ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Αναστασιάδης με 86,73% υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις προεδρικές

Τον Ν. Αναστασιάδη ψήφισαν 673 μέλη - Η Ελ. Θεοχάρους πήρε 13,27% και 103 ψήφους

Με ποσοστό 86,73% ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης εξελέγη από το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος ως ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές 2013.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΗΣΥ Παναγιώτης Αντωνίου δήλωσε ότι από τους 1008 εγγεγραμμένους στις εκλογές, ψήφισαν οι 781.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε 673 ψήφους ή ποσοστό 86,73% και η ανθυποψήφιά του ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους έλαβε 103 ψήφους ή ποσοστό 13,27%.

Επίσης, υπήρξαν 2 άκυρα και 3 λευκά.

«Ως αποτέλεσμα ο υποψήφιος του κόμματος για να διεκδικήσεις τις προεδρικές εκλογές το 2013 είναι ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης», δήλωσε ο κ. Αντωνίου.

Αναστασιάδης: Ετοιμος για τον αγώνα της αλλαγής
Ετοιμος για το μεγάλο αγώνα της αλλαγής ενός συστήματος που έχει εξαντλήσει τα όριά του, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Ανωτάτου Συμβουλίου που του έδωσε με συντριπτική πλειοψηφία το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Ο κ. Αναστασιάδης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, ευχαρίστησε θερμότατα, όπως είπε, «την ανθυποψήφιά μου, την αγαπητή μου φίλη και Ευρωβουλευτή του κόμματος Ελένη Θεοχάρους», υπό τους ήχους των χειροκροτημάτων των παρευρισκομένων μελών του κόμματος.

«Με τη συμμετοχή της (η κ. Θεοχάρους) ενδυνάμωσε, αν θέλετε, και τις επιλογές του κόμματος. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί οι εποχές των ομοφώνων αποφάσεων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί γιατί το να έχεις το θάρρος και την τόλμη, ανεξάρτητα του πώς κάποιοι το θεωρούν, να μπαίνεις σε μια διαδικασία αποτελεί ένα ακριβώς από τα χαρακτηριστικά της δημοκρατίας που στον ΔΗΣΥ είναι το Α και το Ω», πρόσθεσε.

«Σε ευχαριστώ Ελένη για τη συμμετοχή, συγχαρητήρια για το γεγονός πως συνέβαλες για να διασφαλίσουμε τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες και μαζί είμαι βέβαιος θα συνεχίσουμε στο μεγάλο αγώνα που ακολουθεί και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι μαζί με τις υπόλοιπες των πολιτικών δυνάμεων και της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών θα δώσουμε αυτό που η πατρίδα μας αναζητά, αυτό που ο λαός θέλει την άλλη επιλογή ή την αλλαγή αν θέλετε, την αλλαγή ενός συστήματος που έχει εξαντλήσει τα όρια του, όπως έχω τονίσει το πρωί», κατέληξε.

Τι προηγήθηκε
Το πρωί του Σαββάτου συνήλθε το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι δύο διεκδικητές του χρίσματος του υποψηφίου του κόμματος για τις Προεδρικές εκλογές του 2013.

Από τα 1008 εγγεγραμμένα μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου, 110 είναι από τα παραρτήματα εξωτερικού. 

Στη σημερινή ψηφοφορία δεν πήγαν να ψηφίσουν 115 μέλη, από τα 896 μέλη που βρίσκονται στην Κύπρο

Η ψηφοφορία ξεκίνησε μετά τις 12.00 το μεσημέρι, και μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου καλέστηκαν να επιλέξουν μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Ελένης Θεοχάρους.

Το κλίμα εντός του Συνεδρίου και κατά τη διάρκεια παρουσίασης των θέσεων από τους δύο υποψηφίους ήταν σαφώς υπέρ του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος εισήλθε της αίθουσας με τη συνοδεία του Γλαύκου Κληρίδη.

Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά της Ελένης Θεοχάρους ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας «με θρησκευτική ευλάβεια». Αναφορά που έγινε με την ολοκλήρωση της ομιλίας της και αφού χαιρετίστηκε με το Ν. Αναστασιάδη επέστρεψε στο βήμα και προέβη στην συγκεκριμένη δήλωση.

Η ψηφοφορία κανονικά θα διαρκούσε μέχρι τις 16.00 το απόγευμα, ωστόσο δόθηκε παράταση, αφού η διαδικασία ψηφοφορίας καθηστέρησε με τις ομιλίες.

Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 17.30.

www.kathimerini.com.cy  με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
> Θεοχάρους: Ο ΔΗΣΥ επέλεξε υποψήφιο για τις προεδρικές
> ΔΗΚΟ: Η εκλογή Αναστασιάδη δυσκολεύει την εθνική συνεννόηση

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση