ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το χούι του Μουσταφά ο Άντρος και το χιούμορ του Χάσικου

= ΤΕΤΑΡΤΗ 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Επαναρχίζουν τελικά οι συνομιλίες την εβδομάδα των παθών. Την Μεγάλη Τρίτη ο Νίκαρος θα τα ξαναπεί με τον μεταλλαγμένο Μουσταφά, ο οποίος μόλις θα έχει επιστρέψει από ένα ταξίδι ανανέωσης του προφίλ του.
Από διπλωματική πηγή μάλιστα ενημερώθηκα πως "είναι πολύ πιθανόν ο Ακιντζί να είχε προγραμματισμένη την εξέλιξη αυτή. Να μεταβεί δηλαδή στις Βρυξέλλες, να συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ και ίσως με εξέχοντες Ευρωπαίους αξιωματούχους και να ανακοινώσει την επιστροφή του στις συνομιλίες προσδίδοντας "νομιμότητα" στο "προεδρικό" του προφίλ. Ένα προφίλ που είναι υπερπροβεβλημένο από την πρώτη ημέρα της εκλογής του".

Και η εξαγγελία για συνάντηση με τον Γιούνκερ, που προγραμματίστηκε στο παρά πέντε, σε αυτό το πλάνο εντάσσεται, σύμφωνα με τον διπλωμάτη, αφού "η μοναδική έγνοια του Ακιντζί είναι να προβάλλεται σε διεθνή φόρα ως πρόεδρος και να απαντάει στα ίσα στις συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη. Είναι ένα χούι που κανένας από τους ψευδοπροέδρους που ήταν και πιο αδιάλλακτοι, δεν είχε", όπως μου είπε. Άποψη του διπλωμάτη είναι πως "σε αυτό το... χούι" του Μουσταφά επενδύει και ο Ερντογάν και καταφέρνει να τον χειρίζεται μια χαρά, "πράγμα που δεν έκανε με τόση επιτυχία με τον Ταλάτ".

Σύμφωνα με την πηγή μου, η επιστροφή του Νίκαρου στις συνομιλίες δεν προβλέπεται καθόλου ομαλή, "παρά την καλή του διάθεση και τα εύσημα που έχει λάβει τηλεφωνικά από πολλούς εκτός Κύπρου".
Όπως μου είπε, "εκτός από τον μεταλλαγμένο Μουσταφά θα έχει να αντιμετωπίσει και νέες πραγματικότητες όπως την αφειδώλευτη παραχώρηση "υπηκοοτήτων" σε άλλους 7.200 έποικους, αριθμός που σύμφωνα με παραδοχή του Σερντάλ Ντενκτάς ενδέχεται να ανέλθει στις 27.000". "Αντιλαμβάνεστε τα σχόλια που θα αρχίσουν από αύριο, τόσο από τους Ενδιάμεσους όσο και από την εθνικιστική μερίδα του ΔΗΣΥ", υπέδειξε καταλήγοντας πως φαντάζεται ήδη τον Νίκαρο "να περιφέρεται όπως τους Λατινοαμερικάνους που την εβδομάδα των παθών μαστιγώνονται και ζουν στο πετσί τους τα πάθη του Κυρίου".

Από την Μάνταμ του Φούλη πάντως ακούω ότι οι αντιδράσεις κάποιων στελεχών (παλαιών) για την πρόταση νόμου που δίνει στον υπουργό Παιδείας την ευθύνη για τους εορτασμούς των εθνικών επετείων αλλά και για την επανέναρξη των συνομιλιών και την συμπόρευση με το ΑΚΕΛ σε κάποια θέματα, είναι έντονες. "Σε βαθμό που ο ίδιος ο Φούλης ανέλαβε δράση", όπως μου είπε...

Κανονικό "κράξιμο" (αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποίησε) δέχθηκε πίσω από κλειστές πόρτες στην Εζεκία Παπαϊωάννου ο κύριος Άντρος για την απόφασή του να πάει στην εκπομπή του Αυτιά. "Απορώ με ποια κριτήρια επιλέγει πια τις εμφανίσεις του", είπε στέλεχος του κόμματος του λαού και διερωτήθηκε "γιατί τελευταία αγάπησε τόσο πολύ την δημοσιότητα ο Άντρος".
Η κυρία Γιαννούλλα, πάντως, η οποία ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου είπε πως ο κύριος Άντρος "είχε πραγματικά αγανακτήσει που στον extra τον χαρακτήρισαν εθνικό μειοδότη αλλά και για τις κατηγορίες που εκτόξευσε στον ίδιο σταθμό η αδελφότεκνη του Εζεκία Παπαϊωάννου ότι είναι δουλοπρεπής. Κυρίως σ' αυτά τα σχόλια ήθελε να δώσει απαντήσεις", μου είπε.

"Οι μάχες σε λίγο θα δίνονται στα χαρακώματα". Η φράση διατυπώθηκε από στέλεχος του ΔΗΚΟ για την αντιπαράθεση του πρίγκιπα Νικόλαου με τον Γιώργο Λιλλήκα. Όπως είπε σε φίλους του, το στέλεχος, που αποτελεί εσωκομματική αντιπολίτευση, παρά το ότι δεν δημοσιοποιεί τις θέσεις του (ακόμα), "ο πρίγκιπας αναμένει ακόμη λίγο για να ολοκληρώσει την άλωση των κομμάτων του Ενδιάμεσου για να βγει μετά, θριαμβευτικά ως ο μόνος, αδιαμφισβήτητος ηγέτης του χώρου". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Λιλλήκας δεν κάθεται με τα χέρια δεμένα. "Έχει ήδη βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο Β΄, βάσει του οποίου πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις στον Ενδιάμεσο, πριν από το Πάσχα"...

ΚΟΥΪΖ: Ποιος στον ΔΗΣΥ γέλασε μεγαλοφώνως όταν άκουσε τον Χάσικο να δηλώνει πως δεν αποκλείει να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος; "Εκείνο που πρέπει να παραδεχθούμε είναι πως ο υπουργός-μικρός ήρωας έχει χιούμορ", φέρεται να είπε...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X