ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρελαιοδεξαμενές τέλος για την Λάρνακα

Ιστορική η σημερινή μέρα για την πόλη του Ζήνωνα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αρχίζει σήμερα η αποξήλωση των πετρελαιο-δεξαμενών της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΤΑΠ) στη Λάρνακα, διαδικασία η οποία θα γίνει σε τρεις φάσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 3 χρόνια.

Η πρώτη φάση, περιλαμβάνει τη μετακίνηση μεταλλικών κατασκευών στις δεξαμενές και διασωληνώσεις εντός των εγκαταστάσεων που αφορά ουσιαστικά την κατεδάφιση μεγάλων δεξαμενών.
Η μετακίνηση αφορά περίπου 137 χιλιάδες κυβικά μέτρα μεταλλικών κατασκευών και γύρω στα 7 χιλιόμετρα διασωληνώσεις, ενώ η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 3 – 4 μήνες».

Ακολούθως θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση κατά την οποία θα διερευνηθεί το θέμα της μόλυνσης του υπεδάφους στις περιοχές όπου υπήρχαν οι μεγάλες δεξαμενές και θα καταρτιστεί ένα πλάνο για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου. Η φάση αυτή θα διαρκέσει περίπου 2 – 3 χρόνια αναλόγως του τρόπου αποκατάστασης που θα υιοθετηθεί.

Η τρίτη φάση περιλαμβάνει τη μετακίνηση από την περιοχή μικρών δεξαμενών που χρησιμοποιούνται για την άσφαλτο, το χημείο της ΚΕΤΑΠ το οποίο διενεργεί τις αναλύσεις για τα πετρελαιοειδή και κάποιες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη θάλασσα για την πρόσδεση των πλοίων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο χρόνων.

Αναφορικά με το θέμα της περιβαλλοντικής αποκατάστασης του χώρου αναμένεται να ζητηθεί βοήθεια εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση