ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:31
 

#PoliticsBlog Ο κορωνοϊός, οι ζωντανές μεταδόσεις και τα οδοφράγματα 

= ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στο τσακ μπαμ ο Νίκαρος βρήκε τη λύση και για τις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις και για την άμεση τηλεοπτική προβολή της Θείας Λειτουργίας. Με δύο τηλεφωνήματα... καθάρισε.

Και έδωσε στο λαό, όπως έγραψαν κάποιοι, «λειτουργία και θεάματα». Αξιοθαύμαστη όντως η προνοητικότητα και αποτελεσματικότητα του Προέδρου. Στα συγκεκριμένα θέματα δεν εμπιστεύτηκε τη δουλειά σε κανέναν από τους μεγάλους ή μικρούς συμβούλους του, πήρε τηλέφωνο ο ίδιος και έβαλε τα πράγματα σε τάξη.

Γιατί δεν διαδηλώνει κανένας στα οδοφράγματα μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού;

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου και τη συγκατάθεση της Cyta ο Φράγκος του ΡΙΚ ανακοίνωσε τα σπουδαία: Μπορεί να μας έκλεισε σπίτι ο κορωνοϊός αλλά σας έχουμε καλό θέαμα στο κρατικό κανάλι με προεδρική μάλιστα υπογραφή. Άντε με το καλό να επεκταθεί η επιτυχία και στα άλλα ανοιχτά μέτωπα. Απ' όσα ακούω υπάρχει εκκρεμότητα και με τη διοργάνωση της Γιουροβίζιον...

-Απορία: Το ΡΙΚ δεν μετέδιδε ούτως ή άλλως τη Θεία Λειτουργία; Τι θα αλλάξει τώρα;

 

Και ενώ ο Νίκαρος συντονίζει τις ζωντανές μεταδόσεις του ποδοσφαίρου και των λειτουργιών, ο πρίγκιπας Νικόλαος του στέλνει αυστηρό ραβασάκι ζητώντας εδώ και τώρα σύσκεψη των Αρχηγών για την επιδημία του κορωνοϊού.

Πρέπει όπως λέει να συζητηθούν «μέτρα στήριξης της οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων που επηρεάζονται». Την ίδια ανάγκη προβάλλει και το ΑΚΕΛ αλλά με άλλη σειρά για τους επηρεαζόμενους, οι εργαζόμενοι μπαίνουν στην αρχή και οι επιχειρήσεις στο τέλος...

Από την άλλη στην Πινδάρου ακούστηκε χθες ένα σχόλιο γεμάτο απαισιοδοξία: «Τόσα ταξίδια του Αβέρωφ σε επιχειρήσεις και βιοτεχνίες, τόσο μάζεμα ελιών, τρίψιμο αυτοκινήτων, τόση χειρωνακτική εργασία, εμπειρίες και φωτογραφίες πήγαν χαμένα λόγω ενός κορωνοϊού;»

 


Ο κορωνοϊός έπληξε και τη Βουλή. Η Ολομέλεια δεν πρόκειται να διεξαχθεί όπως παλιά αφού τα νέα μέτρα επιτρέπουν τη συνάθροιση μόνο μέχρι 75 ατόμων.

Ok, ο Συλλούρης αυτοπεριορίστηκε αλλά οι άλλοι κυκλοφορούν κανονικά! Θα παρατυπήσουν οι βουλευτές προκειμένου να γίνει η Ολομέλεια;

Απ' όσα μαθαίνω ο Συλλούρης ετοίμασε προτάσεις για αντιμετώπιση του φαινομένου με διάφορες εισηγήσεις ακόμα και για σύγκληση της Ολομέλειας μέσω τηλεδιάσκεψης! Λέτε αυτά που δεν κατάφεραν για δεκαετίες οι υπηρεσίες και οι πολιτικοί να το πετύχει ένας κορωνοϊός; Θα μετατραπούμε σε χρόνο ρεκόρ σε... ηλεκτρονικό κράτος;

Πάντως ένας βουλευτής έλεγε χθες μιλώντας σε πηγαδάκι, ότι το πιο σωστό είναι οι βουλευτές να μείνουν στα σπίτια τους όπως οι εκπαιδευτικοί «μέχρι να ανοίξει ο καιρός». Η πηγή που μου μετέφερε το περιστατικό υποστηρίζει πως το έλεγε στα σοβαρά και το εννοούσε.


-Γιατί δεν διαδηλώνει κανένας στα οδοφράγματα μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού;Τώρα πια τα οδοφράγματα δεν είναι κλειστά για πολιτικούς λόγους; Ασχέτως εάν τα πρώτα κρούσματα ήρθαν μέσω αεροδρομίων, είχε δίκαιο ο Νίκαρος που τα έκλεισε προσωρινά, όπως έχουν κλείσει και τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και όλοι σχεδόν οι χώροι μαζικής συγκέντρωσης;

Ερωτήματα που υποβάλλονται ως τροφή για σκέψη τώρα που θα καθόμαστε στα σπίτια μας αναμένοντας την τιθάσευση του κορωνοϊού και των εκρηκτικών συναισθημάτων. 

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X