ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:44
 

Τελικά ποιος κυβερνά;

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε συγκαλέσει δημοσιογραφική διάσκεψη στην Πινδάρου με αντικείμενο της διάσκεψης την προκήρυξη διαγωνισμού για το νέο λογότυπο του ΔΗΣΥ. Λογότυπο για το ποια θα είναι η Κύπρος του 2030.

Μία κίνηση που θα είχε τη δική της σημασία για την νέα εποχή του ΔΗΣΥ, εάν δεν υπήρχε ένα μικρό ζήτημα. Αν τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου σχεδίαζε… το λογότυπο της Κύπρου του 2030, στην Κύπρο του 2018 δεν υπήρχε ένα τσουνάμι συνταρακτικών εξελίξεων. Εξελίξεων που προμηνύουν ότι οι όποιες υποσχέσεις και προσπάθειες μετατροπής μας σε σύγχρονο κράτος μεταρρυθμίσεων θα πέσουν όπως όλα δείχνουν στο κενό.

Λίγο μετά τις αποκαλύψεις του Συναγερμικού Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για το οργανωμένο έγκλημα αλλά και για την αναλγησία της αστυνομίας να λάβει μέτρα παρά το ότι την προειδοποίησε πολλές φορές για πρόσωπα και καταστάσεις, ο Ιωνάς Νικολάου, για κάποιους πιεσμένος από τις καταγγελίες του Δημάρχου για άλλους επηρεασμένος από το γόητρο της δημοσιότητας αποκάλυψε πως «στη δομή κάποιων ομάδων μπορεί να είναι και πρόσωπα που θα εκπλήξουν πολλούς. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα, αλλά στο γεγονός ότι μπορεί στην δομή μιας πυραμίδας εμπορίας ναρκωτικών να έχει άτομα που θαυμάζουμε για την σωστή επιχειρηματική τους δραστηριότητα».

Η τοποθέτησή του αυτή θα αποτελούσε από μόνη της είδηση, αν προερχόταν από οποιοδήποτε άλλο αξιωματούχο, ίσως βουλευτή της αντιπολίτευσης ακόμα και απλό πολίτη. Προέρχεται όμως από τον υπουργό δικαιοσύνης που βρίσκεται για 6η χρονιά στο πηδάλιο του υπουργείου.

Πριν από τον Ιωνά Νικολάου βεβαίως ήταν ο υπουργός παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης. Με το εκπαιδευτικό σύστημα να βράζει, ο ίδιος επέλεξε να μεταφέρεται από το ένα κανάλι στο άλλο, κάνοντας δηλώσεις και αντιδηλώσεις για τα κακώς έχοντα της παιδείας. Ο υπουργός που προέρχεται από το «βαθύ κράτος» της εκπαίδευσης παραδέχτηκε δημοσίως ότι ως επιθεωρητής και ως διευθυντής έτυχε να έχει προβληματικούς εκπαιδευτικούς.

Τι έκανε όμως ο Κώστας Χαμπιαούρης για να διορθώσει τα κακώς κείμενα σε μία εκπαίδευση που χωλαίνει όταν βρισκόταν σε θέση που θα μπορούσε να αλλάξει πολλά; Τι έκανε και ο Ιωνάς Νικολάου όλα αυτά τα χρόνια για να ξηλώσει τον υπόκοσμο πέραν των διαπιστώσεων αλλά και του να παρακολουθεί το Αλεξούι να του παραδίδει μαθήματα ήθους μέσω facebook;

Δεν είναι μόνο οι δημάρχοι και οι υπουργοί της κυβέρνηση που περιορίζονται σε διαπιστώσεις μπροστά από τα πάνελ. Στο ίδιο περίπου πλαίσιο και η τοποθέτηση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου στο ΣΙΓΜΑ, όταν αποκάλυπτε πως δάσκαλος παρενόχλησε παιδί δημοτικού. Δεν ξέρουμε κατά πόσο οι δηλώσεις του κ. Δίπλαρου έχουν βάση καθότι το παρελθόν του είναι εκεί για να αποδεικνύει πως έχει μαλώσει πολλές φορές με την αλήθεια, ωστόσο οι ισχυρισμοί του είναι συνταρακτικοί. Τόσο που μπορούν να ρίξουν όλο το οικοδόμημα της εκπαίδευσης και να πλήξουν έτι περαιτέρω το κράτος.

Ένα κράτος σε αναβρασμό, με τα μέτωπα στο εσωτερικό όχι μόνο να πληθαίνουν αλλά και να μας προϊδεάζουν πως η όποια ελπίδα για αλλαγή και εκσυγχρονισμό εξανεμίζεται σιγά σιγά. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, αναμέναμε από τους κυβερνώντες, όχι απλές διαπιστώσεις μπροστά από τις κάμερες. Δεν περιμέναμε δηλώσεις εκτός πραγματικότητας, αλλά λύσεις. Οι πράξεις άλλωστε δεν είναι η ουσία της πολιτικής; Ή μήπως έχουν ξεχάσει πως αυτοί κυβερνούν;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Αδιάλλακτη η Τουρκία παρά τον αποκλεισμό από τα F-35

«Η γελεία αυτή ιστορία έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος που ηγείται των ΗΠΑ ...»
ΑΚΑ  |  09:17

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση

X