ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Μακρόν, η πρωτοβουλία του Healthy, η Αντιγόνη και ο Φουρλάς

= ΤΡΙΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Έξι Ευρωπαίοι ηγέτες μαζί με τον Healthy θα συζητήσουν σήμερα στη Λευκωσία για τα μεγάλα προβλήματα του Ευρωπαϊκού Νότου.
Ασφαλώς την Κύπρο ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα δικά της προβλήματα, που είναι και προβλήματα του Νότου τα οποία και θα έχουν ξεκάθαρες αναφορές στη "διακήρυξη της Λευκωσίας". Εκτός από το Κυπριακό και το μεταναστευτικό είναι βεβαίως και τα θέματα της ενέργειας και της αμυντικής συνεργασίας για τα οποία ο Healthy αναμένει αρκετά από τον Μακρόν.

Το σίγουρο, όπως μαθαίνω, είναι πως θα υπάρξει τοποθέτηση των "7" για το Κυπριακό και τις εγγυήσεις και τον κατοχικό στρατό και η ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία σε συσχετισμό με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η συμφωνία των Πρεσπών θα έχει επίσης την τιμητική της και μάλιστα με αναφορά για τη σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα, ευρύτερο, για το οποίο ο Healthy θα πρωταγωνιστήσει σήμερα. Όπως έγκυρα μαθαίνω από τον Λόφο της Εξουσίας, θα υπάρξει δική του εισήγηση για την κλιματική αλλαγή και η ανάληψη συγκεκριμένης πρωτοβουλίας...

Πληροφορίες μου, από πηγή που γνωρίζει, αναφέρουν ότι οι συμφωνίες που θα υπογραφούν με τον Μακρόν αποτελούν το... κλου της ημέρας. Και μιλούμε για συμφωνίες που έχουν να κάνουν με την ενέργεια και την επέκταση της δράσης της TOTAL αλλά και την κοινή αμυντική συνεργασία. Από τον Λόφο ανέμεναν πως τα θετικά δεν θα καταγραφούν μόνο στις συμφωνίες αλλά και στις δηλώσεις που θα γίνουν, ιδιαίτερα από τον Γάλλο Πρόεδρο...
Και μένω μέχρι εδώ για να αφήσω να πουν και κάτι οι πρόεδροι, πρωθυπουργοί και οι υπουργοί που τόσο σκληρά εργάστηκαν για την σημερινή ημέρα...

Αληθεύει πως υπάρχει ένα κόμμα που δεν βλέπει με καλό μάτι τη Σύνοδο; Όχι ότι διαφωνεί με τη σύγκλησή της αλλά ανησυχεί για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματά της και τον τρόπο που αυτά θα διατυπωθούν; Αληθεύει πως έχει ήδη διαμηνύσει ότι "πρέπει να είμαστε προσεχτικοί να μην προκαλέσουμε με τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις σε αυτή την πολύ ευαίσθητη περίοδο;"

Η σύνοδος γίνεται στη σκιά όσων προκάλεσε η ανάρτηση της Ελένης Σταύρου, βουλευτίνας του ΔΗΣΥ και τέως συμβούλου του Healthy για γεωστρατηγικά θέματα υπέρ της Ένωσης και του Γρίβα. Ένας θέμα που στα σίγουρα θα απασχολήσει την επικαιρότητα για αρκετό διάστημα, αφού οι αντιδράσεις από το ΑΚΕΛ μέχρι το ΔΗΣΥ είανι έντονες και αφού η Ελένη Σταύρου εξέφρασε την επιθυμία να είναι υποψήφια του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές.

Η μάνταμ του Φούλη μου έλεγε χθες πως ο Φούλης δέχθηκε αρκετές πιέσεις για πιο αυστηρή δήλωση αλλά επέλεξε να τοποθετηθεί "διπλωματικά και αποτελεσματικά". Σε κάθε περίπτωση όμως τόσο το Υψηλόν Μικρόν όσο και οι γύρω του θα βρουν σύντομα μπροστά τους το θέμα και δεν αποκλείεται να επανέλθει.

Εκείνο που άκουσα από τον Λόφο είναι πως ο Healthy δεν πρόκειται να τοποθετηθεί στο θέμα "εκτός κι αν του ξεφύγει καμιά δήλωση αν τον πιέσουν οι δημοσιογράφοι".

Η Αντιγόνη το κανόνι επανέρχεται και μάλιστα δριμύτερη! Πληροφορίες θέλουν την Αντιγόνη Παπαδοπούλου να κατέρχεται υποψήφια ευρωβουλευτής με την Δημοκρατική Παράταξη ενώ παίζει ξανά, έντονα το όνομα του Λουκά Φουρλά για τον ΔΗΣΥ. Αληθεύει ότι ο γνωστός δημοσιογράφος παρά την αρχική του αρνητική αντίδραση τώρα συζητάει το θέμα;
Κάποιος από την Πινδάρου υποστηρίζει ότι "ο Φούλης έκανε και πάλι το θαύμα του"...

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση