ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:22
 

#PoliticsBlog Ο Κάρολος, το χαλούμι, ο Χούρικαν και η Χρυσταλλού...

= ΤΡΙΤΗ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Βασιλικής υποδοχής έτυχαν χθες βράδυ ο Healthy με την κυρία Άντρη και τη συνοδεία τους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Μιλάμε για βασιλική υποδοχή στην κυριολεξία και όχι μεταφορικά. Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου, Κάρολος...

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν περισσότεροι από 150 επιστήμονες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί και άλλοι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, που διαπρέπουν στη Βρετανία. Το πιο ενδιαφέρον από όλα ήταν, όπως μου ανέφερε πηγή μου από την ομογένεια, η ομιλία του πρίγκιπα Κάρολου. Εκτός από τις φιλοφρονήσεις για τον Healthy μίλησε και για το χαλούμι. Προκάλεσε μάλιστα γέλιο όταν είπε πως η πρόσφατη έλλειψή του στην αγορά της Βρετανίας αντιμετωπίστηκε ως "τίποτα λιγότερο από εθνική κρίση".
Είπε όμως και κάτι πολύ πιο σημαντικό και σημαδιακό. Ότι η Κύπρος διαχρονικά αιχμαλωτίζει τη φαντασία των Βρετανών που την επισκέπτονται μαζικά και την ερωτεύονται. Σε βαθμό κτητικότητας θα έλεγα...

Σήμερα πάντως αρχίζουν τα δύσκολα για τον Healthy και τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο πρώτος θα συναντηθεί με την ταλαιπωρημένη Μέι και ο δεύτερος με τον Βρετανό ομόλογό του.

Εκτός από το... ψάξιμο για τους επόμενους έξι ευρωβουλευτές της Κύπρου το νησί των θαυμάτων βρίσκεται αυτή την περίοδο και σε ένα άλλο, εξίσου σημαντικό (μην σας πω περισσότερο) ψάξιμο: των δύο τραπεζιτών που θα καθορίσουν την οικονομία και εν πολλοίς την καθημερινότητά μας. Πρόκειται για τις θέσεις του Κεντρικού Τραπεζίτη και του νέου Χούρικαν.

Ως γνωστόν η Διοικήτρια Χρυσταλλού σε ένα μήνα θα πάει στο σπίτι της και η ανακοίνωση του νέου Διοικητή θα πρέπει να γίνει ένα μήνα πριν ώστε να τύχει έγκρισης ή... απόρριψης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η ονοματολογία και τα σενάρια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αλλά η διαδικασία δεν προβλέπεται ιδιαίτερα χρονοβόρα. Εξάλλου αρκετά από τα αγκάθια που βρέθηκαν στον δρόμο της Διοικήτριας Χρυσταλλούς, όταν αυτή αναλάμβανε, όπως π.χ. το συμβόλαιό της, είναι πια λυμένα... Τα έλυσε η ίδια η Χρυσταλλού με τον δικό της δραστικό και απόλυτο τρόπο και με την ανοχή του Ηealthy αλλά και όλων των κομμάτων που με αξιοθαύμαστη... υπομονή κοίμισαν τα σκάνδαλα μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Τον μήνα ορόσημο που η Κεντρική Τράπεζα θα αλλάξει χέρια. Τα δύο επικρατέστερα ονόματα, όπως έγραψε η "Κ" είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΤΚ Κωνσταντίνο Ηροδότου και Ανδρέα Περσιάνη.

Στο... διπλανό οικόπεδο από αυτό της Κεντρικής, στην Τράπεζα Κύπρου η ονοματολογία για τον αντικαταστάτη του Τζον Πάτρικ Χούρικαν από τη θέση του Ανώτατου Διευθύνοντα Συμβούλου μόλις έχει αρχίσει. Τα ονόματα στον κατάλογο πολλά και απ' ότι ακούω οι προσθαφαιρέσεις... συνεχείς.

Ο πολύτεκνος Ιρλανδός επικαλείται προσωπικούς λόγους για τη φυγή του. Εκτός από την επιστροφή του στη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του την οποία για χρόνια προβάλλει, αυτή τη φορά, όπως είπε, πρόκειται να αναλάβει και μία «νέα εμπορική πρόκληση» στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έσπευσε μάλιστα να διαλύσει οποιεσδήποτε φήμες και "θεωρίες συνωμοσίας" για την αποχώρησή του.
Στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου η λίστα των υποψηφίων είναι μεγάλη ενώ το σίγουρο είναι πως η φυγή του Χούρικαν γυρίζει οριστικά τη σελίδα που άνοιξε το 2013. Η αναμενόμενη έλευση του Τάκη Αράπογλου στην προεδρία του Δ.Σ. της Τράπεζας και η πλήρωση της θέσης του Χούρικαν θα ανοίξει τη νέα σελίδα του ιστορικού συγκροτήματος. Μια σελίδα η οποία δεν θα είναι εντελώς λευκή. Θα έχει τις υποσημειώσεις της με μικρά ή μεγάλα γράμματα (τι τράπεζα θα ήταν εξάλλου) που σε ορισμένους ίσως να προκαλούσαν και τρόμο...

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:24

Το τραγικό απόφθεγμα

«"...Όπως ήταν αναμενόμενο και οι τρεις ομάδες διέψευσαν την εμπλοκή τους στο καταγγελλόμενο σκάνδαλο. ...»
Χρίστος  |  09:57

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X