ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog  Τα νεύρα του Νίκαρου, η Σπέχαρ και ο Νουρής

= ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

«Χλιαρή έως αδιάφορη» βρίσκει η κυβέρνηση την τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Σύμφωνα με πηγή μου που γνωρίζει, η θέση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ κρίνεται «περίεργη». «Τι σημαίνει τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν «αποσαφήνιση» της θέσης του κατοχικού καθεστώτος και δεν τοποθετούνται ξεκάθαρα και ίσως καταδικαστικά για αυτούς που ουσιαστικά έχουν κλείσει όλα τα οδοφράγματα και την επικοινωνία μεταξύ ελευθέρων και κατεχομένων περιοχών;» διερωτήθηκε η πηγή μου. Και υπενθύμισε πως όταν η κυβέρνηση έκλεισε μόνο τέσσερα οδοφράγματα λόγω της πανδημίας, αφήνοντας ανοιχτά άλλα πέντε, δέχτηκε κριτική από τους εκπροσώπους του ΟΗΕ στην Κύπρο λες και αυτή εμπόδιζε την επικοινωνία.

«Η κυρία Σπέχαρ θα πρέπει να αναμένει στο ακουστικό της»

Πληροφορίες που φτάνουν κοντά μου αναφέρουν πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι το θέμα να μην αφεθεί στον έλεγχο του κατοχικού καθεστώτος και με συγκεκριμένο τρόπο θα υποδειχθούν οι ευθύνες και η μεροληψία των Ηνωμένων Εθνών.

«Η κυρία Σπέχαρ θα πρέπει να αναμένει στο ακουστικό της» μου ανέφερε... 

«Στο κρανίο τα πήρε ο Νίκαρος με τις χαλαρώσεις που παρατηρούνται αλλά και τις αιτιάσεις διαφόρων για δήθεν κάλυψη των παρανομούντων». Η αναφορά έγινε από άτομο που ανεβοκατεβαίνει συχνά στον Λόφο και γνωρίζει και τις «φωνές» και τις «αυστηρότατες υποδείξεις» όπως τις χαρακτηρίζει, του Νίκαρου και προς την Αστυνομία και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης άλλα και όλους τους άλλους υπουργούς.

Όπως προχθές σας είχα γράψει, κάποιοι ήταν έτοιμοι από την πρώτη στιγμή για πολιτικοποίηση του θέματος με το Nava.

Ωστόσο, από τη συζήτηση που έγινε αποκαλύφθηκε πως ούτε και η Βουλή είναι άμοιρη ευθυνών αφού δεν έχει εγκρίνει κανονισμούς που θα επέτρεπαν την άμεση λήψη μέτρων. Επιπλέον μια ενδιαφέρουσα πτυχή που αναδείχθηκε χθες είναι και οι πιθανές ευθύνες από πλευράς των τοπικών αρχών, οι οποίες έχουν, σύμφωνα με τους επικριτές στα χέρια τους εργαλεία τα οποία θα μπορούσαν άνετα να χρησιμοποιήσουν για να κλείσουν το συγκεκριμένο κλαμπ και όσους άλλους παρανομούν με παρόμοιο τρόπο.

Το πιο ενδιαφέρον στην όλη ιστορία είναι που οι συγκεκριμένες αντιδράσεις κατά του δήμου Πρωταρά προήλθαν από το κυβερνητικό στρατόπεδο και στελέχη του ΔΗΣΥ...

Το αποτέλεσμα ήταν βεβαίως με δικαστική απόφαση να κλείσει προσωρινά το Nava και να ακολουθήσει ορυμαγδός δηλώσεων και αντιδηλώσεων και χάσιμο πολύτιμου χρόνου ενώ εκείνο που επείγει είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση των παρανομιών για προστασία της δημόσιας υγείας.   

Την ίδια ώρα οι γενικόλογες κατηγορίες της αντιπολίτευσης κατά της Αστυνομίας, ουσιαστικά για συγκάλυψη των παρανομούντων, μάλλον αχρείαστη όξυνση και θυματοποίηση των ευσυνείδητων αστυνομικών και της ηγεσίας της Αστυνομίας προκαλούν. Εάν υπάρχουν στοιχεία ή τεκμηριωμένες υποψίες για συγκάλυψη ας παρουσιαστούν για να διερευνηθούν. Οι γενικόλογες αναφορές και η δημιουργία κλίματος αμφισβήτησης και απαξίωσης κατά όλων των αστυνομικών μόνο αύξηση της έντασης προκαλεί, κάτι που εξυπηρετεί μόνο μικροπολιτικά συμφέροντα.

Νέος, έντονος γύρος συζητήσεων άρχισε με αφορμή τους κανονισμούς για το επενδυτικό πρόγραμμα που ενέκρινε χθες το Υπουργικό και αποστέλλονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή. Ο Νίκος Νουρής δήλωσε χθες πως εισάγονται νέοι πολύ αυστηροί κανονισμοί και κριτήρια που δεν επιτρέπουν σχόλια για κατάχρηση του προγράμματος.

Βουλευτής μεγάλου κόμματος που άκουσε τη δήλωσή του ανέφερε πως «ο Νουρής πολύ σύντομα θα διαψευστεί αφού κάποιοι τον περιμένουν πανέτοιμοι και ετοιμοπόλεμοι».

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση