ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος, η τηλεδιάσκεψη και όλα... μαύρα

= ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί στον Λόφο και για τις εξελίξεις που αναμένονται στο Κυπριακό και για τις ενέργειες του Ερντογάν με τον Τατάρ στην Αμμόχωστο και για την εξέλιξη της υπόθεσης με τα «χρυσά» διαβατήρια αλλά και την τύχη του προϋπολογισμού ο οποίος βρίσκεται στη Βουλή αντιμέτωπος με τις άγριες διαθέσεις της αντιπολίτευσης. Και όλα αυτά κάτω από την τεράστια πίεση που προκαλεί σε όλους τους τομείς το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Όπως μου έλεγε πηγή μου που γνωρίζει, ο Νίκαρος αισθάνεται πως βρίσκεται ενώπιον μιας τεράστιας πολυεπίπεδης κρίσης που θυμίζει το 2013, με αρκετά πιστόλια να στοχεύουν τον κρόταφό του. Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον θα μπορέσει και αυτή τη φορά ο Νίκαρος να αποδειχθεί ηγέτης και νικητής της κρίσης ή μήπως η ενωμένη εναντίον του αντιπολίτευση θα καταφέρει να κερδίσει αυτή τη μάχη. «Η μάχη που διεξάγεται είναι αμφίρροπη και όποιο και να είναι το αποτέλεσμα οι παράλληλες συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία θα είναι τεράστιες» μου ανέφερε η πηγή μου, σημειώνοντας πως «στην ουσία έχουμε ένα πόλεμο και ως συνήθως σε ένα πόλεμο, ιδιαίτερα εμφύλιο, δεν υπάρχουν νικητές. Όλοι βγαίνουν ηττημένοι».

Ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης πήρε τη Δευτέρα στη Βουλή μια πρώτη γεύση των προθέσεων της αντιπολίτευσης. Δηλαδή όλων σχεδόν των κομμάτων πλην του ΔΗΣΥ. Και όλοι φαίνονται διατεθειμένοι για πρώτη φορά να μην ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, ακόμα και ο άλλοτε ρυθμιστής ΔΗΚΟ με μια καθαρά προεκλογική δικαιολογία.

Οι δραματικές εκκλήσεις και οι φιλότιμες προσπάθειες του Πετρίδη να πείσει για το χάος που θα ακολουθήσει εάν απορριφθεί ο προϋπολογισμός δεν φαίνεται να έπεισαν κανένα. Όλοι φάνηκαν προαποφασισμένοι και με συγκεκριμένους στόχους και μάλλον δεν ήθελαν να αντιληφθούν όσα ο ίδιος υποστήριξε για το χάος που μπορεί να προκληθεί, ιδιαίτερα σε περίοδο πανδημίας, αν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός. Όπως ακούω, παρά το ότι ο ίδιος δεν τα βάζει κάτω, μια πολύ γερή απογοήτευση την πήρε από το κλίμα που αντίκρισε τη Δευτέρα στην πρώτη συζήτηση για τον προϋπολογισμό...

Την ίδια ώρα ο πρίγκιπας Νικόλαος επιδίδεται φανερά σε σταυροφορία για να πείσει όλους να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό αν δεν δοθούν από τον Νουρή οι φάκελοι που ζητά ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις για τις πολιτογραφήσεις.

Ταυτόχρονα, χθες, στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων οι απεσταλμένοι του Ερντογάν έκαναν σχέδια επί χάρτου και επί εδάφους, πια, για δημιουργία υποδομών για να την ανοίξουν χωρίς ενδοιασμούς και περιορισμούς. Ο δε Ερντογάν ετοιμάζεται να έρθει στην επέτειο του ψευδοκράτους για να την γιορτάσει με πικνίκ στην Αμμόχωστο...

Και όλα αυτά συμβαίνουν στην σκιά της νέας φημολογίας για άλλα δύο βίντεο που έχει ετοιμάσει το Al Jazeera για τα «χρυσά» διαβατήρια με έντονη ψιθυρολογία για τις νέες, φοβερές τους αποκαλύψεις.

Έχοντας όλα αυτά τα ανοικτά μέτωπα ο Νίκαρος ετοιμάζεται σήμερα να συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για την πανδημία. Θεωρείται δεδομένο πως στην τηλεδιάσκεψη, εκτός ατζέντας, θα συζητηθούν και οι τελευταίες προκλήσεις του Ερντογάν, ο οποίος ευτυχώς επιτίθεται ασταμάτητα κατά του Μακρόν και μας παίρνει και εμάς το ρεύμα των αντιδράσεων εις βάρος του. Ίσως να είναι η μόνη θετική συγκυρία για τον Νίκαρο αυτή την περίοδο και πάλι χωρίς άμεσο αποτέλεσμα αφού οι όποιες κυρώσεις θα συζητηθούν τον Δεκέμβριο.

Όλα τα άλλα παραμένουν μαύρα και η εξέλιξή τους αδιευκρίνιστη και απειλητική...

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση