ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η επίσκεψη Μισέλ και οι εκπλήξεις του Τσακ Νόρις

= ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλες μάχες διεξάγονται μεταξύ κομμάτων λίγο πριν τις οριστικές αποφάσεις για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων. Η μεγαλύτερη μάχη γίνεται μεταξύ κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου με κάποια κόμματα να αρπάζουν στελέχη άλλων.

Πολύ σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από όλα σχεδόν τα κόμματα του ενδιάμεσου προς επίδειξη των... λαφύρων.

Όπως πληροφορούμαι, η ΕΔΕΚ έχει ήδη συμφωνήσει με τρία πρώην στελέχη του ΔΗΚΟ, η ΔΗ.ΠΑ με στελέχη από δύο-τρία κόμματα, κυρίως από το ΔΗΚΟ, ενώ το ΔΗΚΟ προσεγγίζει διάφορα άτομα αλλά ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι απαντήσεις. Η Συμμαχία Πολιτών δυσκολεύεται αρκετά όπως και η Αλληλεγγύη και οι Οικολόγοι.

Οι δύο μεγάλοι, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα αφού τα ψηφοδέλτιά τους είναι σχεδόν έτοιμα. Ωστόσο, όπως πληροφορούμαι και από την Μάνταμ του Φούλη και από την κυρία Γιαννούλλα της Εζεκία Παπαϊωάννου, αντιδράσεις ήδη σημειώνονται και είναι και αναμενόμενες και αναπόφευκτες.

- Ποιο μεγάλο κόμμα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τις υποψηφιότητες για την επαρχία Κερύνειας; Αληθεύει πως μεταξύ δύο στελεχών του κόμματος επικρατεί κλίμα... Σιβηρίας;

Εκπλήξεις και εντυπωσιακές αποκαλύψεις υπόσχεται ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις για τις έρευνες που έκανε στους πέντε φακέλους πολιτογραφήσεων που του παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών. Η έρευνά του έχει ήδη προωθηθεί στον Νουρή και όπως ο ίδιος ο Τσακ-Νόρις δήλωσε, προέκυψαν σημαντικές παρατυπίες σε μόλις πέντε φακέλους που ελέγχθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια απώλεια εσόδων για το κράτος. Αλλά και ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης προϊδέασε την κοινή γνώμη για όσα αναμένονται: «Θα έχει πολύ ενδιαφέρον από την Δευτέρα όταν δημοσιοποιηθεί η έκθεση και θα δείτε το πλήρες εύρος των ευρημάτων» ανέφερε, λες και προανήγγειλε επεισόδιο σαπουνόπερας. Εν ολίγοις, η νέα εβδομάδα είναι ήδη... κρατημένη.

Νούμερα όμως ανακοινώθηκαν και από την έρευνα της Δήμητρας Καλογήρου, η οποία επίσης ολοκληρώθηκε. Όπως αποκαλύπτει, θα πρέπει να ανακληθούν τα διαβατήρια για 19... συμπατριώτες που δεν είναι και ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στο διεθνές τζετ σετ. Οι επτά από αυτούς εξασφάλησαν πολιτογράφηση με ψευδείς παραστάσεις ενώ οι υπόλοιπου 12 καταζητούνται από τις αρχές των χωρών τους για υποθέσεις κλοπών και απάτης. Κάποιοι θα πρέπει να στείλουν ανθοδέσμη στην Δήμητρα... Με τη νέα Navtex που εξέδωσε η Τουρκία για το Γιαβούζ, που παραμένει στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ μέχρι τις 20 Οκτωβρίου και άλλες δύο Navtex που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται, η Τουρκία κάνει ξεκάθαρο πως μπορεί στην Ελλάδα να έκανε προσωρινά πίσω αλλά στην Κύπρο παραμένει ανυποχώρητη.

Χθες υπήρξε βεβαίως και η αντι-Navtex της Τουρκίας στη Λέσβο, που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ενώ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη άγριο παρασκήνιο για επιστροφή Ελλάδας - Τουρκίας στο τραπέζι του διαλόγου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα φτάνει σήμερα στην Κύπρο, μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Σαρλ Μισέλ για συζητήσεις με τον Νίκαρο και τον Νίκο. Όπως ανέφερε χθες στους πολιτικούς αρχηγούς ο Νίκαρος στον Μισέλ θα θέσει και τη νέα τουρκική Navtex και το θέμα της Αμμοχώστου και όλες τις τουρκικές προκλήσεις. Όπως πληροφορούμαι από τον Λόφο θα μεταφερθεί στον Μισέλ η αποφασιστικότητα της Λευκωσίας «να επιμείνει μέχρι τέλους» να τηρηθούν οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία, αν δεν αποσύρει όλα της τα πλοία και από την κυπριακή ΑΟΖ, να τερματίσει όλες τις προκλήσεις και να προσέλθει σε διάλογο και με την Ελλάδα αλλά και με την Κύπρο. Ασφαλώς το ενδιαφέρον δεν είναι τι θα πούμε εμείς αλλά το τι θα πει ο Μισέλ... Πάντως, ο Μπορέλ μίλησε. Και είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των Κρατών Μελών για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ θα γίνει σε λιγότερο από δέκα ημέρες...

ΚΟΥΙΖ: Ποιοι δύο πολιτικοί αρχηγοί που παλιά μόνο καυγάδες έκαναν τώρα φαίνεται να τα έχουν βρει και μάλιστα σε βαθμό που να συζητούν όλο και πιο συχνά σε «ύποπτα» πηγαδάκια;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση