ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η έκπληξη του Healthy και η αναστάτωση στην Πινδάρου

= ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σημαντική θεωρεί ο Healthy και η ομάδα του τη σημερινή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και στην ΑΟΖ επιβάλλουν συντονισμό και χάραξη κοινού δρόμου Λευκωσίας - Αθήνας", μου έλεγε προχθές παράγοντας του Λόφου. "Με όλα τα μέτωπα ανοιχτά και την Τουρκία να απειλεί ξεκάθαρα ίσως χρειάζεται κάτι περισσότερο από μια απλή επιβεβαίωση της στήριξης της Ελλάδας προς την Κύπρο" μου είπε και συμπλήρωσε: "Ο Πρόεδρος σίγουρα πάει στην Αθήνα με προτάσεις και αιτήματα γιατί και οι καιροί το απαιτούν και η ασφάλεια και της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας". Στην ερώτησή μου εάν τα αιτήματα αφορούν και την αμυντική συνεργασία και κατά πόσον θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις, η απάντηση ήταν πως "όλα συζητούνται, έχουν δρομολογηθεί και δρομολογούνται εξελίξεις αλλά όσα λιγότερα λέγονται, τόσο το καλύτερο".


Απ' όσα μαθαίνω με συγκεκριμένο αίτημα συμμετέχει στη σημερινή σύσκεψη της Αθήνας και ο Νίκος Χριστοδουλίδης. "Η πρόκληση Τσαβούσογλου με επίσκεψη στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και την εξαγγελία "προξενείου" ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, τώρα πια θα γίνουν τα δέοντα στον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς για καταγγελία της Τουρκίας που καταπατεί ξανά ψηφίσματα του ΟΗΕ" μου ανέφερε άτομο που γνωρίζει. Όπως υποστήριξε η πηγή μου "τα επόμενα βήματα για τις διεθνείς αντιδράσεις θα αποφασιστούν σήμερα".

"Όλοι ανέμεναν πως το ΑΚΕΛ θα έβγαινε με ανακοίνωση χρησιμοποιώντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί δύο κρατών για να πλήξει τον Healthy κάτι που, προς μεγάλη τους έκπληξη δεν έγινε"


Από μια άλλη πηγή ακούω πως για τον Healthy η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η επανάληψη των δηλώσεων Τσαβούσογλου ότι ο Αναστασιάδης του πρότεινε λύση δύο κρατών και μάλιστα να μην ανακοινώσουν την πρόθεσή τους μέχρι να γίνουν οι προεδρικές του 2018. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προχώρησε άλλο ένα βήμα πιο κάτω υποστηρίζοντας πως ο Αναστασιάδης "είναι ειδήμονας στο να λέει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά άτομα". Ωστόσο, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει υπήρξε και μια έκπληξη στον Λόφο, για την "μη αξιοποίηση της δήλωσης Τσαβούσογλου από το ΑΚΕΛ"."Όλοι ανέμεναν πως το ΑΚΕΛ θα έβγαινε με ανακοίνωση χρησιμοποιώντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί δύο κρατών για να πλήξει τον Healthy κάτι που, προς μεγάλη τους έκπληξη δεν έγινε" μου ανέφερε και έδωσε δύο λόγους για αυτή την... παράλειψη. "Στον Λόφο σχολιάστηκε πως το ΑΚΕΛ είτε διαπίστωσε ότι δεν τον συμφέρει να ταυτίζεται συνεχώς με την Τουρκία και τον Τσαβούσογλου, ιδιαίτερα όταν προκαλεί στην Αμμόχωστο και τα βάζει και με τον αγαπημένο τους Ακιντζί, είτε το φυλάνε για μετά, όταν καταλαγιάσουν για λίγο οι αντιδράσεις από την επίσκεψη Τσαβούσογλου".Ο ίδιος υποστήριξε πως μάλλον το δεύτερο συμβαίνει και σύντομα θα έχουμε νέα... ταύτιση.


Αναστάτωση επικρατεί στην Πινδάρου για τις επερχόμενες εξελίξεις, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα. Οι φήμες περί ανασχηματισμού και υπουργοποίηση κομματικών στελεχών έχουν προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις. Γι αυτά θα σας έχω νεότερα πολύ σύντομα. 

Προς το παρόν σας αφήνω με ένα ερώτημα που έθεσε κάποιος πολύ γνωστός Συναγερμικός για τις βουλευτικές του "κοντινού μέλλοντος", όπως είπε. Το ερώτημα: "Γιατί να αφήσουμε την προεδρία της Βουλής στο ΑΚΕΛ και τον εκλεκτό του, ακόμα κι αν αυτός είναι ο Νικόλας ενώ μπορούμε να τη διεκδικήσουμε και εμείς με κάποιον δικό μας;"Ο Συναγερμικός υποστήριξε πως "εάν αρχίσουμε από τώρα δουλειά έχουμε πολλές ελπίδες να κερδίσουμε από αυτή τη διαδικασία παρά να χάσουμε. Ακόμα και στην περίπτωση που ο επόμενος πρόεδρος θα είναι ο Νικόλας, μας συμφέρει να τον εκλέξουμε εμείς και όχι το ΑΚΕΛ"...     

    
----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση