ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η επιστροφή των μαθητών, των βουλευτών και ο φόβος του αυτογκόλ

= ΠΕΜΠΤΗ 07 ΜΑΪΟΥ 2020 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο τρόπος και ο χρόνος επαναλειτουργίας της Βουλής είναι η νέα αιτία πολέμου μεταξύ των κομμάτων. Ιδιαίτερα μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.

Τις τελευταίες ημέρες το ΑΚΕΛ επιμένει πως η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει ξανά και υποστηρίζει πως στο ΔΗΣΥ «δεν συμφέρει» να λειτουργήσει ξανά η Βουλή, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει το γιατί. Από την πλευρά του ΔΗΣΥ προβάλλεται η θέση πως πρέπει η επαναλειτουργία της Βουλής να γίνει με σωστό τρόπο και κυρίως με την επαναλειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας διαφορετικά η λειτουργία της Βουλής θα είναι «δώρο άδωρο».
Ο Συλλούρης, όπως μαθαίνω έχει ήδη προτείνει σειρά μέτρων για σταδιακή επαναφορά της Βουλής σε κανονικούς, παραγωγικούς ρυθμούς.

Μεταξύ των μέτρων που συζητούνται είναι και η χρήση του Συνεδριακού Κέντρου Φιλοξενία για την Ολομέλεια του σώματος. Πρόκειται για μια προσωρινή λύση με χρήση των μεγάλων αιθουσών του Φιλοξενία για αυξημένη ασφάλεια και απόσταση μεταξύ βουλευτών και άλλων.

Θα πάει τελικά η Βουλή στο Φιλοξενία;

Κάποιοι βουλευτές πάντως υποστηρίζουν πως η καθυστέρηση στην επαναφορά της Βουλής σε κανονικούς ρυθμούς εκείνους που πλήττει είναι τους ίδιους τους βουλευτές. Χθες βουλευτής έλεγε ότι «είναι προκλητικό οι βουλευτές να βρίσκονται στην ησυχία τους ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων επιστρέφει κανονικά στην εργασία τους». Κάτι που όπως είπε συζητείται πολύ και αρκετοί βουλευτές έχουν δεχτεί κριτική από ψηφοφόρους...

Πηγή μου από τη Βουλή υποστηρίζει πως μέχρι αύριο ενδέχεται να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα αλλά δεν απέκλεισε «να συνεχιστούν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων και ο πόλεμος για το ποιος θέλει περισσότερο από άλλους να αρχίσουν κανονικά οι εργασίες στη Βουλή».

Όταν σας έγραφα χθες ότι ο Νίκαρος καλείται να κάνει τα μαγικά του για την εκπαίδευση δεν φανταζόμουν ούτε εγώ πόσο λάθος μπορούσαν να πάνε τα... ξόρκια.

- Υπήρχε περίπτωση η διευρυμένη σύσκεψη στον Λόφο να πάει χειρότερα;

Και δεν είναι μόνο οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών αλλά και των κομμάτων που οσονούπω έρχονται. Είναι και αυτές των επιστημόνων. Όπως μαθαίνω οι απόψεις μεταξύ των μελών της επιστημονικής ομάδας που συμβουλεύει την κυβέρνηση διίστανται για τη χρονική στιγμή που μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν και δημόσιες αντιδράσεις από κάποιους επιστήμονες για τις κυβερνητικές αποφάσεις...

Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν και από τις τοποθετήσεις που θα γίνουν το απόγευμα από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και κυρίως από την ΟΕΛΜΕΚ. Επιπλέον κάποιοι από τους οργανωμένους γονείς εκφράζουν παράπονα για τον τρόπο που λήφθηκαν οι αποφάσεις και για την δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στα νέα πλάνα με την εκ περιτροπής φοίτηση των παιδιών τους.

Κάτι φαίνεται πως δεν λειτούργησε σωστά στα μαγικά φίλτρα του Νίκαρου και του Πρόδρομου χθες.

Για να δούμε τι θα γίνει σήμερα με τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις που όλοι αναμένουν να εγκριθεί για να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας...

Χθες πάντως κυβερνητικός παράγοντας διατύπωνε την ανησυχία του «μήπως με μια λάθος κίνηση η κυβέρνηση θα χαλάσει όσα έκτισε και θα βάλει το αυτογκόλ που τόσο καιρό εύχεται η αντιπολίτευση».

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X