ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο νέος Κεντρικός Τραπεζίτης και η συμμαχία του Φούλη για την 56η έδρα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αποφασίζει και δεν αποφασίζει ο Healthy για το νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Μπορεί οι πληροφορίες που διαρρέουν από τον Λόφο της εξουσίας να φωτογραφίζουν δύο άτομα και να βάζουν περισσότερο στο κάδρο τον Κωνσταντίνο Ηροδότου αλλά ο Healthy... αργεί. "Μια έτσι, μια γιουβέτσι" μου έλεγε άτομο που γνωρίζει για τις αποφάσεις που έπρεπε να είχε ήδη ανακοινώσει αφού το όνομα του υποψήφιου θα πρέπει να εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Διοικήτρια Χρυσταλλού εγκαταλείπει για πάντα την Κεντρική σε ένα 20ήμερο αλλά θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας...
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου τον οποίο αναμένεται εκτός απροόπτου να ανακοινώσει ο Healthy μετά την επιστροφή του στην Κύπρο, ίσως και αρχές της εβδομάδας, είναι ο νυν εκτελεστικός σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Έφορος της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων.

Ένα ισχυρό υποστηρικτή βρήκε ο Φούλης στο αίτημά του για επαναληπτικές εκλογές για πλήρωση της 56ης έδρας, τον Αλέκο Μαρκίδη, πρώην Γενικό Εισαγγελέα.
Ο Φούλης είχε δηλώσει πως "δεν μπορεί η Βουλή να διορίζει βουλευτές" και θα πρέπει "να μιλήσει η λαϊκή κυριαρχία". Κάλεσε μάλιστα το Υπουργείο Εσωτερικών να προκηρύξει επαναληπτικές εκλογές για την έδρα και προκάλεσε όλα τα άλλα κόμματα που θεωρούν πως η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη να υποστηρίξουν τον βουλευτή της Αλληλεγγύης που έχασε την έδρα Γιώργο Παπαδόπουλο. "Όλα μαζί τα κόμματα στην Λεμεσό αθροίζουν 70%" ανέφερε.

Στον ίδιο τόνο και ο Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε πως "δεν έχει πλέον λόγο η Βουλή. Από εκεί και πέραν είναι θέμα πλέον Γενικού Εφόρου Εκλογής μετά και από αυτή την απόφαση (του Ανωτάτου) να αναλάβει ευθύνη και να κηρύξει αναπληρωματική εκλογή".
Τα άλλα κόμματα προς το παρόν τηρούν σιωπή. Το θέμα αν και τους καίει δεν συζητείται στη Βουλή, προς το παρόν... Γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητηθεί και να ληφθούν και αποφάσεις.

Η Συμμαχία Πολιτών πάντως αν και συμφωνεί με τα υπόλοιπα κόμματα (πλην ΔΗΣΥ) ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα, υποστηρίζει πως αυτό πρέπει να ισχύσει και για τους δύο πρώην δικούς της βουλευτές. Τον Παύλο Μυλωνά που εντάχθηκε στο ΔΗΚΟ και την Άννα Θεολόγου που ανεξαρτητοποιήθηκε. Η Συμμαχία του Λιλλήκα διαλαλεί πως για να συναινέσει σε τροποποίηση του Συντάγματος θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημά της. Και το μπάχαλο διευρύνεται.

Ίσως γι' αυτό κανένας δεν θέλει επί του παρόντος να συζητήσει το θέμα. Ούτε οι αρχηγοί των κομμάτων είχαν κάποια επαφή για το θέμα, ούτε κάποια σύσκεψη οργανώθηκε, ούτε και στην Ολομέλεια έχει καταγραφεί, παρά το γεγονός ότι όλους τους "καίει"...
Είναι πολλοί πάντως αυτοί που εύχονται το θέμα να αφεθεί και να ξεκαθαρίσει με τη νέα Βουλή...

Απορρίφθηκε χθες από το Ανώτατο η έφεση της εφημερίδας "Πολίτης" κατά απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας (στις 10/01/2018) που είχε εκδώσει απαγορευτικό διάταγμα στη δημοσιοποίηση των emails της Ανώτερης Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ελένης Λοϊζίδου. Η υπόθεση αφορά 19.000 emails της Λοϊζίδου που είχαν υποκλαπεί από το gmail της και άρχισε να δημοσιεύει ο "Πολίτης". Η υπόθεση είχε μάλιστα και παρενέργειες με δημοσιογράφους να ανακρίνονται για τις διαρροές και τις δημοσιεύσεις και το θέμα να καταλήγει στην Κομισιόν με κοινή επιστολή-καταγγελία και των έξι Κυπρίων ευρωβουλευτών.

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση