ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο αντικαταστάτης του Ιωνά και η... θανατηφόρα μεταρρύθμιση

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΜΑΪΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πριν ακόμα ανακοινωθεί η παραίτηση του Ιωνά άναψαν τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του. Και άρχισαν και τα τηλεφωνήματα...
Κάποιος υποστηρίζει πως η διαδοχή του Ιωνά αλλά και του Αρχηγού, μαζί με τους τρόπους διαχείρισης της κρίσης, ήταν και το κύριο θέμα της συζήτησης του Healty με τον Φούλη. Και ότι τέθηκαν επί τράπεζας και συγκεκριμένα ονόματα...

Απ' όσα ακούω από τον Λόφο της εξουσίας, ο Healthy θέλει, από τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση να ξεκαθαρίσει σύντομα το θέμα της αντικατάστασης και μάλλον προσανατολίζεται προς υπουργοποίηση νέου προσώπου. Τέθηκε όντως το θέμα της ανάληψης του χαρτοφυλακίου του Ιωνά από τον νυν υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος είναι νομικός. Ωστόσο υπερίσχυσε η θέση "να αφεθεί ο Σάββας να ολοκληρώσει τις αμυντικές συμφωνίες με την Γαλλία και τις ΗΠΑ", ένα τομέα στον οποίο έχει όντως κάνει πολύ καλή δουλειά, που όλοι αναγνωρίζουν.


Η ενημέρωσή μου λέει πως στο τραπέζι όντως έπεσε και το όνομα της Άννας Αριστοτέλους, διευθύντριας των φυλακών. Αλλά όχι μόνον αυτό. Συζητούνται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άλλα δύο ονόματα ενώ ο Healthy φέρεται να λαμβάνει τις οριστικές του αποφάσεις το Σαββατοκύριακο.

-Αληθεύει πως ο Φούλης ευνοούσε ευρύτερο ανασχηματισμό, αφού μόνο έτσι νιώθει πως θα αλλάξει "δυναμικά και οριστικά" η εικόνα της κυβέρνησης;
Μια θέση που εξαρχής και σταθερά απέρριψε ο Healthy;

Κάποιοι άρχισαν από χθες και τη σεναριολογία για την αντικατάσταση του Αρχηγού της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, πριν ξεκαθαρίσει κατά πόσον αυτός θα παραιτηθεί τελικά. Σε πολιτικά πηγαδάκια στη Λευκωσία κυκλοφορούσε η φήμη πως "ακόμα και να μην παραιτηθεί θα τον παύσει ο Πρόεδρος". Κάποιοι εξέλαβαν τη φήμη αυτή ως προσπάθεια πίεσης του Προεδρικού προς τον Ζαχαρία για να πάει στη σημερινή συνάντηση με την παραίτησή του στο χέρι και "να διευκολύνει την κατάσταση".
Από το περιβάλλον του Ζαχαρία Χρυστοστόμου όμως βγαίνει μια άλλη θέση, ότι: "ο Αρχηγός δεν έχει καμία διάθεση να αποτελέσει εξιλαστήριο θύμα". Χθες μάλιστα γινόταν αναφορά και σε "πολεμική διάθεση" από μέρους του Αρχηγού ο οποίος "δεν ήθελε με τίποτα να χαλάσει το όνομά του και να φορτωθεί ευθύνες άλλων"...

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν στις επόμενες ώρες, από τον Λόφο βγαίνει και ένας άλλος προβληματισμός: κατά πόσον θα μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση με τις παραιτήσεις και τις αντικαταστάσεις υπουργού Δικαιοσύνης και Αρχηγού Αστυνομίας. Κι αυτό γιατί η αναστάτωση της κοινής γνώμης με τη δράση του serial killer και τους χειρισμούς της Αστυνομίας είναι άνευ προηγουμένου.

Και ενώ μέχρι σήμερα αναμένονταν οι μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και τα νομοσχέδια που θα προωθήσει ο Ιωνάς πριν αποχωρήσει, προβάλλει ως αδυσώπητη ανάγκη η μεταρρύθμιση και της ίδιας της Αστυνομίας. Ένα έργο... πολιτικά θανατηφόρο που θα κληθούν να αναλάβουν πολύ σύντομα ο νέος υπουργός με τον Αρχηγό Αστυνομίας.

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση