ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο νέος εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ και ο... δικηγόρος του Ακιντζί

= ΠΕΜΠΤΗ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλη είναι η συζήτηση που διεξάγεται για το άτομο που θα αντικαταστήσει τον Πρόδρομο Προδρόμου ως εκπρόσωπο τύπου στον ΔΗΣΥ. Η Μάνταμ του Φούλη μου έλεγε χθες πως η μικρή λίστα που έχει ο Φούλης περιλαμβάνει τρία ονόματα νεαρών στελεχών, δύο ανδρών και μίας γυναίκας. Οι δύο είναι βουλευτές και ο ένας εκτός βουλής.

Στην ερώτησή μου πώς και η μεγάλη συζήτηση γίνεται για τον εκπρόσωπο τύπου και όχι για τον πρόεδρο, τον αναπληρωτή πρόεδρο και τους τρεις αντιπροέδρους, η απάντηση ήταν πως "όλες οι θέσεις θεωρούνται κλειστές εκτός από μία".

Και συμπλήρωσε: "Ο Φούλης είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός και όχι μόνο δεν υπάρχει αμφισβήτηση αλλά λαμβάνει μόνο επευφημίες μετά την νίκη Αναστασιάδη που εν πολλοίς ήταν και δική του. Ο Λευτέρης Χριστοφόρου μάλλον συνεχίζει κι αυτός χωρίς ανθυποψήφιο και σίγουροι θεωρούνται και δύο από τους τρεις αντιπροέδρους. Πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει εάν θα επαναδιεκδικήσει ο Σαμψών κι αν στο παιχνίδι της αντιπροεδρίας θα μπουν ο Δίπλαρος, ο Νουρής και δύο άλλοι"...

Σε γνωστό στέκι της πρωτεύουσας πάντως, ο διάλογος μεταξύ δύο στελεχών του ΔΗΣΥ ήταν έντονος και φανέρωσε μάχες με αντιμαχόμενες ομάδες, έστω και χαμηλής έντασης, υπάρχουν "και στα καλύτερα των κομμάτων", που θα έλεγε και ο Μεγάλος Αρχηγός.

Κάποιοι ενοχλήθηκαν από την αναφορά μου στη χθεσινή στήλη ότι το ΑΚΕΛ δέχεται επικρίσεις όχι μόνο από τον Λόφο της Εξουσίας αλλά και από κόμματα και πολιτικούς ότι κάποια στελέχη του φαίνεται να παρέχουν "ειδική πληροφόρηση" στην τουρκοκυπριακή ηγεσία. Προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως υπενθυμίζω πως εγώ είμαι ένας απλός και μόνος αρθρογράφος, όσα σας μεταφέρω τα λένε άλλοι και κυρίως τα πράττουν άλλοι.

Δεν έχω ζηλέψει ποτέ μου τον Κασιδιάρη ούτε βγάζω σπυράκια για τις επαφές με τους Τουρκοκύπριους. Ωστόσο παραμένει γεγονός ότι το ΑΚΕΛ επικρίνεται για διαρροή θέσεων. Λόγω αυτών των επικρίσεων από πολιτικούς είναι που και ο κύριος Άντρος βγαίνει τελευταία απολογητικός και υποστηρίζει πως έχει να συναντήσει τον Ακιντζί από τον Φεβρουάριο του 2017. Πληροφορούμαι όμως πως ο ίδιος έχει ζητήσει συνάντηση δύο τουλάχιστον φορές αλλά ο Μουσταφά τον έχει στην αναμονή. 

Ωστόσο άλλα στελέχη του ΑΚΕΛ συναντιούνται συχνά στα κατεχόμενα με τουρκοκύπριους πολιτικούς ακόμα και με στελέχη της ψευδοκυβέρνησης, σύμφωνα με πηγή από το ίδιο το κόμμα.

Πάντως ο Άντρος επικρίνεται πως σε καμιά περίπτωση "δεν ρίχνει τον Ακιντζί" σε αντίθεση με τον Αναστασιάδη που εθισμένο στο ψέμα τον ανεβάζει και ανέτοιμο για συνομιλίες τον κατεβάζει. Μιλώντας χθες στο Τρίτο του ΡΙΚ, κάλυψε κανονικότατα τον Ακιντζί για την άρνησή του να πάρει τηλέφωνο και να συγχαρεί τον Αναστασιάδη μετά την επανεκλογή του λέγοντας πως "καλά χάθηκε ο κόσμος εάν δεν σήκωσε το τηλέφωνο να τον συγχαρεί; δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα, είναι με αυτό τον τρόπο που θα κάνουμε πολιτική; Θα έπρεπε να γίνονται παρασκηνιακές ενέργειες που να στέλνουν το μήνυμα προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών".

Σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα λέγονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, η συγκεκριμένη αναφορά του Άντρου ήταν που έκανε κάποιο στέλεχος να ξεσπάσει. "Κάτι τέτοια λέει και τον χαρακτηρίζουν δικηγόρο του Ακιντζί. Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για να επικρίνει τον Ακιντζί και να πει πως έκανε και αυτός λάθος και πως για την απόρριψη της πρότασης Γκουτέρες για διορισμό νέου αντιπροσώπου του". "Το ξέρουν και οι κότες ότι ο Ακιντζί βάζει προσκόμματα και αρνείται συνάντηση με τον Αναστασιάδη, μόνο ο Άντρος δεν το ξέρει;" διερωτήθηκε το ΑΚΕΛικό στέλεχος, σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα.

-----------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιφυλάσσεται για περισσότερα η ΠΣΕΜ

«Αληθεύει ότι η ΠΣΕΜ καθοδηγείται από το ΑΚΕΛ? »
ΑΚΑ  |  10:20

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X