ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η εμπειρία του Βέμπερ, η απόφαση του ΠΙΣ και οι... αζίνες

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πανηγυρική, στην κυριολεξία όμως, ήταν η υποδοχή της οποίας έτυχε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ στην Κύπρο και ιδιαίτερα στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Το μήνυμα που είχε σταλεί στα μέλη του κόμματος με την ελπίδα μαζικής προσέλευσης έλεγε: "Αγαπητά μέλη, κατά τη σημερινή εκδήλωση στις 4:45 μμ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, θα υπάρχει δεξίωση και κλήρωση για 10 ταξίδια στις Βρυξέλλες".!
Το μήνυμα προκάλεσε σχόλια και ανέκδοτα μεταξύ μελών του Συναγερμού. Κάποιοι σχολίαζαν την ευρηματικότητα του Φούλη, άλλοι ρωτούσαν έαν θα υπήρχε και κλήρωση iphone ενώ κάποιοι έθεταν ερωτήματα κατά πόσον θα υπάρχουν στην εκδήλωση καζαντί και λοκμάδες!

Ο Βέμπερ άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία από τη Λευκωσία και από τα γραφεία του ΔΗΣΥ. Ο προσωπικός του φίλος, σχεδόν κολλητός του, Φούλης ήταν πανευτυχής στο πλάι του υψηλού του προσκεκλημένου. Κι αυτός μπήκε κανονικά στο πνεύμα και της εκδήλωσης και της επίσκεψης δηλώνοντας Κύπριος! "Είμαστε όλοι Κύπριοι" είπε υποσχόμενος ευρωπαϊκή αλληλεγγύη από τα 440 εκατομμύρια της ΕΕ για μια Κύπρο ελεύθερη χωρίς τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Και προχώρησε ακόμα ένα βήμα πιο πέρα κλείνοντας την πόρτα της ΕΕ στην Τουρκία.
Στο τέλος έκοψε και τη βασιλόπιτα αλλά δεν έμαθα κατά πόσον έκανε αυτός την κλήρωση για τα 10 ταξίδια στις Βρυξέλλες και ποιοι τελικά τα κέρδισαν...

Η Μάνταμ του Φούλη όμως ήταν κατηγορηματική: "Η αποστολή του μεγάλου αρχηγού επετεύχθη πλήρως. Ο Βέμπερ δεν του έπλεξε απλά το εγκώμιο, έπεισε τους πάντες για την προσωπική φιλία που τους δένει και ότι η επιλογή της Κύπρου και του ΔΗΣΥ για έναρξη του προεκλογικού του δεν ήταν καθόλου τυχαία" μου είπε και πρόσθεσε: "θα σας το πω απλά. Το ηγετικό προφίλ του Φούλη ανέβηκε χθες άλλα πέντε σκαλιά. Αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει εάν ο Βέμπερ εκλεγεί στην προεδρία της Κομισιόν".

Χαμός επικράτησε στην χθεσινή μαραθώνια συνεδρία του Συμβουλίου Ιατρικού Σωματος. Αντιδράσεις, φωνές, διαφωνίες ακόμα και... απειλές ακούστηκαν, όπως μαθαίνω. Το μήνυμα του προέδρου του ΠΙΣ μετά τις συναντήσεις που έγιναν στο Προεδρικό και ειδικά οι αναφορές του σε "αποστάτες" προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις ενώ απειλήθηκαν και παραιτήσεις.

Το αποτέλεσμα πάντως ήταν να καταλήξουν ύστερα από λογομαχίες ωρών σε μια ανακοίνωση με την οποία ο ΠΙΣ φωνάζει για άλλη μια φορά το βροντερό του "όχι" στο ΓεΣΥ όπως προτείνεται. Το αποτέλεσμα αν και αναμενόμενο προκαλεί νέους κραδασμούς στη διαδικασία και εκνευρισμό στη κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Healthy, απ' όσα ακούω. Εντός του ΠΙΣ πάντως πυροδότησε νέες αντιδράσεις σε βαθμό που κάποιοι μεγαλόσχημοι γιατροί να φοβούνται ακόμα και για διάσπαση.

Κι αν μεταξύ τους θα μπορέσουν κάποια στιγμή να τα βρουν οι γιατροί, εκείνο που θα συζητιέται είναι κατά πόσον θα μπορέσουν να τα βρουν ποτέ με τον Healthy...

Ο Healthy όμως είναι πολύ εκνευρισμένος από χθες και για ένα άλλο, παρεμφερές θέμα. Τον χειρισμό του διορισμού του Ντέιβιντ Νίκολσον στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ύστερα από αίτημα του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις αναφέρει πως προκύπτει πιθανόν θέμα ασυμβίβαστου στον διορισμό, εάν βεβαίως διευκρινιστούν οι προϋποθέσεις που τίθενται. Την 15σέλιδη γνωμάτευση του Κώστα Κληρίδη απέστειλε κατεπείγον ο Οδυσσέας στο Υπουργικό Συμβούλιο για εξέταση και λήψη αποφάσεων. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ξεκάθαρα πως τα στοιχεία θα τεθούν στο Υπουργικό και αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων ο Νίκολσον θα πρέπει να αντικατασταθεί. Διερωτήθηκε όμως πώς μπορεί ο Γενικός Ελεγκτής να προκαταλαμβάνει αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου λέγοντας: "Από τη στιγμή που ζητούνται περισσότερα στοιχεία, που τα ζητά η Γενική Εισαγγελία, πώς κάποιος αποφασίζει και γίνεται και δικαστής;"

Από πηγή μου στον Λόφο της Εξουσίας έμαθα ότι ψες ο Health δεν ήταν απλά θυμωμένος με την τροπή που πήρε η υπόθεση αλλά "έβγαζε αζίνες".

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση