ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:50
 

#PoliticsBlog Η ονοματολογία στην Πινδάρου, οι εκπλήξεις του Νιαζί και οι ρουκέτες της Θεοχάρους

= ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Νέα μέτωπα ανοίγουν στον ΔΗΣΥ ενώ κάποιοι αναζητούν τις χαμένες 16.000 ψήφους...

Εν αναμονή της συζήτησης και του απολογισμού για τις ευρωεκλογές, κάποια στελέχη συζητούν τα σενάρια για το κόμμα τους την επομένη των εκλογών. Ένα από αυτά, το οποίο θεωρείται πολύ πιθανό, είναι η παραίτηση του Λευτέρη Χριστοφόρου από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος και η προβολή των πιθανών διεκδικητών της θέσης: Χάρης Γεωργιάδης, Νίκος Νουρής, Πρόδρομος Προδρόμου και δύο άλλοι...

Κάποιοι μάλιστα προχωρούν τα σενάρια και προβλέπουν ακόμα και επιστροφή του ψυχρού πολέμου μεταξύ Πινδάρου και Λόφου...

Σε πηγαδάκια πολιτικών αλλά και δημοσιογράφων συντηρείται η συζήτηση για τις "δανεικές ψήφους" των Τουρκοκυπρίων που έλαβε το ΑΚΕΛ. Όπως έλεγε πολιτικός της δεξιάς που έκανε τα μαθηματικά με τρόπο παραστατικό στυλ Κουλία: "Ουσιαστικά το ποσοστό που χωρίζει το ΑΚΕΛ από τον ΔΗΣΥ δεν είναι 1,5% όπως φάνηκε αλλά 3%. Οι δανεικές ψήφοι αποτελούν 1,5%".

Τα μαθηματικά είναι τα ακόλουθα:

Το ΑΚΕΛ έλαβε την Κυριακή 77.241 ψήφους ενώ το 2014 έλαβε 69.852 ψήφους. Η αύξηση είναι 7.389 ψήφοι από τις οποίες οι 4.076 ήσαν τουρκοκυπριακές. Αυτές οι ψήφοι είναι περίπου 1,5%. "Ουσιαστικά είχε αύξηση μόνο 3.313 ψήφων, αν αφαιρεθούν οι τουρκοκυπριακές "δανεικές" ψήφοι", ανέφερε, σημειώνοντας: "Εκείνο βεβαίως που θα πρέπει να διευκρινιστεί είναι κατά πόσον οι ψήφοι ήταν όντως δανεικές ή αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο δυναμικό του ΑΚΕΛ. Θα κληθούν άραγε οι Τουρκοκύπριοι να ψηφίζουν και στις προεδρικές ακόμα και στις βουλευτικές εκλογές; Θα κάνει δηλαδή το ΑΚΕΛ πράξη ένα α λα καρτ "κοινό εκλογικό κατάλογο" με όλα τα κέρδη που μπορεί να του αποφέρει; Και ποια θα είναι η αντίδραση των άλλων κομμάτων;"

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε χθες πως κύριο θέμα στις συζητήσεις εντός του κόμματος είναι η εκλογή του Νιαζί Κιζιλγιουρέκ. "Κάποια στελέχη άλλα λένε προς τα έξω και άλλα προς τα μέσα για την εκλογή του Νιαζί", μου ανέφερε. Όπως είπε, η επίσημη θέση που προβάλλεται εντός και εκτός του ΑΚΕΛ είναι πως η εκλογή του Νιαζί είναι πια ένα γεγονός το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί από το κόμμα. Ωστόσο, σε κάποια πηγαδάκια ακούγονται άλλα: Από την αγανάκτηση κάποιων γιατί έχασε ο καθαρόαιμος ΑΚΕΛιστής Νεοκλής μέχρι τους φόβους για σύγκρουση του Νιαζί με το κόμμα και πιθανή αυτονόμησή του, "κάτι για το οποίο υπήρξε και εσωκομματική προειδοποίηση αρκετά έγκαιρα". Επιπλέον μου έδωσε και μια άλλη διάσταση, ενδεικτική της σχέσης που υπάρχει μεταξύ του κόμματος και του νέου βουλευτή: Δύο στελέχη σχολίαζαν χθες το ενδεχόμενο "εκπλήξεων" από τον ευρωβουλευτή κατά την πρώτη του εμφάνιση στην ευρωβουλή. Μάλιστα ακούστηκε πως από την ηγεσία του κόμματος έγιναν και σχετικές υποδείξεις, "πάντα διακριτικά και ευγενικά".

Ένα ΑΚΕΛικό στέλεχος μάλιστα φέρεται να έχει διερωτηθεί δημόσια ποια στάση θα τηρήσει ο Νιαζί όχι μόνο στα θέματα που θα αφορούν την Κύπρο και τις δύο κοινότητες αλλά και την ίδια την Ευρώπη. "Ως γνωστόν ο Νιαζί είναι ευρωπαϊστής σε αντίθεση με την επίσημη θέση του ΑΚΕΛ, εάν τεθεί θέμα που αφορά την ΕΕ και διαφωνεί με το ΑΚΕΛ ποια στάση θα τηρήσει;" φαίνεται να ρώτησε για να λάβει την απάντηση: "Μην ανησυχείς όλα είναι συζητημένα και λυμένα".

Έντονη αντίδραση σημειώνεται στα ψηλά δώματα του πριγκιπάτου μετά την ανακοίνωση του Μάριου Καρογιάν ότι μετά το ψηλό ποσοστό της ΔΗΠΑ ο Healthy θα τον καλέσει επίσημα στο Εθνικό Συμβούλιο.
Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα με ενημέρωσε πως "παρασκηνιακά θα γίνουν όλες οι δέουσες ενέργειες για να αποτραπεί ή τουλάχιστον να καθυστερήσει όσο γίνεται η συμμετοχή της ΔΗΠΑ στο Εθνικό". "Την ίδια στιγμή όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να αποτραπεί η συμμετοχή τους εάν ο Νίκαρος το έχει αποφασίσει", πρόσθεσε.


ΚΟΥΪΖ: Αληθεύει ότι η Ελένη Θεοχάρους εκτόξευσε ρουκέτα προς το ΔΗΚΟ με κύρια κατηγορία ότι δεν σεβάστηκαν την μεταξύ τους συμφωνία ο κομματικός μηχανισμός να μην προωθήσει κομματικούς υποψηφίους εις βάρος της;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Όλα τα υπολόγισες Ονασαγόρα.
Τους ψήφους που πήγαν στην ΕΔΕΚ για να μην βγάλει ευρωβουλευτή το ΕΛΑΜ δεν τους υπολογίζεις??
Δεν μας συμφέρει μήπως?

CGA
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X