ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η σχέση οργής Κωστάκη, Μύρωνα, Πόλυ και το test drive των 6 στην Ευρωβουλή

= ΔΕΥΤΕΡΑ 03 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τέτοια έκπληξη από το Ανώτατο σίγουρα δεν την περίμενε ο Κωστάκης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι Ανώτατοι του έριξαν όχι... ροτσιά, αλλά κοτρώνα, λέγοντάς του πως καταχράστηκε την διαδικασία (κάποιοι διαβάζουν ξεκάθαρα εξουσία) στην τρίτη ποινική υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου με κατηγορούμενο τον Ανδρέα Ηλιάδη.

Την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο υπό την ιδιότητά του ως Εφετείου απέρριψε την έφεση του γενικού εισαγγελέα στην απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας με την οποία αθωωνόταν ο Ανδρέας Ηλιάδης. Το Εφετείο αποδέχθηκε την απόφαση του Κακουργιοδικείου και υπέδειξε στον γενικό εισαγγελέα πως ο Ηλιάδης διώχθηκε σε δύο προηγούμενες υποθέσεις και δεν τέθηκε το θέμα αλλοίωσης πρακτικού για το οποίο κατηγορήθηκε στην 3η ποινική της Τράπεζας Κύπρου.

Επιπλέον, επέκρινε τον γενικό εισαγγελέα για κατάχρηση διαδικασίας. Το τελευταίο ίσως αφορά κυρίως τις σχέσεις των ανωτάτων με τον γενικό, σχέσεις οργής τους τελευταίους μήνες και μάλλον και για τους ερχόμενους. Εκείνο που ενδιαφέρει την κοινή γνώμη είναι το αποτέλεσμα: Ο Ανδρέας Ηλιάδης και ο Γιάννης Κυπρή της Τράπεζας Κύπρου έχουν αθωωθεί τελεσίδικα για όσα κατηγορούνταν. Όχι ότι θέλαμε να καταδικαστούν οι άνθρωποι, εάν είναι αθώοι. Με την πρωτοβουλία του Κωστάκη όμως θεωρήσαμε πως υπήρχε όντως «υπόθεση». Με την απόφαση του Εφετείου ανακαλύψαμε άλλη μια φορά πως «δεν έχουμε υπόθεση»...

Το μόνο ενδιαφέρον πια είναι να δούμε ποιο θα είναι το νέο επεισόδιο που θα παιχτεί στην «ολέθρια σχέση» Κωστάκη, Μύρωνα, Πόλυ...

Άλλος ένας πονοκέφαλος για τον Healthy που επιμελώς ασχολείται με όλα, από τα προβλήματα της ΑΗΚ και τις επαφές με τους συντεχνιακούς γενικώς, μέχρι το ΓεΣΥ, την αντικατάσταση του Ιωνά και την προώθηση της μεταρρύθμισης για τη δικαιοσύνη, τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ, τη νέα ευρωπαϊκή ηγεσία, το ενεργειακό και ό,τι βάλει ο νους του ανθρώπου...

Το νέο πρόβλημα δεν είναι και τόσο νέο. Είναι παλιό που είχε κοιμηθεί. Για λίγο. Αναφέρομαι στις προκλήσεις των Τούρκων στη Δένεια. Η κατάσταση να γίνεται όλο και πιο σοβαρή και επίφοβη. Οι κάτοικοι τα έχουν και με τους Τούρκους που τους κλέβουν τη σοδειά και με τα Ηνωμένα Έθνη που αδυνατούν να τους σταματήσουν, αλλά και με την Κυπριακή Δημοκρατία που αδυνατεί να τους προστατεύσει. Ακούω πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης αφιερώνει χρόνο στο θέμα, ωστόσο, η λύση εξαρτάται κυρίως από τον τουρκικό στρατό.

Οι κάτοικοι που έχουν ξεσηκωθεί ζητούν την έκδοση διαταγμάτων σύλληψης των Τουρκοκυπρίων που εισήλθαν στα χωράφια τους και αρπάζουν τη σοδειά τους.

Πολιτικός που άκουσε το αίτημά τους απάντησε αυθόρμητα: «Περιμένετε πρώτα να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης για το πλήρωμα του Πορθητή»...

Αρκετά από τα σχόλια που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα έθεταν και το ερώτημα τι θα πράξει ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ κι αν θα καταγγείλει στην Ευρωβουλή την νέα τουρκική πρόκληση.

Ωστόσο, βρίσκω άδικα τα σχόλια αυτά, αφού ο κύριος Άντρος ξεκαθάρισε πως ο Νιαζί θα ακολουθεί την πολιτική του ΑΚΕΛ. Το ερώτημα έπρεπε να τεθεί σωστά: εάν το ΑΚΕΛ προτίθεται να καταγγείλει στην Ευρωβουλή τις τουρκικές προκλήσεις.

Και για να είμαι πιο δίκαιος όχι μόνο το ΑΚΕΛ, αλλά όλα τα κόμματα, και οι έξι ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν την Κυπριακή Δημοκρατία.
Κάποιος, πάντως, υποστήριξε πως εάν πραγματοποιηθεί σύσκεψη των «έξι» για το θέμα θα αποτελέσει στην ουσία και ένα test drive για το τι θα ακολουθήσει στη συνεργασία τους.

Σε ποιο κόμμα φαίνεται να υπάρχει μεγάλο «πρόβλημα» για την ανάθεση καθηκόντων σε στέλεχος που δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο; Αληθεύει ότι ο υποψήφιος είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με την εξέλιξη και ιδιαίτερα με τις παρεμβάσεις της ηγεσίας του κόμματός του;

Όπως μου ανέφερε πηγή μου, πολύ πρόσφατα ο ίδιος ανέφερε σε στελέχη του κόμματός του «μου το έλεγαν και δεν το πίστευα ότι θα μπορούσαν να με πολεμούν εντός τους κόμματός μας». Η ίδια πηγή μου υποστηρίζει πως η πρώτη πρόταση που έγινε στον υποψήφιο για ανάληψη κομματικού πόστου δεν τον ικανοποίησε και το θέμα επανεξετάζεται. Ωστόσο, η πικρία και ο θυμός δύσκολα θα καταλαγιάσουν, απ’ όσα ακούω. Κάποιοι μάλιστα φοβούνται επανάληψη φαινομένων που ζημίωσαν το εν λόγω κόμμα.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος πολιτικός αρχηγός φέρεται να είπε (ξανά) σε φίλο του πως αμφιβάλλει εάν θα υπάρχει το κόμμα του μέχρι τις βουλευτικές εκλογές;

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση