ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι τρεις φωτιές που  απειλούν να τσουρουφλίσουν τον Νίκαρο

= ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πολλά τρεχάματα είχε χθες ο Νίκαρος. Εκτός από τη σύσκεψη για τα μέτρα κατά της διαφθοράς και τη σύσκεψη για την πανδημία και τον πονοκέφαλο των νέων μέτρων είχε και την επικοινωνία με την αγέλαστη κυρία Λουτ.

Τρία θέματα - φωτιά που είναι ικανά να τσουρουφλίσουν τον ηγέτη των κρίσεων αν δεν τύχουν επιδέξιου χειρισμού και άμεσης δράσης.

Θα παρακολουθήσουμε από τους καναπέδες μας τον Ερντογάν να εισβάλλει χαρωπά στο Βαρώσι για πικ νικ;

Οι συσκέψεις του Νίκαρου για τη διαφθορά χαρακτηρίστηκαν ως ανέκδοτο από το ΑΚΕΛ ενώ δύο ΜΚΟ αρνήθηκαν να προσέλθουν στη χθεσινή σύσκεψη. «Ο Νίκαρος, αφού πήρε στις δύο συσκέψεις και τις απόψεις των ειδικών και των αρμοδίων αλλά και των ΜΚΟ και έχοντας υπόψη του το feeling του κόσμου θα ανακοινώσει σύντομα τα μέτρα, τα οποία έχουν ήδη αποφασιστεί» μου ανέφερε η πηγή μου.

Έτοιμα είναι σχεδόν και τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, και μάλλον θα τα ανακοινώσει αύριο ο Νίκαρος μετά το Υπουργικό Συμβούλιο. Η πηγή μου τα χαρακτήρισε «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» αλλά απαραίτητα, ιδιαίτερα μετά την τρομάρα και του Προεδρικού, και του Υπ. Υγείας και όλων των αρμοδίων που αντικρίζουν τις τελευταίες ημέρες την επεκτατική τάση του υιού και την απειθαρχία ορισμένων. Όπως μου λέχθηκε, η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα των νοσούντων, η πληρότητα των νοσοκομείων η οπισθοδρόμηση της οικονομίας και το άδειασμα των δημοσίων ταμείων, δημιουργούν μια αρνητική δυναμική που αν δεν αντιμετωπιστεί σύντομα θα κάνει το 2013 και το πιστόλι στον κρόταφο να μοιάζουν με παιχνιδάκι.

Τα νεότερα αναμένονται αύριο με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν και να βάζουν στην εξίσωση ακόμα και το ολικό lockdown, κάτι που αυτή τη φορά φαίνεται να το αποφεύγουμε «αλλά όχι για πολύ αν συνεχιστεί η απειθαρχία και η μη τήρηση των πρωτοκόλλων».

Ο τρίτος και ίσως χειρότερος πονοκέφαλος του Νίκαρου είναι το Κυπριακό και το δίδυμο Ερντογάν-Τατάρ. Ο νέος εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων που δηλώνει πια ανοιχτά ότι θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και δικαιώματα της Τουρκίας και είναι ανυποχώρητος για τα δύο κράτη, κάνει τον Ντενκτάς και τον Έρογλου να φαίνονται παιδάκια δίπλα του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται την Κυριακή ο Ερντογάν στην Αμμόχωστο για πανηγύρια και πικ νικ. Θα γιορτάσουν λένε την επέτειο του ψευδοκράτους και για κάνει ο Ερντογάν το πικ νικ του του φτιάχνουν ολόκληρο «εθνικό κήπο» στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Μπορεί ο Νίκαρος να τα είπε έντονα χθες στην Λουτ και να της ζήτησε να μεταφέρει στον Αντόνιο την αγανάκτησή του για τις νέες μονομερείς ενέργειες του επικίνδυνου διδύμου και αυτή να υποσχέθηκε πως όντως θα τα μεταφέρει αλλά οι γιορτές και τα πανηγύρια στην Αμμόχωστο ετοιμάζονται πυρετωδώς.

Καμία δύναμη δεν πρόκειται να ανακόψει τη φόρα του δίδυμου που εισβάλλει με χαμόγελο καταστρέφοντας το βαρώσι και όσες ελπίδες απέμειναν για μια λειτουργική και βιώσιμη, λέμε τώρα, λύση.

«Ποιος μπορεί να μας εμποδίσει να πάμε για πικ νικ στο Βαρώσι;» διερωτήθηκε τις προάλλες ο Ερντογάν όταν ανήγγειλε τη νέα χαρωπή εισβολή του.

Όντως φαίνεται πως κανένας δεν μπορεί πια να τους αντικόψει. Ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας, ούτε ο ΓΓ του ΟΗΕ αλλά ούτε και η ΕΕ είναι αποφασισμένοι να λάβουν μέτρα και κυρώσεις.

Ωστόσο η βαρβαρότητα δεν μπορεί να μένει πάντα αναπάντητη. Μια μικρή ελπίδα υπάρχει ακόμα. Και θα μπορούσε να μεγαλώσει. Είναι οι προοδευτικοί Τουρκοκύπριοι που ετοιμάζουν σήμερα εκδήλωση κατά της παρέμβασης της Τουρκίας στα κατεχόμενα και στις ζωές τους. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και ο Ακιντζί που φαίνεται να δραστηριοποιείται ξανά αλλά και ο Σερντάρ Ντενκτάς.

Υπάρχει η ελπίδα κάποιοι Τουρκοκύπριοι να υποδεχθούν το Σαββατοκύριακο τον Ερντογάν και τη κουστωδία του, όπως τους αρμόζει. Κάτι που ίσως του χαλάσει τη γιορτή και στείλει τα σωστά μηνύματα στον έξω κόσμο και αυτούς που μπορούν να λάβουν αποφάσεις αλλά δεν το κάνου.

Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε. Θα παρακολουθήσουμε από τον καναπέ τον Ερνογάν να μπαίνει θριαμβευτικά στην Αμμόχωστο για πικ νικ;


--------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση