ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο άμωμος και αμόλυντος, τα νεύρα του Άντρου και τα 4 σενάρια

= ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Έτοιμος για παραίτηση είναι ο Νίκαρος. Εάν και όταν αποδειχθεί ότι ευθύνεται ή είχε εμπλοκή στα σκάνδαλα για τις πολιτογραφήσεις που αποκαλύπτει το Al Jazeera. Αυτά υποσχέθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στον Γιάννη Καρεκλά για το Σίγμα.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε άμωμος και αμόλυντος για τα θέματα των πολιτογραφήσεων, κάτι που εξόργισε τον Άντρο ο οποίος του απάντησε με ολόκληρη... διάσκεψη τύπου! Και τι δεν του είπε! Θυμήθηκε τους συμπεθέρους και τα εκατομμύρια που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό κατά το κούρεμα, τις συζητήσεις με την Ryan Air στο Προεδρικό για πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών με δικηγόρους του δικηγορικού του γραφείου, το οικογενειακό του ταξίδι στις Σεϊχέλες με τον Σαουδάραβα φίλο του και άλλα.

Πάντως για όλα όσα καταγγέλλουν και ο Άντρος και ο Νικόλας, ο Νίκαρος έχει απαντήσεις. Και τις έδωσε. Ότι δηλαδή ερευνήθηκε και αυτός και το πρώην δικηγορικό του γραφείο και ουδέν μεμπτόν βρέθηκε...

Επιπλέον από τον Λόφο και την Πινδάρου στέλνονται μηνύματα προς το ΑΚΕΛ ότι στο φαγοπότι που το κόμμα καταγγέλλει καθημερινά, συμμετείχε πρωταγωνιστικά και δικό του στέλεχος, ο παραιτηθείς βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Χρίστος Τζιοβάνη, ο οποίος προβάλλεται και ως μέγας χορηγός του ΑΚΕΛ. Κάτι για το οποίο το κόμμα του λαού δεν δίνει απαντήσεις. Κατ' ακρίβεια δεν θέλει να ασχολείται καθόλου με το θέμα, λες και οι αποκαλύψεις και η παραίτηση Τζιοβάνη δεν υπήρξαν ποτέ...

Και η κόντρα συνεχίζεται...

Και όπως προβλέπω, θα συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση μέχρι τις βουλευτικές εκλογές και ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα θα επανέλθει δριμύτερη για τις προεδρικές. Όπου πια η μάχη θα δοθεί «όλα για όλα». Εκτός κι αν προκύψει κάτι συγκλονιστικό...

Τρία ενδεχόμενα μπορεί να αποδειχθούν πραγματικά συγκλονιστικά.

Το ένα θα είναι κάποιες νέες αποκαλύψεις για τις πολιτογραφήσεις με... εικόνα, ήχο, ονόματα και διευθύνσεις που θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα. Κανείς δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξει νέο βίντεο από το Al Jazeera αλλά πολλοί το πιθανολογούν με έντονη φημολογία για το περιεχόμενό του.

Το δεύτερο θα είναι να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό με επανέναρξη των συνομιλιών και πιθανή κατάθεση νέων ιδεών και όλα τα υπόλοιπα να τεθούν στο περιθώριο.

Το τρίτο σενάριο είναι το δεύτερο κύμα πανδημίας να τα καλύψει όλα με οδυνηρές συνέπειες που θα θέσουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τις αντιπαραθέσεις.

Υπάρχει και ένα τέταρτο, απομακρυσμένο αλλά όχι εντελώς απίθανο σενάριο: η καταναγκαστική προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Όχι με την πρόταση των Οικολόγων που επί του παρόντος δεν φαίνεται να περνά από τη Βουλή αλλά με την πίεση του ΔΗΚΟ. Εάν ο Νικόλας Παπαδόπουλος επιμείνει στην απειλή του να μην ψηφίσει τον προϋπολογισμό ένα σενάριο πρόωρων εκλογών δεν μπορεί να αποκλειστεί. Το κράτος θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και η μοναδική διέξοδος θα είναι ένα νέο εκλογικό αποτέλεσμα για να μπορεί να λειτουργήσει η κυβέρνηση.

Όπως μαθαίνω τα πιο πάνω σενάρια συζητούνται καθημερινά σε κάποια πολιτικά γραφεία και της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης. Και καταρτίζονται σχέδια, τακτικές, πιθανά χτυπήματα, πιθανές απαντήσεις και οδικοί δρόμοι μακράς και βραχείας πορείας.

Κατά τα άλλα ο Αντόνιο ετοιμάζεται για τη νέα του πρωτοβουλία για επανέναρξη των συνομιλιών ενώ ο Τατάρ μιλά εκ στόματος Ερντογάν και δηλώνει πως μόνη λύση είναι αυτή των δύο κρατών με τις τουρκικές εγγυήσεις και τον στρατό κατοχής.

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση