ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η πορεία, ο Συνεργατισμός, το Μαρί και μια μάχη στο ΑΚΕΛ

= ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

“Οργή λαού, όπως με το Μαρί”. Με αυτό το σύνθημα απευθύνθηκε πολιτικός της αντιπολίτευσης σε μέλη του κόμματός του, τα οποία προέτρεψε να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο έξω από το Προεδρικό. Όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πολλές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων οι αγροτικές και εκπαιδευτικές οργανώσεις του τόπου, καλούν τα μέλη τους να πορευθούν σήμερα από την ΠΑΣΥΔΥ στο Προεδρικό αντιδρώντας στο κλείσιμο του Συνεργατισμού.

Από τον Λόφο ακούω πως υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία μήπως και η πορεία λάβει τις διαστάσεις της μεγάλης πορείας των εκπαιδευτικών του περασμένου καλοκαιριού. “Ξέρουμε πως όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος”, σχολίαζε η πηγή μου από τον Λόφο συμπληρώνοντας πως “η αντίδραση για το Μαρί φαίνεται να οργανώνεται αντίστροφα”. Παρόμοια άποψη πάντως έχει και στέλεχος του ΔΗΣΥ που δεν έκρυψε την αγωνία του για τις εξελίξεις. “Ακόμα και στις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης αντιγράψαμε τον Χριστόφια. Σίγουρα μπορούσαμε καλύτερα”, σχολίασε αναφερόμενος στις αντιδράσεις που σημειώνονται.

Ο ίδιος πάντως προέβλεψε προ πολλού πως “χωρίς θυσία έστω και μίας Ιφιγένειας δεν πρόκειται να υπάρξει εξιλέωση”. Την ίδια ώρα οι υπερπτήσεις γαλλικών μαχητικών στο FIR Λευκωσίας, που θα μπορούσαν να έδιδαν μια νότα αισιοδοξίας, μάλλον υπερκαλύφθηκαν από την... λάθος παραίτηση του Αρέστη. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, στην αντιπολίτευση ήρθε και δωράκι από την Ευρωβουλή η λίστα των “φορολογικών παραδείσων” στην οποία φιγουράρει σε περίοπτη θέση και η Κύπρος. Λες και άκουσαν όλες τις προσευχές του Άντρου Κυπριανού, οι ευρωβουλευτές όχι μόνο επικρίνουν ανοικτά την Κύπρο ως φορολογικό παράδεισο αλλά μας κατηγορούν μαζί και την Μάλτα για τις “χρυσές βίζες” και τα “χρυσά διαβατήρια”.

Με καλές ειδήσεις επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τη συνεργασία στο ενεργειακό αλλά και στον τομέα της άμυνας. Μάλιστα η πρόταση Χριστοδουλίδη για δημιουργία περιφερειακού οργανισμού συνεργασίας στη Μέση Ανατολή αντιμετωπίστηκε πολύ θετικά. Ωστόσο, την πολυπόθητη, τελική απάντηση για τη συνάντηση Healthy-Τραμπ μάλλον δεν την φέρνει, παρά την πρόοδο που έχει γίνει στο θέμα. Όπως ακούω η πρόοδος αφορά το γεγονός ότι “η συνάντηση από κουβέντες μετατράπηκε σε επίσημη πρόταση και μπήκε στις ατζέντες των ΥΠΕΞ των δύο χωρών”. Πηγή μου από την ομογένεια εδώ και εβδομάδες επιμένει πως “η συνάντηση των προέδρων θα γίνει”.

Όσα θετικά και να λέγονται δημόσια από πολιτικούς για τις αυξημένες εγγραφές νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους, κάποιοι ανησυχούν. Και μάλιστα πολύ. Από στέλεχος μεγάλου κόμματος μαθαίνω πως “είναι από τις λίγες φορές που δεν μπορεί να προβλεφθεί η προέλευση των νέων ψηφοφόρων” και πως για κάποιους, δυνητικά αυξάνονται οι ψηφοφόροι των αντίπαλων κομμάτων. Κανείς πια δεν κρύβει πως οι ευρωεκλογές θα είναι θρίλερ και κάποιοι υποψήφιοι έχουν το θάρρος να το δηλώσουν πως ήδη ζουν το θρίλερ από τώρα... ‘Εντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων του κινήματος “Γιασεμί” και του ΑΚΕΛ και ιδιαίτερα του Τουρκοκύπριου υποψηφίου του κόμματος Νιαζί Κιζιλγιουρέκ.

Η αντιπαράθεση φάνηκε ήδη από τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι έξι του “Γιασεμί” με τις ευθείες βολές του Σενέρ Λεβεντ προς τον Νιαζί και συνεχίστηκε με συνεντεύξεις που έδωσαν και ο Λεβέντ και ο Νιαζί σε ΜΜΕ αλλά και με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο ΑΚΕΛ όμως υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι “ο πόλεμος από τον Λεβέντ, τον σύντροφό του Ιμπραχήμ Αζίζ και τους άλλους γνωστούς Τουρκοκύπριους θα στοιχίσει στο κόμμα”. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως κάποια πρώην στελέχη του κόμματος τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό έχουν ήδη συνταχθεί με το “Γιασεμί” και βοηθούν ανοικτά πια τους Τουρκοκύπριους, κάτι που θορύβησε ιδιαίτερα την ΑΚΕΛική ηγεσία.

Ως αντίδραση στην όλη κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη εκστρατεία υπέρ του Νιαζί, κάτι που όμως προκαλεί εσωτερικές αναταράξεις. Ορισμένοι μιλούν για διακρίσεις και υπερβολική στήριξη του Τουρκοκύπριου πολιτικού εις βάρος των άλλων υποψηφίων. Υπήρξαν μάλιστα και ορισμένες έντονες αντιδράσεις και καταβλήθηκε προσπάθεια να διασκεδαστούν. Χωρίς επιτυχία, σύμφωνα με την πηγή μου...

ΚΟΥΪΖ: Ποιος κομματάρχης θα ζητήσει νομοθετική ρύθμιση για έλεγχο των καναλαρχών στο πρότυπο του ελέγχου που γίνεται για τους βουλευτές; Πηγή μου αναφέρει πως στόχος του κομματάρχη είναι να καταδειχθεί η όποια σχέση έχουν καναλάρχες με τράπεζες και άλλους οικονομικούς οργανισμούς και πώς τους επηρεάζουν στην κάλυψη των θεμάτων που προβάλλουν τα κανάλια τους...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις τα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X