Εθνική Φρουρά

Τον Ιανουάριο του 2017 απολύονται οι οπλίτες της 2015Β' ΕΣΣΟ

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, το Υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση της θητείας στους 18 μήνες για τους οπλίτες της 2015 Β' ΕΣΣΟ, οι οποίοι θα απολυθούν τον Ιανουάριο του 2017, και σε 14 μήνες για τις μελλοντικές ΕΣΣΟ.

Ο υπουργός Άμυνας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέριες προκειμένου να ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Η μείωση της θητείας προέκυψε από την ολοκλήρωση του σχεδίου για εκσυγχρονισμό της Ε.Φ.

Ο εκσυγχρονισμός στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:

- Ο πρώτος αφορά τη νέα δομή της δύναμης, με σημαντικές αλλαγές στον αριθμό των μονάδων.

- Ο δεύτερος τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ε.Φ., κάποια εκ των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν το ναυτικό και την αεροπορία, και

- Ο τρίτος πυλώνας αφορά την πρόσληψη επαγγελματικών στελεχών, αλλά και την ταυτόχρονη μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Όπως είπε ο ΥΠΑΜ, η μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν θα αποβεί σε βάρος των λειτουργικών αναγκών της Ε.Φ., τονίζοντας ότι θα είναι ισόποση η αντικατάσταση των οπλιτών που θα απολυθούν, με την πρόσληψη των επαγγεγματικών στελεχών.

«Αντίθετα» τόνισε ο Χριστόφορος Φωκαΐδης «η εξειδίκευση και η εμπειρία που μπορούν να αποκτήσουν οι επαγγελματίες οπλίτες, σε αντίθεση με τους κληρωτούς, αναβαθμίζει την μαχητική ικανότητα και προσδίδει πρόσθετη αξία ως προς την χρήση σύγχρονων οπλικών συστημάτων».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τρίτη, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές ...
ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ