ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε δύο χρόνια το νέο Δημαρχείο Λευκωσίας

ΚΥΠΕ

Τον Ιούνιο αναμένεται η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για το νέο Δημαρχείο της πρωτεύουσας, που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν σε 24 μήνες, με την κύρια χρηματοδότηση του έργου να προέρχεται από το Πρόγραμμα Αναζωογόνησης των περιοχών κατά μήκος της πράσινης γραμμής, που στοχεύει στη διαδικασία αναζωογόνησης του μοιρασμένου κέντρου χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Το έργο υπολογίζεται να κοστίσει περίπου 11.800.000 ευρώ.

Το Δημαρχείο θα είναι ένα ανοικτό και φιλόξενο για τους δημότες κτήριο, λειτουργικό από πλευράς σύγχρονων αναγκών, με έμφαση στο σύγχρονο ενεργειακό σχεδιασμό και θα το χαρακτηρίζει η ευαίσθητη ένταξη του στο χώρο και η αρμονική συνύπαρξη του με τα αρχαιολογικά κατάλοιπα που βρέθηκαν εκεί. Περικλείεται μεταξύ των οδών Παλιάς Ηλεκτρικής, Επτανήσου και Ισαακίου Κομνηνού.

Η Δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου ανάφερε σε ομιλία της σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι «το κτηριακό συγκρότημα της τοπικής τους αρχής, σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης ενός σημαντικού έργου της Λευκωσίας. Η μεταφορά της δημοτικής Αρχής στην παλιά πόλη θα συμβάλει δυναμικά και ευεργετικά στη διαδικασία επαναδραστηριοποίησης και ενίσχυσης του ρόλου της ως το φυσικό, παραδοσιακό ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας. Το νέο Δημαρχείο γίνεται η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της Εντός των τειχών Λευκωσίας που θα προσελκύσει νέες δυναμικές επενδύσεις. Με τη δημόσια παρέμβαση δείχνουμε έμπρακτά τη θέληση μας να είμαστε στο γεωμετρικό κέντρο της πόλης, δίπλα στην πράσινη γραμμή ενισχύοντας τη δυναμική για επανένωση της πόλης και των κατοίκων της».

Στο νέο Δημαρχείο Λευκωσίας συστεγάζονται όλες οι υπηρεσίες, επιλύοντας τα σοβαρά προβλήματα της λειτουργίας του Δήμου Λευκωσίας που αντιμετωπίζει τα τελευταία 25 χρόνια λόγω του διασκορπισμού σε διάφορα σημεία της πόλης και αυξάνει κατακόρυφα την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Το έργο περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Αναζωογόνησης των περιοχών κατά μήκος της πράσινης γραμμής που στοχεύει στη διαδικασία αναζωογόνησης του μοιρασμένου κέντρου χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Η κύρια χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το πιο πάνω πρόγραμμα. Το ποσό της χρηματοδότησης του συγκροτήματος υπολογίζεται να ανέλθει στα 11.800.000 περίπου ευρώ.

Οι προσφορές για την ανέγερση του κεντρικού συγκροτήματος κτηρίων βρίσκονται στο τελικό στάδιο αξιολόγησης και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών αναμένεται τον Ιούνιο 2011 με υπολογιζόμενη διάρκεια υλοποίησης 24 μηνών.

Αρχιτέκτονες του νέου Δημαρχείου είναι οι irwinkritioti architecture και Πολιτικοί Μηχανικοί οι Νίκος Καλαθάς και Γιώργος Δημητριάδης.

www.kathimerini.gr

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X