ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το διάγγελμα του Νίκαρου και το «εγιώ εν τζαι» του Ακιντζί 

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με δέκα, μέχρι στιγμής κρούσματα κορωνοϊού στις ελεύθερες περιοχές, ο πανικός έχει καλύψει σχεδόν τους πάντες.

Βοηθάνε, είναι αλήθεια και τα ΜΜΕ...

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Νίκαρος ετοιμάζει το διάγγελμα που θα μας απευθύνει απόψε. Κάποιοι διερωτώνται γιατί το διάγγελμα καθυστέρησε τόσο πολύ και γιατί δεν έγινε χθες ή προχθές. Άλλοι διερωτώνται τι άλλο έχει να πει ο Πρόεδρος για το συγκεκριμένο θέμα και κατά πόσο θα καταφέρει να μειώσει τον πανικό που απλώνεται γρηγορότερα από τον ιό.


Πηγή μου που γνωρίζει μου ανέφερε πως ο Νίκαρος όντως προβληματίστηκε πολύ για το τι θα πρέπει να πει στο διάγγελμά του και πως τελικά θα κινηθεί σε δύο άξονες: Την ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και την ανάγκη για πειθαρχία ώστε να είναι αποτελεσματικά και τον περιορισμό του πανικού. Δεν αποκλείεται μάλιστα να εξαγγείλει και νέα, πιο αυστηρά μέτρα πρόληψης.

 

Διαρκές θύμα και μόνιμα... εξαπατημένος παρουσιάζεται ο Ακιντζί στο θέμα των οδοφραγμάτων.

Τώρα παραπονιέται ότι ο Οζερσάι δεν τον ενημέρωσε έγκαιρα για το κλείσιμο των δύο οδοφραγμάτων που επέβαλε το ψευδοκράτος, παρά το ότι συμμετείχε στην επίμαχη συνεδρίαση.

Προηγουμένως κατήγγειλε τον Νίκαρο ότι έκλεισε τα οδοφράγματα μονομερώς, παρά το ότι αυτός τον είχε ενημερώσει για την απόφαση πριν από την εφαρμογή της και τους λόγους για τους οποίους λήφθηκε. Με τη θέση του Ακιντζί συντάχθηκαν εξαρχής και το ΑΚΕΛ και οι δύο ευρωβουλευτές του Κιζίλγιουρεκ και Γεωργίου οι οποίοι κατήγγειλαν την Κυπριακή Δημοκρατία στην Κομισιόν για μονομερή ενέργεια και για παραβίαση του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής.

Ομοίως και οι διαδηλωτές της Unite Cyprus Now οι οποίοι διεκδίκησαν επιθετικά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων με αυθόρμητες διαδηλώσεις και επιθέσεις κατά στρατιώτη και αστυνομικών, χάνοντας μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας τους. Σε όλες τις διαδηλώσεις συμμετείχαν και στελέχη του ΑΚΕΛ ενώ σε μία τουλάχιστον έλαβε μέρος και ο ευρωβουλευτής Κιζίλγιουρεκ, ενώ υπήρξαν και αρνητικές κριτικές για την «άμεση σύνδεση» του ΑΚΕΛ με τις διαδηλώσεις.

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε χθες πως ένα στέλεχος «τα είπε έξω από τα δόντια». «Και εμείς σαν κόμμα και οι διαδηλωτές θα συνεχίσουμε να χάνουμε την αξιοπιστία μας εάν τώρα καταδικάσουμε το κλείσιμο των οδοφραγμάτων από τον Οζερσάι μόνο μέσω ανακοινώσεων ενώ πριν συμμετείχαμε σε δυναμικές διαδηλώσεις» έλεγε, προκαλώντας την αντίδραση ενός κομματικού συνομιλητή του.


Πάντως ο Ακιντζί δέχεται ήδη μεγάλη κριτική για το «εγιώ εν τζαι..» και στις ελεύθερες αλλά και στις κατεχόμενες περιοχές. Τα ερωτήματα που μεταξύ άλλων τίθενται, είναι:

-Γιατί έφυγε πριν το τέλος της σύσκεψης της οποίας προήδρευε και δεν έμεινε μέχρι τέλους για να τοποθετηθεί επί του θέματος των οδοφραγμάτων;

-Μήπως έφυγε πριν από τη λήψη της απόφασης ακριβώς για να μπορέσει μετά να «βγάλει την ουρά του απ' έξω;»

-Γιατί στη δήλωσή του μιλά μόνο για την άγνοια του σχετικά με την απόφαση για κλείσιμο των οδοφραγμάτων από το ψευδοκράτος και δεν ζήτησε το άνοιγμά τους όπως έπραξε και στις επικρίσεις του για τον Αναστασιάδη;

-Γιατί δεν επανέφερε το επιχείρημα που χρησιμοποιήσε για τον Αναστασιάδη, ότι «το κλείσιμο των οδοφραγμάτων σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τον κορωνοϊό»;


Τελικά ο κορωνοϊός κρίνει εκτός από την ετοιμότητα και την αξιοπιστία πολλών.     

 

-----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση