ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:34
 

#PoliticsBlog Η «καταγγελία» του Άντρου και ο θυμός του Νίκαρου

= ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στάλθηκαν οι επιστολές των Νίκαρου και Μουσταφά στον Γκουτέρες, όπως τους είχε ζητήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όπως σας είχα γράψει προχθές οι επιστολές αυτές ενδέχεται να αποδειχθούν το νέο αντικείμενο αντιπαραθεσης τόσο στο εσωτερικό μέτωπο, όσο και μεταξύ των δύο πλευρών αφού το πιο πιθανόν είναι να ενσωματωθούν στη νέα έκθεσή του για την Κύπρο. Κι αυτό γιατί οι δύο συνομιλητές (...) κλήθηκαν από τον ΟΗΕ να δώσουν τη θέση τους και ιδέες για το πως βλέπουν να λύνεται το Κυπριακό.

Και ενώ χθες έγιναν γνωστά κάποια σημεία των απαντήσεων και των δύο, δεν έγινε καμία αποκάλυψη για τη θέση της κάθε πλευράς σε αυτό, το πλέον σημαντικό θέμα.

Τυχαίο; Δεν νομίζω...

«Υπάρχει το ενδεχόμενο μιας μεγάλης έκπληξης στον ανασχηματισμό που μάλιστα αφορά γυναίκα»

Να είστε σίγουροι πως όταν γίνει αποκάλυψη νέων στοιχείων για το πως Νίκαρος και Μουσταφά βλέπουν την εξέλιξη των συνομιλιών και του Ξυπτιακου θα το... μάθουμε.

Πηγή μου που γνωρίζει μου έλεγε χθες ότι «εάν αποκαλυφθούν οι εισηγήσεις των δύο πλευρών για το επόμενο.βήμα των συνομιλιών και πως βλέπουν τη λύση, το θέμα θα γίνει σίγουρα πρωτοσέλιδο και θα απασχολήσει πολλούς για πολύ». 

Και ενώ όλα βαίνουν καλώς για την τριμερή συνάντηση με τους Γκιουτερες, Νίκαρο και Ακιντζί για την πενταμερή τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. Όπως μαθαίνω από πηγή μου στην Αθήνα, οι όροι που προσπαθεί να επιβάλει η Τουρκία ερμηνεύονται ως παγίδα και υπονόμευση της διαδικασίας. Σύμφωνα με την πηγή μου, «με αυτά τα δεδομένα το πιο σίγουρο είναι πως η πενταμερής έχει πιθανότητες να μην πραγματοποιηθεί, αφού ούτε καν ο προγραμματισμός της δεν είναι εφικτός επι του παρόντος.»

Το μεγάλο αγκάθι για την ελληνική πλευρά είναι η διαφαινόμενη προσπάθεια της Τουρκίας μέσω Τσαβούσογλου για παραγνώριση Νίκαρου και Μουσταφά και «έντεχνη» αντικατάσταση τους από την Πενταμερή.

- Αληθεύει ότι ο Άντρος στη συνάντησή του με τον Μητσοτάκη «κατήγγειλε» τον Νίκαρο ότι καταφεύγει σε κινήσεις τακτικής; Και ότι αυτό έφθασε και στα αυτιά του Νίκαρου και του προκάλεσε θυμό μεγάλο; 

Όσοι αναμένουν με αγωνία τον ανασχηματισμό του Νίκαρου και αρχίζουν τηλεφωνήματα, συζητήσεις και ψάξιμο κάθε πρωί ας... κουλάρουν. Νεότερες πληροφορίες από τον Λόφο αναφέρουν πως η νέα κυβέρνηση πήρε παράταση. «Η ανακοίνωση θα γίνει σίγουρα μετα την τριμερή» μου ανέφερε μία πηγή μου η οποία δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο εκπλήξεων. Όπως μου είπε: «η ονοματολογία που διέρρευσε φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο μιας μεγάλης έκπληξης που μάλιστα αφορά γυναίκα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X