ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Άριστος Αριστοτέλους διορίστηκε στη ΔΕΑ

Πλήρης επιβεβαίωση της «Κ».

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της «Κ», καθώς διορίστηκε τελικά από τον Πρόεδρο Χριστόφια ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Αριστοτέλους στη θέση του Ελληνοκύπριου Μέλους της ΔΕΑ (Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων), όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Τον πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ Άριστο Αριστοτέλους, αποφάσισε να διορίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη θέση του Ελληνοκύπριου Μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ), σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ».

Ο διορισμός Αριστοτέλους σκοπό έχει να συμπληρώσει το κενό που δημιουργήθηκε με την απομάκρυνση από τη θέση στη ΔΕΑ του Ηλία Γεωργιάδη, τον περασμένο Νοέμβριο ένεκα της αποτελμάτωσης της διαδικασίας ταυτοποιήσεων λειψάνων των αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας.

Ο διορισμός του κ. Αριστοτέλους αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Αριστοτέλους διετέλεσε βουλευτής Λεμεσού του ΑΚΕΛ Αριστερά – Νέες Δυνάμεις κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο 2007-2011 και ήταν να Μέλος των Επιτροπών Παρακολούθησης Αναπτυξιακών Έργων και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Άμυνας και Νομικών της Βουλής. Είναι Ανώτερος Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, καθώς και Πρόεδρος του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων. Σπούδασε Οικονομικά (Λονδίνο).

Έκανε μεταπτυχιακά σε θέματα Διοίκησης(ΜΙΜ Λευκωσία), Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης (Bradford), Στρατηγικές Σπουδές (Aberdeen)και αναγορεύτηκε σε διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


www.kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση