ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:46
 

#PoliticsBlog Ο Νίκος που έγινε Σαρτζετάκης και το ΑΚΕΛικό κυνήγι φαντασμάτων

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πολλούς δυσαρεστημένους βρίσκει ακόμα και στην παράταξη του ΔΗΣΥ η νέα θητεία Αναστασιάδη. Άτομο που γνωρίζει πολλά μου έλεγε προχθές για την γενική απογοήτευση που έφερε το Anastasiades Part 2. "Είναι σαν ένα σενάριο τηλεοπτικής σειράς που απογοητεύει, που έχει μπερδέψει τους πρωταγωνιστές, τις εξελίξεις, την πλοκή και τις ατάκες" μου είπε για να γίνει πιο κατατοπιστικός στη συνέχεια: "Δυστυχώς η νέα θητεία του Αναστασιάδη δεν είναι σαπουνόπερα αλλά πραγματικότητα. Και δεν αλλάζει το κανάλι εάν πατήσεις το κουμπί του τηλεχειριστηρίου. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ο Αναστασιάδης στη δεύτερη του θητεία είναι κάτι σαν Σαρτζετάκης - Πρόεδρος. Πολύ φοβούμαι ότι δεν θα θυμάται κανείς πώς κυβέρνησε όταν βγει στη σύνταξη. Δεν εμφανίζεται, δεν διοικεί και άφησε άλλους να του φτιάξουν υπουργικό και άλλους να διοικούν"

Στην ερώτηση μου να γίνει πιο ξεκάθαρος και να πει ονόματα, απάντησε σχεδόν μονολεκτικά: "Οδυσσέας και άλλοι".  

Ο συνομιλητής μου επεσήμανε πως αν και όλοι ανέμεναν ότι μια δεύτερη θητεία "θα έκανε κοιλιά" και θα ήταν επιρρεπής στη φθορά, όπως γίνεται σε κάθε δεύτερη θητεία κάθε αξιωματούχου, "η περίπτωση του Νίκου-Σαρτζετάκη" κατά την έκφρασή του, "δεν ρέπει απλώς προς την φθορά και την ακυβερνησία, κατρακυλάει". "Πολύ φοβούμαι πως ο αντίκτυπος δεν θα είναι μόνο στον Πρόεδρο και στους γύρω του αλλά κυρίως στον ΔΗΣΥ και στο εκλογικό αποτέλεσμα, εκτός κι αν αναληφθούν πρωτοβουλίες και αποτελεσματικές πρακτικές. Αν βεβαίως υπάρχει ακόμα περιθώριο", κατέληξε.

Πολλοί είναι αυτοί που έμειναν με την απορία για το τι αφορά η ιδιότυπη και "μυστική" έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εζεκία Παπαϊωάννου και για την οποία σας είχα γράψει ότι αποκλειστικά με ενημέρωσε η κυρία Γιαννούλλα.

Η εγκυρότητα της κυρίας Γιαννούλλας δεν αμφισβητείται αφού, ως γνωστόν, ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα.

Όπως λοιπόν με πληροφόρησε, η έρευνα αφορά την διαρροή των πληροφοριών προς την εφημερίδα "Αλήθεια" για την πρόταση που συζητά το Πολιτικό Γραφείο για τροποποίηση του Συντάγματος σε σχέση με τα άτομα που θα διορίζονται σε ανεξάρτητους θεσμούς, όπως τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή. 

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει το ΑΚΕΛ θα προσπαθήσει να εισάγει κριτήρια που θα αφορούν τα χρόνια υπηρεσίας στους θεσμούς αλλά και αυστηρά κριτήρια όπως το ασυμβίβαστο με προηγούμενη υπηρεσία πολιτειακά, πολιτικά και κομματικά αξιώματα.

Απ' όσα λέγονται στόχος του ΑΚΕΛ είναι ο αποκλεισμός διορισμού του Ιωνά Νικολάου ως Γενικού Εισαγγελέα. 

Η κυρία Γιαννούλλα επιμένει πως η συζήτηση για το θέμα γίνεται εδώ και καιρό και πως έχουν μάλιστα προσεγγιστεί και άλλα κόμματα με στόχο να περάσουν οι τροποποιήσεις. 

"Παρά τα όσα υποστηρίζει ο κύριος Άντρος ότι δεν πρόκειται να διενεργήσει έρευνα για τη διαρροή, η έρευνα διεξάγεται και μάλιστα μυστικά και εντατικά. Ωστόσο πρόκειται για ένα κυνήγι φαντασμάτων. Η έρευνα δεν έχει ακόμα φέρει κάποιο αποτέλεσμα παρά την επιμονή του κυρίου Άντρου για επίσπευσή της" μου είπε η κυρία Γιαννούλλα. Και πρόσθεσε: 

"Μάλιστα ο Άντρος θύμωσε πολύ με τη διαρροή και προειδοποίησε πως δεν θα ανεχθεί ανάλογες συμπεριφορές. Χαρακτήρισε δε προδοτική προς το κόμμα την πράξη αυτού που τα "σφύριξε" στην Αλήθεια". Κάποιο άλλο στέλεχος μάλιστα, στη μικρή σύσκεψη που έγινε για το θέμα, διερωτήθηκε "εάν τώρα πια θα αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε και τους ίδιους τους εαυτούς μας για διαρροές"

Η κυρία Γιαννούλλα είχε και άλλη ενημέρωση που αφορούν την ουσία του θέματος και την προώθηση των κριτηρίων και τα χρόνια υπηρεσίας στους θεσμούς. Όπως μου είπε το όλο θέμα δεν πρόκειται να προωθηθεί στη Βουλή πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής. 

"Το προγραμματίζουν για Φθινόπωρο ή Χειμώνα και έχουν άλλες δύο σημαντικές εξω-ΑΚΕΛικές συναντήσεις για το θέμα", ανέφερε η κυρία Γιαννούλλα, σημειώνοντας πως "πήραν και το "ΟΚ" του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις, αρκεί οι ρυθμίσεις να μην αφορούν τον ίδιο αλλά τον διάδοχό του και όλους τους επόμενους".

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X