ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άνοιξε τις πύλες του για τα παιδιά το μουσείο Παραμυθιού

Διαδραστικά εκθέματα οδηγούν στον κόσμο του λαϊκού παραμυθιού και της παιδικής λογοτεχνίας

Δελτίο Τύπου

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…. Το Μουσείο Παραμυθιού ξεκινά να γράφει τη δική του ιστορία στη Λευκωσία!

Το πρώτο Μουσείο Παραμυθιού άνοιξε από σήμερα και επίσημα τις πόρτες του για τους μικρούς αλλά και μεγάλους του επισκέπτες.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν στις 23 Φεβρουαρίου 2017, από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Δρα Κώστα Καδή, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Υπουργείο του θα στηρίξει το Μουσείο Παραμυθιού το οποίο αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία που προάγει και την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Εκ μέρους της Cyta, χορηγού του Μουσείου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι, «τα παραμύθια αποτελούν μια μορφή επικοινωνίας και είναι πολύ σημαντικά στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «η Cyta, επέλεξε να στηρίξει το Μουσείο Παραμυθιού, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία της, όχι μόνο σε θέματα προσφοράς στα κοινά και δη στην παιδεία, αλλά και σε ένα καινοτόμο επιχειρηματικό εγχείρημα νέων ανθρώπων.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο λαμβάνει σάρκα και οστά μετά από τρία χρόνια μελέτης και έρευνας, όπως ανέφερε η Διευθύντρια του Μουσείου Βίκυ Μπαλωμένου.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι μέσα από τα διαδραστικά εκθέματα του Μουσείου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον κόσμο του λαϊκού παραμυθιού και της παιδικής λογοτεχνίας. Στο Μουσείο θα διοργανώνονται αφηγήσεις παραμυθιών, θεματικές εκθέσεις, εκδηλώσεις και παραστάσεις βασισμένες σε παραμύθια και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στα παιδιά, στην οικογένεια, στα σχολεία και σε όσους αγαπούν τον κόσμο του παραμυθιού. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται ερευνητικά, αλλά και προγράμματα εμψύχωσης με επίκεντρο πάντα το παραμύθι.

Το Μουσείο Παραμυθιού βρίσκεται στην Οδό Γρανικού 32-34, στην παλιά Λευκωσία και υποδέχεται σχολεία και επισκέπτες από τις 10 Μαρτίου 2017.

 

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X