ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η ρεβάνς της Χρυσταλλούς και η φανουρόπιτα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πληγωμένη σαν τη Μάρθα Βούρτση φεύγει από την Κεντρική Τράπεζα η διοικήτρια Χρυσταλλού. Όπως είπε την Παρασκευή, μιλώντας στο προσωπικό της Κεντρικής Τράπεζας, πληγώθηκε σφόδρα για το μπούλινγκ και τα σχόλια που δέχθηκε για συμβόλαιο διορισμού της και τους ισχυρισμούς ότι το πλαστογράφησε. Επικαλέστηκε μάλιστα τον μεγάλο Θεό που έκανε να βρεθούν στο κομπιούτερ της τέως ιδιαιτέρας της τα δύο συμβόλαια που η ίδια πρότεινε στον Healthy, αλλά είχαν χαθεί. Δηλαδή, αν φούρνιζε έγκαιρα μια φανουρόπιτα μπορεί το πρόβλημα να ελύνετο από τότε;

Παρόλο το μπούλινγκ που δέχθηκε όμως η καριέρα της μια χαρά προχώρησε και η ίδια βγήκε νικήτρια. Και τώρα δρέπει τους καρπούς των κόπων της αφού είναι, όπως η ίδια αποκάλυψε, περιζήτητη.

Όπως αποκάλυψε έχει ήδη δεχθεί προτάσεις από το εξωτερικό για διορισμό σε Διοικητικά Συμβούλια. Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις εταιρείες θέλουν να μας πάρουν τη Χρυσταλλού και να αξιοποιήσουν τις ικανότητές της.
Και ενώ σκεφτόμουν με θλίψη πως έπρεπε σήμερα να της αφιερώσω ένα αποχαιρετιστήριο έκανε την αποκάλυψη-βόμβα πως δεν πρόκειται να τη χάσουμε. Θα επανέλθει για τη ρεβάνς.
Ναι, μπορεί στο εξωτερικό να διαπρέπει μέσω Διοικητικών Συμβουλίων, αλλά στην Κύπρο θα παραμείνει στην επικαιρότητα μέσω των δικαστηρίων. Μελετά, όπως είπε, με τους νομικούς της συμβούλους να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά όσων την συκοφάντησαν. Περιέγραψε με το δικό της τρόπο πως βίωσε το μπούλινγκ από όσους της καταλόγισαν πλαστογράφηση του συμβολαίου της. «Αυτό, θα λυθεί στο Δικαστήριο τώρα που δεν θα είμαι διοικητής», είπε η Χρυσταλλού συμπληρώνοντας: «Αλλοίμονο εάν ένας Διοικητής πλαστογραφούσε το συμβόλαιό του».

-«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές» που λέει και η Αγία Γραφή.

Για όσους δεν θυμούνται η Χρυσταλλού είχε παραδεχθεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών ότι η ίδια έκανε παρεμβάσεις στο συμβόλαιο της, τόσο για το ασυμβίβαστο όσο και για την αντιμισθία της.

Η μεγάλη μου απορία είναι αν η Χρυσταλλού θα κινηθεί νομικά και κατά του προέδρου Αναστασιάδη. Ο ίδιος ο πρόεδρος στις 31/10/2014 με γραπτή του δήλωση κατακεραύνωνε τη Χρυσταλλού για όσα είχε αναφέρει την ίδια μέρα στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών. Όπως είχε δηλώσει τότε ο Healthy, η Χρυσταλλού έστειλε στο Προεδρικό το συμβόλαιό της υπογεγραμμένο «χωρίς οποιαδήποτε αναφορά περί αφαίρεσης διατάξεων που άπτοντο του ασυμβίβαστου εκτέλεσης συγκεκριμένων καθηκόντων από συμφέροντα εξ αίματος συγγενών της.» Ο Healthy συμπλήρωνε ακόμα πως η Χρυσταλλού δεν του είχε αναφέρει ότι «η θυγατέρα της εργοδοτείτο στο δικηγορικό γραφείο του πρώην συζύγου της, αλλά το χείριστο, ότι το εν λόγω γραφείο εκπροσωπούσε νομικά τον πρώην Πρόεδρο της Λαϊκής Τράπεζας κ. Ανδρέα Βγενόπουλο».

Επεσήμανε δε: «Θλίψη, όμως, μου προκαλούν και οι αναφορές της κας Γιωρκάτζη ότι τάχα, μετά τη δημοσιοποίηση των σχέσεων του πρώην συζύγου και της θυγατέρας της με τον κ. Βγενόπουλο, συζήτησε το θέμα μαζί μου και ότι τάχα της είπα ότι είχα γνώση από πού προέρχονται οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της».

Την ίδια ημέρα, όπως βρήκα στις σημειώσεις μου, όλα τα κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις, ζητώντας την παραίτηση της Χρυσταλλούς. Αυτή όμως δεν πτοήθηκε, δεν παραιτήθηκε, έριξε τα μαλλιά της πίσω και παρέμεινε στο καθήκον φεύγοντας. Όχι από τη θέση της αλλά αναχωρώντας αυθημερόν για ιδιωτικό ταξίδι. Ήταν η κατάλληλη απάντηση ενός διοικητή που άρχιζε τη λαμπρή του καριέρα και δεν είχε καμία διάθεση να την τερματίσει πρόωρα, επειδή έτυχε να του το ζητήσουν όλα τα κόμματα του τόπου και έμμεσα αυτός που τον διόρισε. Ο διοικητής θα έμενε στη θέση του για άλλα πέντε σχεδόν χρόνια. Μαζί βεβαίως με την τάτσα, αλλά με ένα καλό μισθό, συντάξεις και τη σκέψη στη διάσωση του τόπου και της οικονομίας.

Και τα χρόνια κύλησαν με χιλιάδες πολλές και άλλα τόσα ευτράπελα.

Θυμάστε την πιο εντυπωσιακή της δήλωση: «Αυτό στην ουσία που ενοχλεί αυτούς που ανήκουν στο οργανωμένο κύκλωμα υπόσκαψής μου, είναι το ότι ξέρω πολλά για πολλούς» που αργότερα διέψευσε.

Στις σημειώσεις μου βρήκα ότι το 2014, ο γενικός εισαγγελέας είχε δηλώσει ότι η επίμαχη πρόνοια περί ασυμβίβαστου που περιλήφθηκε στους όρους διορισμού της Χρυσταλλούς υπάρχει στον νόμο περί Κεντρικής Τράπεζας. Άραγε θα περιλάβει και τον Κωστάκη στο... κατηγορητήριο;

ΚΟΥΪΖ: Ποιος πολιτικός αρχηγός έχει μεγάλη, τεράστια αγωνία για τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που παράγγειλε την οποία θα λάβει αρχές της εβδομάδας;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση