ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο χαμός με τα μέτρα και τα διατάγματα και ένας πολιτικός γάμος  

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Χαμός έγινε με τα μέτρα αποκλεισμού της Λεμεσού και της Πάφου αλλά και με τα διατάγματα τα οποία δεν εκδόθηκαν στην ώρα τους, όπως αναμένονταν, δηλαδή χθες μέχρι τις 8.00 το βράδυ που αναμένονταν και όπως είχε ενημερώσει η κυβέρνηση.Τελικά, ενώ Αστυνομία και Στρατός ήταν σε ετοιμότητα να εφαρμόσουν τα περιοριστικά μέτρα τα διατάγματα αγνοούνταν. Χωρίς αυτά κανένας δεν μπορούσε να εφαρμόσει τα νέα μέτρα, ούτε την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 8.00 το βράδυ, ούτε την καραντίνα, ούτε και όσα άλλα προανήγγειλαν ο Νίκαρος και οι υπουργοί του. 

Μετά την ταραχή, την αναμονή και την αναστάτωση στάλθηκε το σήμα ότι τα μέτρα πήραν αναβολή μισής ημέρας και θα εφαρμοστούν τελικά από σήμερα από τις 12 το μεσημέρι.

Θυμάστε πόσα έσυραν ο Σιζό του Λιλλήκα και αντίστροφα;  

Πάντως είναι πολλά τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις επιπτώσεις των μέτρων και τον αριθμό αυτών που τελικά εξαιρούνται από τα διατάγματα, ο οποίος συνεχώς αυξάνεται. Αν και η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για την Κύπρο, τους επιστήμονες και βεβαίως την κυβέρνηση, ο στόχος είναι να μειωθούν τα κρούσματα στις επόμενες εβδομάδες. Αν δεν συμβεί αυτό η επέκταση των μέτρων και η επιβολή ενός ολικού lockdown μοιάζει μονόδρομος.

Απ’ όσα μαθαίνω από πηγή μου που γνωρίζει, οι επιστήμονες δίνουν προθεσμία μέχρι τέλος του μήνα. Διαφορετικά όσα υποφέρουν σήμερα Λεμεσός και Πάφος θα τα υποφέρει η Κύπρος ολόκληρη... Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το AΚΕΛ και ΕΔΕΚ διαμαρτύρονται για την μερική εμπλοκή του στρατού στην εφαρμογή των μέτρων. Κάτι που δεν είναι ούτε ακατανόητο, ούτε αδικαιολόγητο. Ωστόσο η Γιολίτη εξήγησε πως αυτό συμβαίνει επειδή αρκετά μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται σε περιορισμό λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, ο στρατός επιστρατεύεται συχνά για άλλες εργασίες, κοινωνικές και φιλανθρωπικές χωρίς κανείς να ενοχλείται. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση την για εφαρμογή των μέτρων; Υπάρχει;

Σημαντική ημέρα σήμερα για δύο κόμματα του ενδιάμεσου τα οποία παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στο πολιτικό σκηνικό. Η ΕΔΕΚ και η Συμμαχία Πολιτών, όπως μαθαίνω από έγκυρη πηγή μου, πρόκειται σήμερα να ανακοινώσουν επίσημα τη συνεργασία τους για τις βουλευτικές εκλογές.

Όπως σας είχα ξαναγράψει, στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ αναμένεται να τοποθετηθούν κάποια στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών, μια λύση που εξυπηρετεί πολλαπλά και τα δύο κόμματα. Σύμφωνα με την πηγή μου αναμένεται γύρω στα δέκα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών να ενταχθούν στο ΕΔΕΚίτικο ψηφοδέλτιο στο οποίο θα υπάρχει αναφορά και στη Συμμαχία για να διατηρηθεί η πολιτικής της υπόσταση. Δεν είναι βέβαια σίγουρο πως οι ψηφοφόροι θα αντιληφθούν και θα εκλάβουν αυτή τη συνεργασία και πόσοι θα ψηφίσουν τους υποψήφιους της νέας συνεργασίας. Το μόνο σίγουρο είναι πως επιβεβαιώνεται ξενά με πανηγυρικό μάλιστα τρόπο πως στην πολιτική ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.

Θυμάστε πόσα έσυρε ο Σιζό στον Λιλλήκα, τον οποίο και θεωρούσε υπεύθυνο για προηγούμενες εκλογικές αποτυχίες της ΕΔΕΚ; Αλλά και αντίστροφα, πόσα ο Λιλλήκας έσυρε στον Σιζό τον οποίο θεωρούσε ότι ποτέ δεν τον χώνεψε;
Θα μου πείτε «ανάγκα και οι Θεοί πείθονται», ο Σιζό και ο Λιλλήκας δεν θα πείθονταν;

Πολλοί είναι αυτοί που προβλέπουν ότι ο πολιτικός γάμος Σιζό-Λιλλήκα δεν θα κρατήσει για πολύ μετά τις εκλογές. Αυτό όμως δεν είναι το σημαντικό σε αυτή τη φάση. Και τα δύο κόμματα θεωρούν ότι η παντρειά τους θα επιτρέψει καταρχήν να στηθεί το ψηφοδέλτιο και κατά δεύτερον να προσελκύσει ένα αριθμό ψηφοφόρων. Στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν ίσως και να μην υπάρχει άλλη διέξοδος αν θέλουν να λάβουν μέρος στις βουλευτικές. Αν υπήρχε καλύτερη διέξοδος σίγουρα θα την διάλεγαν. Το θέμα όμως δεν είναι τι επιλέγουν αυτοί αλλά οι ψηφοφόροι.

--------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση