ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Λίγο πριν έρθει η Λουτ και αρχίσει η έρευνα ΜΕΔ των ΠΕΠ

= ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Λίγο πριν από την έλευση του Γκουτέρες Girl, της αγέλαστης και ψαρωτικής κυρίας Τζέιν Χολ Λουτ, οι διεργασίες τόσο στις ελεύθερες περιοχές όσο και στα κατεχόμενα βρίσκονται στο φόρτε τους.

Από πηγή μου στον Λόφο ακούω πως ο Healthy εστιάζει στη συνάντηση του Συμβουλίου Αρχηγών με στόχο να επιτύχει συγκλίσεις. Έργο όχι μόνο δύσκολο αλλά και τιτάνιο, αν λάβει κανείς υπόψη τη σφοδρότητα των επικρίσεων που δέχεται, κυρίως από το ΑΚΕΛ, αλλά και τους ψιθύρους για άτυπες "προεκλογικές" συναντήσεις μεταξύ αρχηγών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Για να δούμε σε ποιον η ποια βουλευτή θα διαρρεύσουν τα πρώτα στοιχεία και σε ποιο ή ποια ΜΜΕ οι πρώτες αποκλειστικές πληροφορίες για τα ΜΕΔ των ΠΕΔ...

Την ίδια ώρα η κατάσταση στα κατεχόμενα μοιάζει με ηφαίστειο λίγο πριν από την έκρηξη: Η ψευδοκυβέρνηση με τους Τατάρ και Οζερσάι να σέρνουν πρώτοι το χορό και συναντώνται σήμερα με τον Ερντογάν στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα, αφήνοντας στην απέξω τον Μουσταφά. Οι δυο τους θα συναντηθούν αποκλειστικά με τον Ερντογάν ενώ θα ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες με αντιπροσωπείες, την ώρα που ο Μουσταφά θα ψάχνει για άλλη μια φορά το λάθος απομονωμένος στο "προεδρικό" του στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η απορία που υποβλήθηκε πρόσφατα από γνωστό διπλωμάτη είναι "μέχρι πότε ο Ερντογάν θα "επιτρέπει" στον Ακιντζί να φαίνεται ότι έχει τον πρώτο λόγο στο Κυπριακό;" και πρόσθεσε: "μήπως μετά την έναρξη της νέας διαδικασίας θα ακολουθήσουν εκπλήξεις που για τους Τούρκους θα είναι απλά η προώθηση της δικής τους διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και προνοεί σε επιλεγμένο χρόνο την "διακοπή" για αντικατάσταση του Ακιντζί;"

 

Θεαματικές εξελίξεις, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπωσιασμού, αναμένονται στην υπόθεση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ). Τουλάχιστον αυτών που είχαν δάνεια στο Συνεργατισμό χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις, αυτών των οποίων έγιναν διαγραφές και αναδιαρθρώσεις και αυτών που τα μετέφεραν ως εξυπηρετούμενα στην Ελληνική Τράπεζα. Η νέα γνωμάτευση του Κωστάκη προς τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις, που ο τελευταίος γνωστοποίησε κατά τον προσφιλή του τρόπο μέσω των κοινωνικών δικτύων, ανοίγει το δρόμο για μια έρευνα που θα συζητηθεί. Και μόνο μια ματιά στα προεόρτια, δηλαδή στα δημοσιεύματα και τη συζήτηση πριν από την έναρξη αυτής της έρευνας, προϊδεάζει για το σόου που έπεται. Η ΚΕΔΙΠΕΣ δεν έχει πια δικαιολογίες να μην παραδώσει όλα τα στοιχεία που υπολείπονται για τα ΜΕΔ των ΠΕΠ και συγγενικών τους προσώπων στον Οδυσσέα.

Για να δούμε σε ποιον η ποια βουλευτή θα διαρρεύσουν τα πρώτα στοιχεία και σε ποιο ή ποια ΜΜΕ οι πρώτες αποκλειστικές πληροφορίες...

Λίγο πριν από τις εκλογές για το δήμο Αμμοχώστου ο προεκλογικός των υποψηφίων βρίσκεται στο φουλ. Κάποιος παραπονιέται πως δεν έχει την υποστήριξη που ανέμενε από συγκεκριμένο κόμμα ενώ άλλος έχει καταντήσει ανέκδοτο αφού έτρεξε πίσω από τα κόμματα ζητώντας την υποστήριξή τους και όταν όλοι τον απέρριψαν άρχισε να λέει "δεν χρειαζόμαστε τα κόμματα" και να τα αναθεματίζει. Υπάρχει και κάποιος που άλλαξε θέσεις τρεις τουλάχιστον φορές προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

Αρκετά σχόλια προκαλεί υποψήφιος που το παίζει "παράγοντας" ο οποίος συνομιλεί ταυτόχρονα με τα Ηνωμένα Έθνη, τις κατοχικές αρχές αλλά και "μεγάλα κέντρα του εξωτερικού". "Αν αποτύχει για τη δημαρχεία υπάρχουν θέσεις στην ηγεσία και της ΕΕ και του ΟΗΕ" σχολίαζε γι' αυτόν ανθυποψήφιός του...

Σε λίγες μέρες τελειώνουν τα ψέματα και η πόλη-φάντασμα θα γνωρίσει το νέο της δήμαρχο. Ένα δήμαρχο ο οποίος εν πολλοίς θα είναι και αυτός φάντασμα, αφού η πόλη του είναι τουρκοκατεχόμενη και ούτε καν η επίσκεψή του σε αυτήν επιτρέπεται.

Εκτός κι αν καταφέρει να συνεπάρει τα πλήθη και τους πρόσφυγες κατοίκους της πόλης και η κατάσταση αλλάξει. Αν όμως είχε τέτοια ικανότητα ή λάμψη θα ήταν ήδη γνωστός και δεν θα χρειαζόταν ούτε συνασπισμός κομμάτων, ούτε κόντρα συζητήσεις για να μπει στο ψηφοδέλτιο για τη δημαρχία.

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση