ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις του Νίκαρου και μια παρέμβαση του Φούλη...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ανησυχία εξέφρασε χθες στον Νίκαρο ο Άιντε, αναφερόμενος στις εξελίξεις που σημειώνονται μετά τη διαρροή εγγράφων από τον Σιζό.

Όπως πληροφορούμαι από τον λόφο της εξουσίας, ο χαμογελαστός αστρολόγος μετέφερε στον προβληματισμένο Νίκαρο και τις ανησυχίες του Μουσταφά για πισωγύρισμα μετά την διαμάχη που έχει ανάψει στο εσωτερικό της πλευράς μας. Ο Άιντε φέρεται να διερωτήθηκε, "εάν έχουμε τέτοιες εξελίξεις τώρα που είναι αρχή του προεκλογικού, τι μπορεί να ακολουθήσει όταν αυτός θα κορυφωθεί;"

Επεσήμανε μάλιστα τους περιορισμούς που θέτει η διαρροή εγγράφων για "απρόσκοπτη διεξαγωγή των συνομιλιών και διατύπωση θέσεων και από τις δύο πλευρές, ειδικά από τους Τουρκοκύπριους".

Ο Νίκαρος, όπως μαθαίνω ήταν κάθετος πως το θέμα θα ξεκαθαρίσει σύντομα με αποφάσεις του ιδίου αλλά και με "τη συνεργασία κάποιων κομμάτων".

Από τον λόφο της εξουσίας μαθαίνω πως ο Νίκαρος μετά τον θυμό και την θλίψη έχει περάσει ήδη στο στάδιο της διαχείρισης της κρίσης και των αποφάσεων.

Σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει στα κόμματα την απόφασή του για χωριστές συναντήσεις και ενημέρωση ώστε να διασφαλίσει ότι θα διατηρηθεί και το απόρρητο των ενημερώσεων και των εγγράφων αλλά και για να διεξάγεται και πιο "ουσιαστική και διαδραστική αλληλοενημέρωση".

Διπλωμάτης που γνωρίζει πολλά και ασχολείται με τις συνομιλίες με ενημέρωσε χθες ότι ο Μουσταφά ζητά όπως το θέμα της διαρροής των εγγράφων συζητηθεί πρώτο κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Νίκαρο. 

Στην ΕΔΕΚ έχει φουντώσει η συζήτηση για τις αυθόρμητες και "ανατρεπτικές" πρωτοβουλίες του Σιζό με κάποια από τα στελέχη να αμφισβητούν ανοικτά τις επιλογές του, ενώ άλλα να τον υποστηρίζουν φανατικά. 

Αληθεύει ότι χθες, στέλεχος ζήτησε από την ηγετική ομάδα του κόμματος να ενημερώσει τα στελέχη για την εικόνα των ποσοστών της ΕΔΕΚ από πρόσφατη δημοσκόπηση που έκανε το κόμμα; 

Το ίδιο στέλεχος φέρεται να διατύπωσε έντονα την θέση "αντί ο Σιζόπουλος να δρα πυροσβεστικά και ανατρεπτικά θα μπορούσε να φρόντιζε έγκαιρα για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων μας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης". 

Από την άλλη, ακούω ότι ο τέως πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τρίβει τα χέρια του μετά τις τελευταίες εξελίξεις. 

Αληθεύει ότι κάποιο από τα παλιά στελέχη του κινήματος εισηγήθηκε "να γίνει πρόσκληση για ουσιαστική επιστροφή του Γιαννάκη με στόχο να περισώσουμε κάποια ποσοστά και να ανεβάσουμε το κύρος μας";

Ο Σιζό πάντως είχε και μια απρόσμενη στήριξη... μεγατόνων. Ο Κρις Τριανταφυλλίδης, σε αντίθεση με όσα στηρίζει ο ΔΗΣΥ και ο Φούλης βγήκε μέσω Twitter να στηρίξει τις επιλογές του Σιζόπουλου γράφοντας ότι η ουσία είναι τι γράφουν τα έγγραφα που έχει αποκαλύψει. Και ενώ κατακρίνει τη δημοσιοποίηση των εγγράφων σημειώνει: "Η ουσία είναι τι αποκαλύπτουν (τα έγγραφα). Να μη χάνουμε το δάσος για το δέντρο". 

Ο Κρις Τριανταφυλλίδης δεν είναι τυχαίος. Είναι ο νομικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Πρόσφατα μάλιστα προκάλεσε θύελλα όταν διακήρυξε μέσω Twitter ότι "Στο Νταβός παίζαμε άμυνα και οι Τουρκοκύπριοι επίθεση και το παιχνίδι δεν τελείωσε ισόπαλο. Χάσαμε κατά κράτος και κινδυνεύει και το κράτος".

Αν και διατυπώνονται διάφορα σενάρια για τη διαφοροποίηση του νομικού συμβούλου του ΔΗΣΥ και  τον χρόνο που επέλεξε να τη δημοσιοποίηση, ακούω πως αυτή τη φορά ο Φούλης δεν θα είναι τόσο επιεικής στην αντιμετώπιση του θέματος. 

Την πρώτη φορά απέρριψε την πρόταση για διεξοδική συζήτηση της στάσης του εκπροσώπου του κόμματος στην διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό ζητώντας, παρά την ενόχλησή του, ηρεμία και... αποσιώπηση του θέματος. 

Αυτή τη φορά ακούω πως δεν πρόκειται "να αφήσει τις εξελίξεις να τρέχουν στον κατήφορο" και ότι ετοιμάζει παρέμβαση. 

Μια πηγή μου ανέφερε πως μετά τις εκλογές ενδέχεται να προχωρήσει "με περισσότερο δυναμισμό", χωρίς περισσότερες διευκρινήσεις...

 

Θυμάστε εκείνη την Πνοή Λαού με τον Άθω Κοιρανίδη και την παρέα του;

Ναι υπάρχει! Το... επιβεβαιώνουμε από τις παραιτήσεις στελεχών! Χθες ανακοινώθηκε η παραίτηση του προέδρου του κινήματος Γιώργου Καραγιώργη. Έτσι απλά σε μια παράγραφο! Το κίνημα που φιλοδοξεί να φέρει την διαφάνεια ανακοίνωσε πως ο Καραγιώργης παραιτείται και τον αποχαιρετά ευχαριστώντας τον. Ούτε λέξη για τους λόγους της παραίτησης...

Γιατί υπάρχουν οι λόγοι απ' ότι ακούω...

 

----------------------------------------

 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

------

Ευχαριστώ τον Παντελή (δείτε πιο κάτω) για την επισήμανση. Έχω κάνει τη διόρθωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση