ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Γολγοθάς του Ιωνά, το νέο πολιτικό δράμα και ο από μηχανής θεός

= ΠΕΜΠΤΗ 02 ΜΑΪΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ανεβαίνει σήμερα στον Λόφο ο Ιωνάς και είναι ως να ανεβαίνει τον Γολγοθά. Τον δικό του προσωπικό Γολγοθά που ούτε με θαύμα δεν μπορεί να οδηγήσει σε μίαν Ανάσταση. Στη τσέπη του έχει την παραίτηση που με βαριά καρδιά έγραψε ύστερα από συζητήσεις, υποδείξεις και κοινές αποφάσεις. Μια παραίτηση που για κάποιους άργησε πολύ, για άλλους δίνεται σε λάθος χρόνο και για λάθος λόγους αλλά για τον ίδιο αποτελεί το εκκωφαντικό κλείσιμο μιας πόρτας που αλλιώς ήθελε να την κλείσει...

Ο Healthy το είχε ξεκαθαρίσει προ ημερών ότι "η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει, κάτι πρέπει να αλλάξει..". Είχε και την πίεση από τον Φούλη που είδε μαύρα σύννεφα πάνω από τον προεκλογικό του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Άκουσε και τα μηνύματα σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και χιλιάδων πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα...
Το αποτέλεσμα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες να αλλάξει τους ρόλους του δράματος: Την θυσιαζόμενη Ιφιγένεια εν Λευκωσία θα ερμήνευε τώρα πια ο Ιωνάς και ο Χάρης θα πήγαινε προσωρινά τουλάχιστον στο παρασκήνιο.

Ωστόσο το γνώριζε ο Healthy όπως και όλοι γύρω του ότι το νέο δράμα είναι πολυπρόσωπο. Υπάρχουν κορυφαίοι ρόλοι για τον χορό: Από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης που βιώνει το δικό του πολιτικό δράμα μέχρι τον αρχηγό της αστυνομίας που είδε σε μία νύχτα να έρχεται ο κόσμος ανάποδα.

Σήμερα παίζεται στο ατμοσφαιρικό σκηνικό του Προεδρικού η πρώτη πράξη του πολιτικού δράματος. Ο Ιωνάς αλλά και ο Αρχηγός υποβάλλουν, όπως μαθαίνω τις παραιτήσεις τους. Όχι ταυτόχρονα. Η συναντήσεις τους με τον Healthy θα γίνουν σε άλλους χρόνους. Θα προηγηθεί όμως η διαβούλευση και οι συναποφάσεις με τον Φούλη ο οποίος, όπως μου ανέφερε μια πηγή μου, "εισέβαλε στη σκηνή ξανά ως από μηχανής θεός για να καθοδηγήσει τις εξελίξεις".

Το μέγα ερώτημα βεβαίως δεν είναι κατά πόσον θα υποβληθούν παραιτήσεις, πόσες και από ποιους αλλά αν θα γίνουν αποδεκτές.
Γιατί μια προϊστορία να αρνιέται παραιτήσεις την έχει ο Healthy.

Ωστόσο η πηγή μου επέμενε πως "αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η πίεση είναι ανυπόφορη και δεν μπορεί κανείς να κλείνει τα μάτια. Εξάλλου θα πρέπει να βρει και ο Healthy κάποια λόγια να αρθρώσει για το πραγματικό δράμα που βιώνει η κοινωνία μας. Και κάποιες αποφάσεις να ανακοινώσει μπας και εξορκίσει το κακό".


Αληθεύει πως στο ΑΚΕΛ ενώ κανονικά θα έπρεπε να κάνουν πάρτι για τις παραιτήσεις Ιωνά και Αρχηγού, μάλλον στραβά τις βλέπουν;

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στην Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε πως "κάποιοι αγωνιούν μπας και τελικά παραιτηθούν και γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις τους" και διερωτήθηκε: "Με τι θα ασχολούνται μετά κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη αλλά και ο ίδιος ο κύριος Άντρος; Ποιου θα ζητούν την παραίτηση δεκαπέντε φορές την ημέρα αν φύγει από το προσκήνιο ο Ιωνάς;"

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Οι παραιτήσεις έπρεπε να υποβάλλονταν πριν μέρες, λόγω ευθιξίας και όχι λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών.

Πέτρος Παπαστυλιανού

Οι παραιτήσεις έπρεπε να υποβάλλονταν πριν μέρες, λόγω ευθιξίας και όχι λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών.

Πέτρος Παπαστυλιανού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση