ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:47
 

#PoliticsBlog Η τριμερής, τα βαρίδια του Νίκαρου και η συμπάθεια της Ελένης

= ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την άτυπη τριμερή μεταξύ Γκουτιέρες, Νίκαρου και Μουσταφά στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο αναμένεται η ανακοίνωση του νέου ταξιδιού της Τζέιν Χολ Λουτ στη Λευκωσία.

Το Γκουτιέρες Girl θα έχει αυτή τη φορά μια νέα αποστολή: Να πιστοποιήσει πέραν κάθε αμφιβολίας τη συμφωνία των δύο ηγετών στους όρους αναφοράς. Είναι μια αποστολή δύσκολη, αν κρίνει κανείς και από το μη αποτέλεσμα της προηγούμενης προσπάθειάς της, αυτής του Σεπτεμβρίου. Η ίδια δεν φαίνεται να είναι και πολύ αισιόδοξη παρά το ότι ελπίζει στη δυναμική των πιέσεων που ασκούνται από πολλές πλευρές και ίσως εκτάκτως και πολύ συγκεκριμένα από τον ίδιο τον Γκουτιέρες. 

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό πυροδοτούν και εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο.

Όπως μου ανέφερε πηγή μου που γνωρίζει: «Είναι πολύ πιθανόν ο Γκουτιέρες να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με Αναστασιάδη και Ακιντζί ως μια «εποικοδομητική» παρέμβαση και ενισχυτική των προσπαθειών της Λουτ, λίγο πριν από την τριμερή».

Σύμφωνα με την πηγή μου, σε περίπτωση που επιτευχθεί η συμφωνία στους όρους αναφοράς ενδέχεται αυτή να ανακοινωθεί κατά την άτυπη τριμερή του Βερολίνου από τον ίδιο τον Γκουτιέρες. Ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη μία «παράταση» μέχρι την άτυπη πενταμερή, «κάτι που θα σημαίνει πως η Τουρκία έχει σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση της».

Πηγή μου που ανεβοκατεβαίνει συχνά στον Λόφο μου έλεγε προχθές ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό πυροδοτούν και εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο. Όπως μου ανέφερε: «Ο Νίκαρος δεν θέλει με τίποτα να κουβαλάει μαζί του στο Βερολίνο τα βαρίδια του ανασχηματισμού και των μεταρρυθμίσεων γι’ αυτό και θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν και τα δύο πριν από την Τριμερή».
Όπως μου λέχθηκε οι τελευταίες πρωτοβουλίες του Νίκαρου για προώθηση των μεταρρυθμίσεων φαίνεται να πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής, αφού βρίσκει κατανόηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συνάντησε.
Βεβαίως, δεν έχει συναντηθεί ακόμα με τον Άντρο, ούτε με τον Περδίκη...

Σε ό,τι αφορά το νέο υπουργικό ακούω πως οι επαφές που είχε πρόσφατα ο Νίκαρος με τον Φούλη απέδωσαν αρκετά, αλλά θα υπάρξει και άλλη συνεργασία «μόλις ο Φούλης μαζέψει όλες τις ελιές», όπως μου λέχθηκε...

Μία από τις μεγάλες εντάσεις που έχει να αντεπεξέλθει ο Νίκαρος στο εσωτερικό μέτωπο είναι ο πόλεμος για τα λεγόμενα «χρυσά διαβατήρια» και την πολεμική που δέχεται κυρίως από το ΑΚΕΛ και τους Οικολόγους. Αναλυτής που μελετά τις αντιδράσεις των κομμάτων, αλλά και του Λόφου, έλεγε τις προάλλες πως «ΑΚΕΛ και Οικολόγοι είναι αποφασισμένοι να το «τραβήξουν μέχρι τέλους». «Η ένταση με την οποία επικρίνεται ο Νίκαρος, που έκανε ακόμα και τη Θεοχάρους να τον κρίνει με κατανόηση, είναι αμφίβολο κατά πόσο θα καταλαγιάσει γρήγορα. Ακόμα και η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον υπουργό Εσωτερικών δεν αναμένεται να καταφέρει να εκτονώσει την κατάσταση εκτός κι αν ο Κωνσταντίνος Πετρίδης γνωρίζει από μαγικά», ανέφερε ο αναλυτής, ο οποίος προέβλεψε ακόμα πιο «σκληρό ροκ».

- Αληθεύει ότι το ΑΚΕΛ προσπάθησε να συμπτύξει συμμαχία με άλλα κόμματα κατά του Νίκαρου για τις υπηκοότητες, αλλά δεν τα κατάφερε;

Νομικό πόλεμο κατά της Άγκυρας ετοιμάζει το ΥΠΕΞ. Όπως σας είχα γράψει και παλαιότερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει ήδη κινήσει διαδικασίες και το υπουργείο του έχει προχωρημένη συνεργασία με διεθνείς νομικούς οίκους για αντιμετώπιση της τουρκικής εισβολής στην κυπριακή ΑΟΖ. Προχθές το επιβεβαίωσε ο ίδιος, μιλώντας στο διήμερο συνέδριο του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Εκείνο που δεν ανέφερε ο υπουργός, σύμφωνα με πηγή μου που γνωρίζει, είναι πως σύντομα θα τεθούν σε εφαρμογή συγκεκριμένα, ξεκάθαρα και στοχευμένα μέτρα που θα επιφέρουν κόστος στην Τουρκία.

ΚΟΥΙΖ: Ποιος... λαϊκός ήρωας που κάθεται σε σημαντική θεσμική θέση εξέθεσε ξανά τους συνεργάτες του και προκάλεσε έντονη αντίδραση εντός της υπηρεσίας του; Τώρα τα βάζουν ξανά μαζί του και της «μανίας του» για αυτοπροβολή. Η όλη ιστορία ξεκίνησε από δημοσίευμα για αξιολόγηση υφισταμένων...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X