ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η απόδραση στις Σεϋχέλλες και η μαγιονέζα του Ενδιάμεσου

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η μαγιονέζα του Ενδιάμεσου χώρου έχει κόψει εδώ και καιρό. Οι ηγέτες των κομμάτων του Ενδιάμεσου το γνώριζαν, τα στελέχη τους προσπαθούσαν να το αποφύγουν, ο Περδίκης το αποκάλυψε.

Εδώ και μήνες ένας από τους ηγέτες του Ενδιάμεσου είχε αναφέρει σε κατ' ιδίαν συνομιλία του πως η συμμαχία των κομμάτων του Ενδιάμεσου "έχει ημερομηνία λήξεως", γνωρίζοντας ίσως τα τεκταινόμενα.

Η διάλυση, όπως την αποκάλυψε το Περδίκης, ήταν απλά η επιβεβαίωση του αδιεξόδου στο οποίο είχαν φθάσει οι επαφές των κομμάτων για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με όσα μου αναφέρει πηγή μου από μεγάλο κόμμα του Ενδιάμεσου, "παρά την προσπάθεια να τις κρύψουμε, υπάρχουν ακόμα διαφωνίες μεταξύ των τριών κομμάτων που απέμειναν, αν και αναπτύσσεται έντονη δραστηριότητα να μην διαλυθεί η συμμαχία στα εξ ων συνετέθη".

Με χαρά υποδέχθηκαν κάποιοι, όχι μόνο συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, αλλά και από το κυβερνητικό στρατόπεδο, το ενδεχόμενο επανεμπλοκής του Καδή στον, ας τον πούμε διάλογο, για τη δημόσια παιδεία.

Η απουσία Χαμπιαούρη έδωσε την ευκαιρία να κυκλοφορήσει το σενάριο που χαροποίησε αρκετούς. Ωστόσο, γρήγορα κόπασαν τα χαμόγελα. Ούτε ο Καδής και κυρίως, ούτε ο Χαμπιαούρης θα ευνοούσαν μια τέτοια εξέλιξη. Σε κάτι τέτοιο μάλιστα φέρονται να συμφώνησαν σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν...

Την καυτή πατάτα μεταφέρει σήμερα στους εκπαιδευτικούς, Θεού θέλοντος, η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη. Κάποιος από το Υπουργείο Παιδείας βιάστηκε χθες να πει "ευτυχώς για τον Χαμπιαούρη που λείπει".

Για καυτό Φθινόπωρο ετοιμάζεται η πολιτική ηγεσία λόγω του Κυπριακού. Οι πολιτικοί αρχηγοί, αν και σε περίοδο ξεκούρασης, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την εξέλιξη που ενδέχεται να πάρει η νέα πρωτοβουλία του Γκουτέρες - εάν και όταν υπάρξει - ενώ ο Healthy Nic μέχρι και τις Σεϋχέλλες πήγε για να ανακτήσει δυνάμεις.

Έμπειρος διπλωμάτης με τον οποίο συζητούσα χθες τις εξελίξεις μου ανέφερε πως θεωρεί απίθανο να επιτευχθεί συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για το Κυπριακό, "κάτι που είναι ζητούμενο για δεκαετίες".

Η νέα περίοδος θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για τον Πρόεδρο, μου ανέφερε, αφού ένας πρώην σύμμαχός του, το ΑΚΕΛ, μετατράπηκε πια σε ακραία αντιπολίτευση. Μου έδειξε μάλιστα και το πρόσφατο άρθρο του Στέφανου Στεφάνου όπου μεταξύ άλλων ο Αναστασιάδης παρουσιάζεται ως ο κύριος υπεύθυνος για ένα πιθανό, καταστρεπτικό ναυάγιο της νέας πρωτοβουλίας, ενώ ο Ακιντζί και η Άγκυρα επικρίνονται ελάχιστα. Αναφερόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "πλέον δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες, να τοποθετείται αντιφατικά και αλλοπρόσαλλα.

Οι τοποθετήσεις του πρέπει να είναι ξεκάθαρες και να εναρμονίζονται πλήρως με τα "θέλω" του ΓΓ του ΟΗΕ. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ανακτήσει την αξιοπιστία του την οποία έχει απολέσει με την παρουσία και τη συμπεριφορά του στο Κρανς Μοντανά, γεγονός που σημείωσε ο κ. Γκουτέρες στις Εκθέσεις του. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπηρετήσει ουσιαστικά την προοπτική της λύσης και να μην μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος της διχοτόμησης".

Την ίδια ώρα, μου ανέφερε ο έμπειρος διπλωμάτης, ο χώρος του Ενδιάμεσου ετοιμάζεται για τη δική του αντεπίθεση στον Αναστασιάδη αφού το Πλαίσιο Γκουτέρες τον βρίσκει πλήρως αντίθετο. "Αντιλαμβάνεστε πως ένας συνομιλητής που ετοιμάζεται για την πιο σοβαρή και κρίσιμη ίσως αποστολή της καριέρας του, μην σας πω της ζωής του, δεν μπορούσε να έχει χειρότερους οιωνούς". Και συμπλήρωσε: "Μπορεί η συμπόρευση Αναστασιάδη με τον Αβέρωφ και τον ΔΗΣΥ να είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη αλλά η πίεση στο εσωτερικό, τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις όσο κι από τα μεγάλα, ανοικτά μέτωπα της Οικονομίας, της Παιδείας και της Υγείας μετατρέπουν τον Πρόεδρο σε όμηρο". Και κατέληξε: "Η συμβολική απόδραση του Προέδρου στις Σεϋχέλλες θα πρέπει να επαναληφθεί με πραγματικούς όρους, να αποδράσει από τα αδιέξοδα που αυξήθηκαν γύρω του, να αρχίσει να παράγει πολιτική και όχι χαμόγελα και υποσχέσεις, εάν θέλει να διοικήσει και να πετύχει".

ΚΟΥΪΖ: Ποιος ή ποια, κρατικός αξιωματούχος, φέρεται να παθαίνει αλλεργία στο άκουσμα συνεδρίας συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής; Αληθεύει πως θα έκανε τα πάντα για να την αποφύγει;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X