ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το νέο υπουργικό και οι εκπλήξεις

= ΠΕΜΠΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

«Ο ανασχηματισμός είναι το αμέσως επόμενο μεγάλο πρότζεκτ του Νίκαρου και θα φουλάρει ξανά για τις μεταρρυθμίσεις» έλεγε χθες σε πηγαδάκι πολιτικών και νομικών γνωστός πολιτικός που ανεβοκατεβαίνει συχνά στο Λόφο.

Ωστόσο όπως σημείωσε ο Νίκαρος κρατά κλειστά τα χαρτιά του και το μόνο που έχει αναφέρει σε στενούς συνεργάτες αλλά και στους υπουργούς του, κάποιοι από τους οποίους επηρεάζονται από τον ανασχηματισμό, είναι πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Έτσι κι αλλιώς ο Χάρης δήλωσε ότι την ομιλία του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Δεκεμβρίου θα την κάνει ο διάδοχός του...

Αν και στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο Νίκαρος απέφυγε να αναφερθεί στον ανασχηματισμό, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες μου, να έχει ενημερώσει τους υπουργούς του ότι θα μάθουν τις αποφάσεις του αλλά και το... μέλλον τους «σχετικά έγκαιρα» και πριν αυτά δοθούν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο προαναφερόμενο πηγαδάκι, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι από τον ανασχηματισμό θα επηρεαστούν τουλάχιστον τρία, ενδεχομένως και τέσσερα υπουργεία. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νέων προσώπων που θα μπουν στο υπουργικό αναμένεται να είναι από δύο μέχρι τρία και όχι περισσότερα, αναλόγως της έκτασης του ανασχηματισμού . Ακούστηκε ξανά ένα γυναικείο όνομα ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως θα υπάρχει «μία έκπληξη» στο νέο υπουργικό. Που δεν αποκλείεται να είναι γυναίκα.

-Αληθεύει πως πρόσφατα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να μην ενταχθούν μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ στο νέο υπουργικό;

Έκπληξη υπήρξε για αρκετούς και το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας για τη δημοφιλία των υπουργών, την ικανότητά τους και το έργο των υπουργείων τους. Κάτι που συζητήθηκε και συζητείται πολύ, με διφορούμενα σχόλια, είναι ότι ο Χαμπιαούρης που θεωρείται ο κύριος υποψήφιος για αντικατάσταση, βρίσκεται αρκετά ψηλά στη λίστα...

Την ίδια ώρα σε αναβρασμό βρίσκεται η Πινδάρου αφού η παραίτηση της Στέλλας Κυριακίδου από την αντιπροεδρία και το ενδεχόμενο υπουργοποίησης μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας να προκαλούν αλυσιδωτές επιπτώσεις στην κομματική πυραμίδα. Ο Φούλης, σύμφωνα με όσα ακούω από την Πινδάρου συζητά καθημερινά τις εξελίξεις με τους επιτελείς του και δηλώνει πως η συγκυρία προσφέρεται για νέο προγραμματισμό και νικηφόρα πορεία προς τις βουλευτικές.

Μέσα σε όλα αυτά έχει εξαγγελθεί και η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στις 4 Δεκεμβρίου σε απογευματινή συνεδρία, στις 6.30 μ.μ.Ο Νίκαρος θα ενημερώσει το Εθνικό για όσα έγιναν στο Βερολίνο, τις προθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ και τη στάση του Ακιντζί, όπως διαφάνηκαν στην τριμερή.

- Αληθεύει ότι δύο κόμματα φέρονται αποφασισμένα να ζητήσουν νέα κοινή δήλωση του Εθνικού Συμβουλίου με την οποία θα τραβηχτούν ξανά οι κόκκινες γραμμές της πλευράς μας; Είναι μια θέση που είχε διατυπωθεί και παλαιότερα αλλά σκόνταψε στην άρνηση των «μεγάλων» του Εθνικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην έκδοση κοινής απόφασης με την οποία να καταδικάζουν την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ...    

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση