ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η καυτή πατάτα του Χαμπιαούρη και η αναμονή του Χάρη

= ΤΡΙΤΗ 07ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Θα κτυπήσει ή όχι το κουδούνι για το σχολείο τον Σεπτέμβριο;" Το ερώτημα υποβάλλεται όλο και πιο έντονα και η παράταση της κρίσης στη δημόσια εκπαίδευση ανησυχεί όλο και περισσότερους. Οι εκπαιδευτικοί είναι ήδη έτοιμοι για αντεπίθεση και η καυτή πατάτα βρίσκεται στα χέρια του Χαμπιαούρη που δίνει αυτές τις μέρες "τις δικές του, ίσως τελικές εξετάσεις". Έτσι τουλάχιστον μου ειπώθηκε από πηγή μου που γνωρίζει πολλά.

Οι προτάσεις που αναμένεται να υποβάλει, μάλλον αύριο, ο Χαμπιαούρης στους εκπαιδευτικούς θα καθορίσουν την εξέλιξη των προβλημάτων στη δημόσια εκπαίδευση αλλά και την εξέλιξη της δικής του πολιτικής καριέρας, σύμφωνα με την πηγή μου.
Από άλλη πηγή ακούω ότι μαζί με τους εκπαιδευτικούς αλλά για τους δικούς τους λόγους συστρατεύονται και κάποια κόμματα. Η πηγή μου, που γνωρίζει άριστα τον τρόπο λειτουργίας συγκεκριμένου κόμματος, υποστηρίζει πως "έχει πια δημιουργήσει έρεισμα εντός συγκεκριμένης μερίδας εκπαιδευτικών, κάτι που παλαιότερα θεωρείτο αδιανόητο". Το γεγονός αυτό, σύμφωνα πάντα με την πηγή μου αυξάνει την πίεση προς την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Χαμπιαούρη για "λύση τώρα". Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει δυσεπίλυτο και περίπλοκο όχι μόνο λόγω των αντικειμενικών προβλημάτων αλλά και λόγω των "ηρωικών" όπως χαρακτηρίζονται αποφάσεων του Χαμπιαούρη να στείλει στην έδρα τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς, "κάτι που άναψε τη θρυαλλίδα της χωρίς έλεος διαμάχης"...

Την ανάμειξη των κομμάτων στη διαμάχη εκπαιδευτικών-κυβέρνησης επιβεβαιώνει και μια άλλη πληροφορία που έφθασε κοντά μου, η οποία μιλούσε για την ανάγκη σύγκλισης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. Σύμφωνα με την πληροφορία δύο είναι τα κόμματα που πιέζουν να συνέλθει η Επιτροπή κατακαλόκαιρα με αιτιολογία την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκτόνωση της κρίσης "την οποία θα πληρώσουν τα παιδιά". "Δεν γίνεται λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία να υπάρχει η μεγαλύτερη αναστάτωση που υπήρξε για δεκαετίες στη δημόσια εκπαίδευση και οι βουλευτές να κάνουν διακοπές" δήλωνε χθες με νόημα κομματικό στέλεχος.
Ωστόσο απόφαση για σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας δεν έχει ληφθεί μια και δεν φαίνεται να συνηγορούν όλοι οι βουλευτές για το επείγον του θέματος.

Η Ερευνητική για την κατάρρευση του Συνεργατισμού συνεχίζει και σήμερα τις ακροάσεις με τους δημοσιογράφους να έχουν ανοικτά τα αυτιά τους για νέες αποκαλύψεις. Τα όσα έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής αν και παρουσιάζονται ως ειδήσεις δεν αποκαλύπτουν κάτι που δεν γνωρίζαμε. Ότι δηλαδή στον Συνεργατισμό διοικούσαν κλίκες (όπως συμβαίνει και αλλού, άλλωστε) και ότι η δράση της Κεντρικής Τράπεζας ήταν από ανύπαρκτη έως προβληματική.
Κάποιοι από τους μάρτυρες αν και έχουν εμπλέξει τον Χάρη Γεωργιάδη στις αναφορές του δεν του έχουν καταλογίσει ξεκάθαρη ευθύνη για ξεκάθαρες πράξεις, ούτε και σε κάποιον άλλον.
Η δουλειά της Ερευνητικής Επιτροπής να ξεδιαλύνει τον μίτο του Συνεργατισμού θα είναι τεράστια, έλεγε χθες γνωστός οικονομικός παράγοντας, εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες με ονόματα και στοιχεία.
Κάποιοι ήδη μεμψιμοιρούν ότι από τις μέχρι τώρα δημόσιες ακροάσεις βγαίνει μία από τα ίδια.
Πηγή μου από το Υπουργείο Οικονομικών, όταν ρώτησα για το πώς βλέπει ο Χάρης τις εξελίξεις και τις κατηγορίες που τον αφορούν απάντησε αφοπλιστικά: "Ανυπομονεί να πάρει την πρόσκληση για να πάει και αυτός να... αγορεύσει στην Επιτροπή!".

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X