ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η επιτυχία της Λουτ, ο «εκβιαστής» και το επεισοδιακό εθνικό συμβούλιο

= ΤΡΙΤΗ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με επιτυχία φαίνεται πως στέφεται η επίσκεψη του Γκουτέρες Girl, Τζέιν Χολ Λουτ. Αυτό δεν σημαίνει πως έχει στεφθεί με επιτυχία και η νέα, επικίνδυνη αποστολή της στην Κύπρο.

Τα πιο πάνω έλεγε χθες άτομο, συχνός επισκέπτης στον Λόφο, σημειώνοντας πως "το παιχνίδι θα παιχτεί στην έδρα του ΟΗΕ με τον Γκουτέρες να κατευθύνει όλες τις εξελίξεις".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "δεν υπάρχει περίπτωση ο Γκουτέρες να παρασυρθεί σε ένα νέο φιάσκο, να καταναλώσει ενέργεια και πόρους του ΟΗΕ για να λάβει άλλη μία άρνηση από τους πρωταγωνιστές του Κυπριακού", κάτι το οποίο έχει ξεκαθαριστεί με σαφέστατο τρόπο από την Λουτ και στον Αναστασιάδη και στον Ακιντζί.

Η επισήμανση γίνεται για να διαφανεί πως το σημαντικότερο δεν ήταν μια συμφωνία στους όρους αναφοράς, για να καταστεί δυνατή η τριμερής με τον Γκουτέρες, αλλά η συνέχεια.

«Δεν υπάρχει περίπτωση ο Γκουτέρες να παρασυρθεί σε ένα νέο φιάσκο», έλεγε χθες συχνός επισκέπτης στον Λόφο

Κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν έχει ακόμα απαντηθεί το ερώτημα κατά πόσον ο Αναστασιάδης θα πάει σε συνομιλίες ενώ συνεχίζονται οι προκλήσεις στην ΑΟΖ στο Βαρώσι.

Πληροφορίες μου από τον Λόφο λένε πως το θέμα θα το ξεκαθαρίσει σήμερα ο Healthy στο Εθνικό Συμβούλιο και πως ο ίδιος πάει στη συνεδρία "με συγκεκριμένη πρόταση" επί του θέματος.

Χθες στη Λευκωσία, γνωστός πολιτικός έβαζε στοίχημα ότι η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα είναι επεισοδιακή και πως το Κυπριακό θα απασχολούσε κατά το ήμισυ τους Εθνικούς Συμβούλους. "Το αλλο μεγάλο θέμα θα είναι η διαμάχη του Αναστασιάδη με το ΑΚΕΛ για το θέμα του OCCRP και τα περί "πολιτικού ήθους".

Το Προεδρικό βλέπει πια μια "μεθοδευμένη εκστρατεία" κατά του Αναστασιάδη με πλήρη εκμετάλλευση του από το ΑΚΕΛ, παραμονές επανέναρξης των συνομιλιών, έλεγε χθες άτομο κοντά στον Healthy και σημείωνε: "ο Πρόεδρος είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να γνωρίζει και πως θα κινηθεί η πλευρά μας εάν υπάρξει προοπτική για νέες διαπραγματεύσεις".

Το ίδιο άτομο επεσήμανε ότι η κατηγορηματική δήλωση του Healthy στη συνέντευξή του στον Alpha για τα δημοσιεύματα του OCCRP: "ξέρω ποιοι τα κατευθύνουν και ποιοι είναι οι συγγραφείς", δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ήταν μια προειδοποίηση σε συγκεκριμένα άτομα τα οποία στο παρελθόν ευεργέτησε και τώρα φαίνεται για κάποιο λόγο να τον εκδικούνται.

Στην ερώτησή μου εάν εννοούσε όντως τον Χρήστο Στυλιανίδη, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε στη συνέντευξη με τον Healthy να αποφεύγει να τοποθετηθεί λέγοντας πως ο ίδιος δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, η απάντηση ήταν πως: ίσως να μην εννοούσε ακριβώς αυτόν.

"Μην ξεχνάτε ότι ο Στυλιανίδης έχει και συνεργάτες και συμβούλους. Ίσως ο πιο στενός του να είναι ο Μακάριος Δρουσιώτης, ο οποίος θήτευσε στο Προεδρικό και το όνομα του οποίου αναμείχθηκε και στις σκανδαλώδεις τροποποιήσεις του συμβολαίου της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη", μου ανέφερε, επισημαίνοντας: "Δεν λέω βέβαια ότι εννοούσε τον Δρουσιώτη ή τον Στυλιανίδη ή και τους δύο ή και άλλους. Το σίγουρο είναι πως ο Αναστασιάδης έχει να ανησυχεί από παλιούς του συνεργάτες τους οποίους λίγο, πολύ χαρακτηριζει εκβιαστές, και οι οποίοι φαίνεται πως πολύ εύκολα είναι έτοιμοι να τον εκδικηθούν", πρόσθεσε για να καταλήξει: "Το σίγουρο είναι πως τώρα πια έχει αντιληφθεί και αυτός, όπως όλοι όσοι ασκούν εξουσία τη σημασία του ρητού: "Φοβού την εκδίκηση των υπό σού ευεργετηθέντων".


----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση