ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:19
 

#PoliticsBlog Η κλωνοποίηση του Μαυρογιάννη, τα σχέδια της Χρυσταλλούς και η χαμένη έδρα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πολιτικός που φημίζεται ότι σκέφτεται και ενεργεί «έξω από το κουτί» έλεγε την Παρασκευή σε φίλους του πως η απόφαση για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών σε μισθούς από την κυβέρνηση, «ίσως να είναι και θετική για κάποιους και ειδικά για τον Χάρη». Στους φίλους του που τον κοίταζαν με μάτια γουρλωμένα ανέφερε πως «η νέα αναστάτωση δίνει στον Χάρη μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να χειριστεί την κατάσταση και να την φέρει υπέρ της κυβέρνησης και υπέρ του». 

Ένας εκ των συνομιλητών του υπέδειξε πως δεν αποκλείεται η απόφαση να δώσει στον Νικόλα και στο ΑΚΕΛ την ευκαιρία που έψαχναν για να δείξουν πως ο Χάρης δεν μπορεί μετά το πόρισμα για τον Συνεργατισμό να χειριστεί νέα κρίση στην οικονομία. 

Στη νέα εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει η θέση που θα κρατήσουν τα κόμματα, αλλά και η αντεπίθεση που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ετοιμάζει ο Χάρης...

Από τον Λόφο της εξουσίας πάντως την περασμένη εβδομάδα δόθηκε η εντύπωση πως δεν υπήρξε ιδιαίτερη ανησυχία από την πορεία για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. «Η συμμετοχή, αν και δεν μπορεί να υποτιμηθεί, δεν ήταν σίγουρα αυτή που ανέμεναν οι οργανώσεις και τα κόμματα που τη στήριξαν» λέει άτομο που μπαινοβγαίνει καθημερινά στο Μέγαρο. Υποστήριξε ακόμα πως η πολιτική διάσταση που δόθηκε από κάποια κόμματα και κάποιους κομματάρχες στην εκδήλωση λειτούργησε τελικά αρνητικά. Και δεν άντεξε να υποβάλει και ένα πικρόχολο ερώτημα: «Είδατε εάν συμμετείχε και η Σκεύη Κουκουμά στην πορεία;». 

Εμένα θα μου λείψει. Ήταν για αρκετό καιρό πρωταγωνίστρια στη στήλη αλλά και στην καθημερινότητά μας και δύσκολα θα την ξεχάσουμε. Αναφέρομαι στη διοικήτρια Χρυσταλλού, η οποία στην τελευταία της ομιλία μου θύμισε τη Μάρθα Βούρτση. Ιδιαίτερα στη στιγμή που ευχόταν στον αντικαταστάτη της να μη ζήσει με τίποτα τις δυσκολίες που αυτή πέρασε. 

Ένα πουλάκι μου είπε πως η Χρυσταλλού δεν πρόκειται να μείνει στην αφάνεια και ότι «κάτι ετοιμάζει». Όταν ζήτησα διευκρινήσεις το μόνο που λέχθηκε είναι: «μπορεί να είναι βιβλίο, μπορεί και κάτι άλλο».

Στην ερώτησή μου τι άλλο μπορεί να ετοιμάζει η απάντηση ήρθε αυθόρμητα: «Να ανοίξει συμβουλευτική για σύνταξη συμβολαίων;».

Με 55 βουλευτές μάλλον θα τη βγάλει η Βουλή μέχρι το τέλος της θητείας της. Μετά την απόφαση του Ανωτάτου για την 56η έδρα δεν φαίνεται να ιδρώνει το αφτί κανενός. Εντός της Βουλής υπάρχει διχογνωμία για τη θεραπεία που πρέπει να δοθεί ενώ η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να εμπλακεί ενόσω τα κόμματα δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Ήδη κάποιοι συζητούν πια ανοικτά το ενδεχόμενο να αφεθεί η κατάσταση ως έχει μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας Βουλής. «Δεν είναι δύσκολο να παρατείνουμε το αδιέξοδο και με την ανοχή όλων να το αντέξουμε μέχρι τις επόμενες βουλευτικές», ανέφερε βουλευτής σε πηγαδάκι στη Βουλή. 

Ο Healthy ή ο Χριστοδουλίδης κατάφεραν να κλωνοποιήσουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη; Η απορία διατυπώθηκε από πολιτικό που διάβασε τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Μαυρογιάννης μπορεί να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, αλλά δεν αλλάζει οτιδήποτε ως προς τα καθήκοντα του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς. «Δηλαδή εάν χρειαστεί, λέμε τώρα, να λειτουργήσει ως διαπραγματευτής θα διακτινιστεί για να βρεθεί στη Λευκωσία ή μήπως θα πηγαίνει να τον βρίσκει στη Νέα Υόρκη ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής;» συνέχισε ο εν λόγω πολιτικός. Και πρόσθεσε: «εκτός κι αν όντως είναι σίγουροι πως δεν υπάρχει πια λόγος ύπαρξης του διαπραγματευτή, ούτε θα τον χρειαστούμε πια, οπότε πρόβλημα κανένα»...

ΚΟΥΪΖ: Ένταση υπόσχονται κάποιοι με αφορμή την απόφαση του ΡΙΚ να διακόψει τις εμπορικές διαφημίσεις. Αληθεύει ότι δύο πολιτικοί αρχηγοί δήλωσαν στις συντεχνίες πως θα είναι δίπλα τους για όλα; Και υποσχέθηκαν να οδηγήσουν το θέμα στη Βουλή και να μην επιτρέψουν με τίποτα την κατάργηση των διαφημίσεων;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X