ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η εξάντληση της Λουτ και μια σύγκριση των δηλώσεων Άντρου-Νικόλα

= ΤΕΤΑΡΤΗ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Εξαντλημένο θα φύγει από το νησί το Γκουτέρες Girl Τζένιφερ Χολ Λουτ αυτή τη φορά. Η παραμονή της κινείται από παράταση σε παράταση και οι συναντήσεις της με τον Healhty και τον Μουσταφά είναι αλλεπάλληλες με ρυθμό ζαλιστικό. Απ' όσα άκουγα χθες, η τελευταία προσπάθεια ήταν για μια κοινή συνάντηση, μια τριμερή στη Λευκωσία με Healthy, Μουσταφά και Λουτ, εγχείρημα όχι και τόσο εύκολο. Από τον Λόφο μου λέχθηκε πως το ενδεχόμενο, όσο δύσκολο και να προβάλλει, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Σήμερα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και να μάθουμε τι έβγαλε η νύχτα.

Πολλοί ανέμεναν χθες την ολοκλήρωση του Εθνικού Συμβουλίου για να ακούσουν τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών. Κάποιος δημοσιογράφος ήθελε να συγκρίνει τις απόψεις του Άντρου Κυπριανού με τις δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου για να δει εάν μετά τις μυστικές συναντήσεις που είχαν, "βρίσκονται πια πιο κοντά ώστε να προχωρήσουν σε συνεργασία".

Κάποιοι πάντως έσπευσαν να υποδεχθούν την προσπάθεια με το γνωστό: "Το ΔΗΣΑΚΕΛ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό".

Αυτό που άκουσε όμως επιβεβαίωσε την εικόνα που επικρατούσε μέχρι σήμερα, ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ βρίσκονται σε άλλα μήκη κύματος ενώ αντιθέτως οι απόψεις Άντρου και Αβέρωφ ήταν πολύ πιο κοντά... Τόσο ο Άντρος όσο και ο Φούλης επέμεναν στην επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ ο Άντρος επανειλημμένα αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναφοράς του πλαισίου Γκουτέρες.

Από την άλλη χθες ο Νικόλας Παπαδόπουλος ήταν ξεκάθαρος πως αν και το κόμμα του συμφωνεί με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων διαφωνεί με την προοπτική να τεθεί το πλαίσιο Γκουτέρες ως βάση για τις συνομιλίες, κάτι που θεωρεί ιδιαίτερα αρνητικό για την πλευρά μας. "Πόσο κοντά θα καταφέρουν άραγε να φθάσουν Άντρος και Νικόλας προκειμένου να διώξουν τον Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ από την εξουσία;" διερωτήθηκε μετά που άκουσε τις δηλώσεις των αρχηγών.

Σήμερα και στις επόμενες ημέρες αναμένεται νέα 'έκρηξη' από το ΑΚΕΛ και άλλα κόμματα για τη σύμβουλο του Υπουργείου Εξωτερικών Τζόζη Χριστοδούλου. Η Χριστοδούλου, η οποία προσλήφθηκε αμισθί ως σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στην εξωτερική πολιτική, με πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο θα αμείβεται πια κανονικά και πολύ καλά με ένα τετραχίλιαρο περίπου τον μήνα, 3500 ευρώ για την ακρίβεια. Ο ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης δήλωσε πως δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό στην πρόσληψη της συμβούλου αλλά στο ΑΚΕΛ και σε τουλάχιστον δύο άλλα κόμματα μάλλον διαφωνούν μαζί του. ΑΚΕΛικό στέλεχος έλεγε χθες πως "η συνέχεια θα παιχθεί στη Βουλή και θα είναι συναρπαστική"...

Ποικίλα σχόλια ακούστηκαν για την συμμαχία επώνυμων πολιτικών από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους για στήριξη λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ). Η συμμαχία ονομάστηκε "Πρωτοβουλία Απόφαση Ειρήνης" και σε αυτήν συμμετέχουν στελέχη ή πρώην στελέχη από διάφορα κόμματα: ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ κ.α.

Μεταξύ των ονομάτων της Πρωτοβουλίας είναι ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, οι Ανδρέας Χρίστου και Κίκης Καζαμίας του ΑΚΕΛ, Γιάννης Παναγιώτου, Θέμος Δημητρίου, Νίκος Μεσαρίτης, Θεανώ Καλαβανά, Ξένια Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Σταυρινίδης, Χάρης Ψάλτης, Γιάννος Ιωάννου, Ειρήνη Παπαγιάννη και Gregory Konyalian.

Αυτό που κυρίως συζητήθηκε δεν είναι το ποιοι συμμετέχουν αλλά ποιοι βρίσκονται εκτός από μία τέτοια πρωτοβουλία και γιατί το όνομά τους δεν βρίσκεται στη λίστα... Η Πρωτοβουλία θα δώσει σήμερα συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει τις δράσεις της και το λόγο που δημιουργήθηκε σε αυτή, την κρίσιμη για το Κυπριακό, περίοδο.

Κάποιοι πάντως έσπευσαν να υποδεχθούν την προσπάθεια με το γνωστό: "Το ΔΗΣΑΚΕΛ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό".

ΚΟΥΙΖ: Ποιος παλιός συνεργάτης του Healthy διερωτήθηκε κατά πόσον όντως αυτή θα είναι η τελευταία θητεία του στην Προεδρία; Όπως επί λέξει δήλωσε: Μπορεί ο Αναστασιάδης να δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και δεν θα χρειαστεί το ΑΚΕΛ να κάνει συμμαχίες για να τον διώξει αλλά αυτή η δήλωσή του απεικονίζει τη θέλησή του μέχρι αυτή τη στιγμή. Είναι όπως τις απαντήσεις που δίνουν οι ερωτώμενοι στις δημοσκοπήσεις. Κανένας δεν εγγυάται πως δεν θα αλλάξουν γνώμη όταν θα πλησιάσει η ώρα των εκλογών...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση