ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#Politicsblog Η βόμβα του Νικόλα και η βόλτα του Αβέρωφ

= ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μία βόμβα έριξε ο Νικόλας Παπαδόπουλος χθες. Και μάλιστα επίσημη. Με ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ εισηγείται αναβολή της συζήτησης και βεβαίως της έγκρισης του νομοσχεδίου των κρατικών εγγυήσεων που είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή. Όπως υποστηρίζει, χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία η στήριξη της ρευστότητας μέσω το δανεισμού από το τραπεζικό σύστημα.

Στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Aυτή τη στιγμή προτεραιότητα του κράτους θα πρέπει να είναι ο δανεισμός ποσού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα διοχετευθούν απευθείας στην οικονομία, μέσω επιδομάτων και χρηματοδότησης, προς κάλυψη μισθών, λειτουργικών και επενδυτικών δαπανών. Αποτελεί πρώτιστη υποχρέωση του Κράτους, να παρέμβει προκειμένου να περιορίσει τη διάρκεια και την ένταση του κύκλου της ύφεσης. Συμφωνούμε πως ο δανεισμός και η χρηματοδότηση της αγοράς είναι κινήσεις αναγκαίες για την επιβίωση της οικονομίας, όμως η στήριξη της ρευστότητας μέσω του δανεισμού από το τραπεζικό σύστημα με κρατικές εγγυήσεις, χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία». Κάποιοι αρχικά νόμισαν πως επρόκειτο για ανακοίνωση του ΑΚΕΛ... «Αναμένονται συναρπαστικές εξελίξεις», έλεγε χθες στη Λευκωσία στέλεχος του ΔΗΚΟ που τις τελευταίες ημέρες μιλούσε για έντονες και πιεστικές κριτικές μελών και ψηφοφόρων προς το ΔΗΚΟ και τον ίδιο τον Νικόλα Παπαδόπουλο «για τη στήριξη στις τράπεζες».

Μπούμερανγκ γύρισε στον Φούλη η επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να ευχαριστήσει από κοντά τους επαγγελματίες υγείας, σε μια στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να μπαίνει και στα σπίτια μας για να ελέγχει ότι τηρούνται τα μέτρα κατ’ οίκον περιορισμού.  Κάποιοι θυμήθηκαν παλαιότερες δηλώσεις του Αβέρωφ με τις οποίες υποδείκνυε σε νοσηλευτές που διεκδικούσαν πανεπιστημιακή κλίμακα να αλλάξουν εργοδότη. Κάποιοι άλλοι, το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ συγκεκριμένα, τον επέκριναν για κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά και για παραβίαση των διαταγμάτων της κυβέρνησης που ο ίδιος καλούσε όλους να σεβαστούν. Τ

ο ΑΚΕΛ, μάλιστα, έριξε τα βέλη του και προς τον ΟΚΥπΥ, ο οποίος του επέτρεψε την επίσκεψη και ανάρτησε στη σελίδα του αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Φούλη... Αλλά και το ΔΗΚΟ δεν έμεινε πίσω, αφού έκρινε «αδιανόητο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος να παραβιάζει τα περιοριστικά μέτρα, ενώ υπουργός της κυβέρνησης ανακοινώνει αντισυνταγματικά μέτρα για έλεγχο των πολιτών στα σπίτια τους».  «Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και του Συντάγματος.Ούτε οι Αρχηγοί Κομμάτων, ούτε οι Υπουργοί ούτε βεβαίως η κυβέρνηση που εκπροσωπούν» καταλήγει η οργίλη ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.  Απ’ όσα ακούω η κίνηση του Φούλη ενόχλησε και ορισμένους στον ΔΗΣΥ αλλά και στοn Λόφο. 

-Αληθεύει πως έσπευσε αυτόβουλα να δώσει κάποιες εξηγήσεις για την επίσκεψή του;  Στέλεχος της συναγερμικής παράταξης πάντως έλεγε χθες το απόγευμα πως «το τελευταίο που χρειάζονται αυτή την ώρα και ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση είναι να τρέχουν να απολογούνται για τις παρεξηγημένες κινήσεις του Αβέρωφ ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου». Και συμπλήρωσε: «Χάθηκε ο κόσμος να κάτσει στο σπίτι του και στην ανάγκη, αν θέλει να φανεί, να διαβάσει παραμύθια, όπως ο Νικόλας ή να κάνει αναρτήσεις στο Twitter χωρίς να προκαλεί κανέναν»; ΚΟΥΙΖ: Σε ποιο μεγάλο κόμμα υπάρχει σε εξέλιξη πόλεμος αλληλοεξόντωσης μεταξύ πρωτοκλασάτων στελεχών; Αληθεύει πως ο πόλεμος οφείλεται στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και ότι η έντασή του ούτε με την επέλαση του κορωνοϊού δεν φαίνεται να έχει μειωθεί;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση