ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Μια... εφηβική ανωριμότητα και το τριπλό λάθος του ΑΚΕΛ

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η αναδίπλωση του Αναστασιάδη στο θέμα των πρακτικών προκαλεί ακόμα τριγμούς και αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Σύμφωνα με μια πηγή μου, ο Πρόεδρος επικρίνεται από κάποιους για... "εφηβική ανωριμότητα και αυθορμητισμό" στο συγκεκριμένο θέμα. Στον Λόφο της Εξουσίας ακούστηκε χθες πως ο χειρισμός της υπόθεσης με τον Έιντε προκάλεσε αρκετή ζημιά στην εικόνα του Προέδρου και "τώρα τρέχουν όλοι να τα... ισιώσουν".
 
Από άλλη πηγή πληροφορούμαι πως στις συναντήσεις του Κραν Μοντανά δεν υπήρξαν επίσημα πρακτικά, κάτι που σημαίνει πως τα "δικά μας" πρακτικά εύκολα θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν από τον οποιονδήποτε. "Για ένα σοβαρό δικηγόρο αυτό είναι λάθος πρωτάρη. Πόσο μάλλον όταν αυτός είναι και έμπειρος σε πολιτικές διαπραγματεύσεις και Πρόεδρος κράτους. Έστω και μοιρασμένο." σχολίασε η πηγή μου.
 
 
 
Σημαντική και καθοριστική ήταν η χθεσινή παρέμβαση του Ιωάννη Κασουλίδη για το θέμα του ανοίγματος των Βαρωσίων από το καθεστώς των κατεχομένων. Τοποθετώντας το θέμα στη σωστή του διάσταση δεν έμεινε μόνο στα ωραία λόγια. Απ' όσα μαθαίνω προχωρεί ήδη σε προληπτική καταγγελία των τουρκικών προθέσεων και στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού...
Κύριο επιχείρημα αποτελούν τα ψηφίσματα του ίδιου του ΟΗΕ και οι συμφωνίες για επιστροφή της Αμμοχώστου, τα οποία η Τουρκία έχει πετάξει προ πολλού στον κάλαθο των αχρήστων.
 
Για το "τουρκικό πυροτέχνημα" της επιστροφής των εγκλωβισμένων στα χωριά τους ακούω πως τις δύο τελευταίες μέρες έγιναν αρκετές συσκέψεις. Και στην κυβέρνηση και σε κόμματα. 
Σήμερα ή αύριο αναμένεται και μια "ομοβροντία" από εκπροσώπους του Ενδιάμεσου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου. 
 
Πληροφορίες μου από μεγάλο κόμμα αναφέρουν ότι παρασκηνιακά παρέχεται στήριξη "αν όχι και υπόθαλψη" του κινήματος κατά της συνεργασίας του Συνεργατισμού με την ισπανική εταιρεία Altamira για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Όπως πληροφορούμαι αναμένονται πολύ σύντομα και κινητοποιήσεις για το θέμα... 
Πάντως δεν είναι το μοναδικό κόμμα που επιχείρησε να "καπελώσει" τις αντιδράσεις κατά της... φαγάνας Altamira...
 
 
Τον Άντρο Κυπριανού επικαλέστηκε χθες ο Ακιντζί για να κατηγορήσει τον Αναστασιάδη ότι δεν πήγε στο Κραν Μοντανά για να λύσει το Κυπριακό αλλά να επιρρίψει ευθύνες στην τουρκική πλευρά. Πρόκειται για μια δήλωση που ήδη προκαλεί αναστάτωση και σχολιασμούς, όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και σε κόμματα της αντιπολίτευσης. Απ' ότι μαθαίνω και στο ίδιο το ΑΚΕΛ υπάρχουν αντιδράσεις για την "επιπολαιότητα" της τοποθέτησης του Άντρου.
Πολιτικός από τον χώρο του Ενδιάμεσου σχολίασε χθες βράδυ ότι "ο Άντρος έδωσε για άλλη μια φορά επιχειρήματα στον Ακιντζί και δυστυχώς δεν πρόκειται για έπεα πτερόεντα άλλα από τις δηλώσεις που καταγράφονται με έντονα γράμματα από την τουρκική προπαγάνδα και μάλιστα στην αρχή της λίστας τους"
Ο πολιτικός διερωτήθηκε μάλιστα "πώς νομιμοποιείται πια ο Άντρος Κυπριανού να ζητά από τον Αναστασιάδη και άλλους να είναι προσεκτικοί στο τι λένε όταν αναφέρονται στο Κυπριακό και πώς οι άλλοι μπορούν να ερμηνεύσουν τις δηλώσεις τους"...
 
Από την κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, ενημερώθηκα πως το θέμα των συγκεκριμένων δηλώσεων του Άντρου έχει συζητηθεί σε αρκετά πηγαδάκια εντός του κόμματος. Όπως μου είπε κάποιο στέλεχος μίλησε πρόσφατα για διπλό και τριπλό λάθος αφού τα όσα "ξέφυγαν" του Άντρου "τα υιοθέτησαν και τα στήριξαν με επιχειρήματα και ο Στεφάνου και ο Λουκαίδης"...

 

 

---------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός τουπαρηκμασμένουπολυπολιτισμικούκήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο τηςΣεβέρη,ξαποσταίνονταςγια λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες ΚυριάκουΜάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X