ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η απόφαση, ο Κωστάκης, ο Νίκαρος και οι προεδρικές...

= ΠΕΜΠΤΗ 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα


Με μεγάλη αγωνία ανέμεναν χθες πολλοί (και για πολύ) την απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λευκωσία για τον Ρίκκο και τους συγκατηγορούμενούς του.
Μεταξύ αυτών δικηγόροι, πολιτικοί, δικαστικοί, επιχειρηματίες, Λεμεσιανοί, Λευκωσιάτες και ιδιαίτερα οι ένοικοι του Λόφου της Εξουσίας...
 
Λευκωσιάτης πολιτικός με ικανότητα να αναλύει και να προβλέπει, έλεγε χθες ότι "η απόφαση του Κακουργιοδικείου είναι αναμφίβολα μια νίκη του Κωστάκη, ανεξαρτήτως του τι λέγεται στα σαλόνια της Λευκωσίας..." και συνέχισε με μια πολιτική πρόβλεψη: "η ήττα του Νίκαρου είναι στην ουσία κατά... κράτος αφού του ήρθε από τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος έκανε ουσιαστική, σαφή και ξεκάθαρη επίδειξη ισχύος. Η επιτυχία του είναι τέτοια που κάποιοι στο ΑΚΕΛ συζητούν ήδη το όνομά του ως υποψήφιο για τις προεδρικές του 2018!"
 
Όπως είπε ο ίδιος πολιτικός το όνομα του Κωστάκη δεν είναι η πρώτη φορά που 'έπεσε' σε προεκλογικό τραπέζι (αν θυμάστε σας είχα γράψει και παλαιότερα περί αυτού). Η διαφορά αυτή τη φορά είναι η πολιτική φόρτιση που υπάρχει στην όλη υπόθεση, αφού η καταδίκη του Ρίκκου, του άριστου που επέλεξε ο Νίκαρος "μπορεί να δουλευτεί πολιτικά και δη προεκλογικά", όπως υποστηρίζει ο συγκεκριμένος πολιτικός.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νίκαρος και το επιτελείο του "μάλλον ανησυχούν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο γιατί σε περίπτωση που βρεθεί απέναντί του ο Κωστάκης αμέσως χάνονται όλα τα επιχειρήματα και η πολεμική κατά αντιπάλων με πολιτικό βίο και λάθη. Αντίθετα θα υπάρχει ένας άμεμπτος, ισχυρός και ηθικός Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος έδειξε επιμονή στην υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος", όπως μου είπε. Ωστόσο ανέφερε και μια άλλη διάσταση, η οποία αποτελεί από καιρό επιχείρημα στα χείλη του Φούλη, ότι δηλαδή ο άριστος Κωστάκης αποτελεί επίσης επιλογή του ίδιου του Νίκαρου...
 
Χθες εντάθηκε σε Λευκωσία και Λεμεσό και η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες για την αιώνια μάχη μεταξύ νομικού κατεστημένου της πρωτεύουσας και της... συμπρωτεύουσας.
 
"Πρόκειται σαφώς για νίκη του Λευκωσιάτικου νομικού κατεστημένου αλλά ταυτόχρονα και για προσωπική ήττα των δικηγόρων που ανέλαβαν την υπόθεση υπέρ των κατηγορουμένων", μου ανέφερε εξέχον νομικός της Λεμεσού. Όπως μου είπε "πρόκειται για την πρώτη, κύρια ήττα των δικηγόρων των κατηγορουμένων Πουργουρίδη, Μαρκίδη, Γεωργίου και θα διαφανεί εάν θα υπάρξει και δεύτερη κατά την ανακοίνωση της ποινής των κατηγορουμένων". Όπως μου είπε "η ποινή που θα επιβληθεί στους κατηγορούμενους ενδέχεται να είναι από αναστολή μέχρι εφτά έτη φυλάκιση. Το ύψος της ποινής θα μετρήσει και το ύψος των δικηγόρων".
 
Το τρίτο θέμα που συζητήθηκε πολύ από τη χθεσινή ιστορική απόφαση είναι τα επίθετα με τα οποία συνοδεύτηκε από το Κακουργιοδικείο η αναφορά στο όνομα της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου η οποία στην ουσία κρίθηκε αναξιόπιστη ως μάρτυρας. Τα επίθετα που χρησιμοποίησαν οι δικαστές του Κακουργιοδικείου ήταν "εμπάθεια και τάσεις εντυπωσιασμού", ενώ αναφέρθηκε πως το δικαστήριο δνε "απεκόμισε την καλύτερη εντύπωση λόγω της συμπεριφοράς της η οποία δεν έδωσε τίποτε το ασιοσημείωτο"
"Όσο παράξενο κι αν ακούγεται οι αναφορές του δικαστηρίου στην Ειρήνη ευχαρίστησαν ιδιαίτερα κάποιους στο δικό της κόμμα που βιώνουν την συμπεριφορά της καθημερινά" ήταν το σχόλιο ΑΚΕΛιστή χθες βράδυ...
 
 
--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X