ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:03
 

#PoliticsBlog Μα ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;

= ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με μια είδηση 'βόμβα', με περίμενε χθες γνωστός παράγοντας της πρωτεύουσας με πρόσβαση και στο Προεδρικό και στην Πινδάρου. Όταν του ζήτησα να μπει στο 'ψητό' το έπραξε χωρίς χρονοτριβή:

"Το ότι ο Χάρης έχασε το ΥΠΕΞ ίσως να μην οφείλεται μόνο σε παράγοντες εντός της Κύπρου αλλά και εκτός. O ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε με τίποτα τον Χάρη στο ΥΠΕΞ και προειδοποίησε γι' αυτό το προεδρικό. Και δεν τους είπαν απλά και ευγενικά "καλύτερα να βρείτε κάποιον άλλον" αλλά ξεκάθαρα πως "ο Χάρης δεν είναι επιθυμητός για ΥΠΕΞ".

Στην ερώτησή μου κατά πόσον αυτό μέτρησε στην απόφαση του Νίκαρου να θέσει εκτός λίστας τον Χάρη η απάντηση ήταν: "Δεν ξέρω εάν αυτό ήταν που έγειρε την πλάστιγγα στην απόφαση του Νίκαρου αλλά η είδηση ισχύει. Ξέρω πως όταν το γράψεις θα το διαψεύσουν αλλά πρόκειται για πληροφορία που είναι απόλυτα σωστή", ήταν η απάντηση.

Και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε τον Χάρη στο τιμόνι του ΥΠΕΞ;

Σύμφωνα με την πηγή μου "οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν συγχώρεσαν ποτέ στον Χάρη τη στάση που κράτησε στο Eurogroup (από τον καιρό που έκανε ο Βαρουφάκης τις φιγούρες του) αλλά ούτε και για το γεγονός ότι μίλησε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και ο Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε ως παράδειγμα προς μίμηση'.

"Μα τόλμησαν και έστειλαν τέτοιο μήνυμα στον Νίκαρο;" ήταν η δική μου επιμονή για να λάβω την απάντηση: "Το μήνυμα το έστειλαν στα πέριξ αλλά σιγουρεύτηκαν ότι έφθασε στον Νίκαρο αφού για αυτόν προοριζόταν εξαρχής".

Παρά την πίεσή μου η πηγή μου επέμεινε πως δεν πρόκειται να δώσει άλλες λεπτομέρειες. "Και αυτά που είπα είναι υπέρ αρκετά" ανέφερε και κατέληξε: "Απλά διερωτώμαι: Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; που έλεγε και ο Καραμανλής;"

 

Σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων για τα Κόκκινα Δάνεια θα έχει σήμερα στο προεδρικό ο Νίκαρος. Και ενώ το θέμα έχει τη δική του σημασία και αξία κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν βάλει στοίχημα για τις δηλώσεις που θα κάνει ο Άντρος στο τέλος της σύσκεψης. "Είναι διασκεδαστικό αλλά και παρηγορητικό να νιώθεις πως υπάρχει κάποιος έτοιμος ανά πάσα στιγμή να στηρίξει το έργο των δημοσιογράφων και δώσει χαρακτηρισμούς και επίθετα. Ο Άντρος είναι σήμερα ο άλλος Περδίκης αλλά με το δικό του ειδικό βάρος" σχολίαζε χθες συνάδελφος.

Για την ουσία της υπόθεσης έχω δύο βασικές πληροφορίες: πρώτον ότι οι του Ενδιάμεσου πάνε με κοινή πρόταση για τη δημιουργία Φορέα για τα ΜΕΔ η οποία όπως υποστηρίζουν έχει και ευρωπαϊκή στήριξη. Δεύτερον ότι και οι πολιτικοί αρχηγοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αρκετούς αγανακτισμένους πολίτες που προγραμματίζουν να βρεθούν έξω από το Προεδρικό. Εκπρόσωπός τους πάντως έβλεπε με καχυποψία το σχέδιο Εστία, κυρίως λόγω των θετικών προσδοκιών που εκφράστηκαν γι' αυτό από τραπεζίτες.

 

Πάντως και οι οργανωμένοι δανειολήπτες και πολιτικοί τα έβαλαν και με την Διοικήτρια-Χρυστάλλα η οποία ανέφερε τις προάλλες πως η μείωση των ΜΕΔ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν στοχευμένη. Σχολιάζοντας τη θέση της γνωστός οικονομολόγος που σχετίζεται με τους δανειολήπτες έλεγε πρόσφατα πως "σ' αυτόν τον τόπο είμαστε όλοι καλοί μόνο στις νεκροψίες. Η Χρυστάλλα κάνει πάντα τις καλύτερες νεκροψίες μη σας πω ότι σε λίγο θα την φωνάζει και ο φίλος της Κωστάκης για ειδικά καθήκοντα"

Η Χρυστάλλα θα είναι σήμερα παρούσα στο Προεδρικό με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και ο Συλλούρης ως πρόεδρος της Βουλής. Αν έχει κάποια σημασία σας ενημερώνω πως χθες ο Συλλούρης είχε συνάντηση με τον CEO της Τράπεζας Κύπρου.

 

Με ένα τετράστιχο του Λουκιανού Κηλαηδόνη μου απάντησε η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα όταν την ρώτησα πως είδε την ανακοίνωση του ΔΗΚΟ για τις πταίει που ο Νικόλας έχασε τον προεδρικό θώκο.

"Τι θα πει δε φταίμε εμείς

τι θα πει πως φταίγαν οι άλλοι

τι θα πει πως φταίνε αυτοί

τι θα πει ρε σεις τι θα πει;"

"Απλά αντί για τον Χατζηπετρή που λέει στο τραγούδι του ο Κηλαηδόνης το ΔΗΚΟ έβαλε το όνομα του Καρογιάν και νομίζει πως καθάρισε", μου ανέφερε και υποσχέθηκε περισσότερες λεπτομέρειες λίαν προσεχώς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

20ος αιώνας: Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα/ 1960-1970 τόμος Α

«Τα συγχαρητήρια μου για την έκδοσή σας»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X