ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

#PoliticsBlog Η φυγοστρατία και το καυτό διήμερο της GRECO

= ΠΕΜΠΤΗ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το πολυαναμενόμενο καυτό διήμερο της GRECO, της ομάδας Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς, αρχίζει σήμερα. Κάποιοι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και για τον έλεγχο που θα ασκήσει το κλιμάκιο της GRECO και για την έκθεσή του που θα ακολουθήσει...
Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της GRECO Τζιανλούκα Εσποζίτο δήλωσε ξεκάθαρα ότι "οι συστάσεις της GRECO δεν είναι προαιρετικές, ως εκ τούτου προσβλέπουμε στην υλοποίηση τους εκ μέρους των κυπριακών αρχών" και ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα σύγκρουσης συμφερόντων.
Για να καταλάβω εάν ο κ. Τζιανλούκα συναντηθεί με τον κ. Μύρωνα και τον ρωτήσει εάν έτυχε, εάν ο καιρός, η τύχη, ο Θεός το έφερε και ο ίδιος ενεπλάκη σε υπόθεση σύγκρουσης συμφερόντων σε δίκη που ο ίδιος ως ο Ανώτατος των Ανωτάτων εκδίκασε, τι θα απαντήσει; Ιδιαίτερα όταν γνώριζε, ως εκ της θέσεως του, τις συστάσεις της GRECO οι οποίες είναι υποχρεωτικές και όχι προαιρετικές;
Δεν λέω η απάντηση του Μύρωνα υπάρχει. Και έχει ήδη δοθεί, στην παρουσία μάλιστα και του προστάτη του Συντάγματος, τις προάλλες: "ουδέν κακόν αμιγές καλού"!
Εγώ, από την άλλη, προσεύχομαι να μας βρει ή να αποκαλυφθεί ένα άλλο, μεγαλύτερο κακό μέσα από το οποίο θα ξεπηδήσει ένα άλλο, μεγαλύτερο καλό. Για τη δικαιοσύνη μιλώ πάντα. Κάπως έτσι θα γίνουν όλα καλύτερα. Ούτε GRECO χρειαζόμαστε, ούτε δεοντολογία και άλλες ακαταλαβίστικες λέξεις.

Νέες φωτιές άναψε ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις, με την έκθεση για τη φυγοστρατία. Και δεν αναφέρομαι στην καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Εθνική Φρουρά και τους έφεδρους αλλά στην αποκάλυψη σημαντικότατων στοιχείων, αριθμητικών και άλλων στον εχθρό. Γιατί εχθρός υπάρχει. Γι' αυτό εξάλλου και ο Τσακ Νόρις έκανε τον στοχευμένο έλεγχο για να μας δείξει ότι το 54% των εφέδρων δεν παρουσιάζεται στην Εθνική Φρουρά. Αξιωματικοί πνέουν μένεα κατά της Ελεγκτικής Υπηρεσίας "για την αποκάλυψη στοιχείων που ούτε οι πράκτορες των Τούρκων δεν κατάφεραν να αποκτήσουν".
Αξιωματικός που αντέδρασε έντονα στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επιμένει πως "το θέμα θα μπορούσε να τύχει πιο σωστής διαχείρισης αφού αφορά την Άμυνα και την αμυντική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς". Όπως είπε σε δημοσιογράφο: "Σε καμιά περίπτωση δεν λέω να αποκρυβούν τα σημαντικά ευρήματα τα οποία θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν οι παραλείψεις και τα κενά. Αντιθέτως, να κοινοποιηθούν με σωστό τρόπο ώστε να μην προκαλούν περισσότερη ζημιά από αυτή που πάνε να διορθώσουν. Εκτός κι αν σκοπεύουμε σε κουτσομπολιό και επιβεβαίωση του ρόλου κάποιων..."

Και για να πάμε στις παράλληλες συνέπειες της έρευνας, ο Δημήτρης Δημητρίου πιστώνεται θετικά για την άμεση αντίδραση και ανάληψη της ευθύνης για το ότι δεν εμφανιζόταν ως έφεδρος, αφού δεν είχε κληθεί ποτέ του για κάτι τέτοιο. Παρά το γεγονός όπως λέει και ο ίδιος "Άγνοια νόμου φυσικά δεν συγχωρείται και αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία. Έκανα λάθος και είμαι στη διάθεση της πολιτείας." Σε μια εποχή που το "έκανα λάθος" ελάχιστοι έως κανένας πολιτικός το λένε, η άμεση παραδοχή του Δημητρίου έγινε δεκτή με ανακούφιση, ιδιαίτερα στον ΔΗΣΥ. Ακόμα και ο Φούλης την χαιρέτισε με Tweet που έλεγε: "Είναι ωραίο να ΄χεις κοντά σου άτομα με ήθος και καθόλου αλαζονεία. Που αναγνωρίζουν τα λάθη και αναλαμβάνουν την ευθύνη τους. Μπράβο @dmdemetriou. Ουδείς αλάθητος".

Δημοσιογράφος προέβλεψε χθες πως ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις "για κάποιο συγκεκριμένο λόγο θα κρατήσει αποστάσεις από τη συγκεκριμένη έκθεση και θα αφήσει άλλους να την χειριστούν δημόσια". Για να δούμε...

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X